Trouwen kost veel geld, dat weten we allemaal. En dat geld is het helemaal waard: Jullie bruiloft is tenslotte een van de mooiste dagen van jullie leven! Alleen stel je eens voor dat je met dat geld niet alleen jullie bruiloft kunt betalen, maar daarnaast ook nog mensen in nood kunt helpen! Dat is wat Seth en Gedrine bedachten toen zij begonnen met de voorbereidingen van hun bruiloft. En zo ontstond ‘Trouwen met een doel’.

Seth en Gerdine kennen elkaar vanaf februari 2018. Seth is een net afgestudeerde hbo’er die gestart is met zijn eigen  bedrijf LoyaltyRide. Gerdine werkt met vluchtelingenjongeren, bij YOIN. Samen zijn zij nu bezig met het plannen van hun bruiloft in september 2019. Ze vinden het leuk om hiermee bezig te zijn en vinden het belangrijk om daarbij ook mensen die het moeilijk hebben te ondersteunen. Daarom bedachten zij  ‘Trouwen met een doel’.

Stichting Bootvluchteling

Seth en Gerdine halen geld op voor Stichting Bootvluchteling. Dit is een stichting die vluchtelingen ondersteunt die nu al op de Griekse eilanden zijn of net aankomen. In deze vluchtelingenkampen is niets geregeld, waardoor alle mensen die hier verblijven in verschrikkelijke omstandigheden leven. Daarom ondersteunt Stichting Bootvluchteling deze mensen met medische zorg, onderwijs en psychosociale hulp. Met alle bijdragen die worden gedaan aan ‘Trouwen met een doel’ kunnen meer mensen en kinderen in Griekenland hulp krijgen.

Geld inzamelen

Maar hoe werkt dat dan, geld ophalen voor een stichting of een ander goed doel? Als eerste vragen Seth en Gerdine hun gasten vooral om giften voor Stichting Bootvluchteling, in plaats van cadeaus. Maar dat is niet het enige. Nu al vragen zij alle leveranciers (modezaken, kapper, locaties, weddingplanner, etc.) om een bijdrage te doen aan dit goede doel. Zij betalen deze leveranciers gewoon, maar vragen hen een gedeelte hiervan te doneren aan Stichting Bootvluchteling. Dit levert leveranciers ook iets op: maatschappelijk verantwoord ondernemen en publiciteit. Via de website van Trouwen met een doel en via de Facebookpagina verspreiden Seth en Gerdine namelijk welke leveranciers er mee doen.

Trouwen met een doel steunen

Lijkt het je leuk om meer over Seth en Gerdine te weten te komen en de voorbereidingen van hun bruiloft te volgen? Of wil je hun doel ondersteunen? Neem dan zeker even een kijkje op de website en like de Facebookpagina, om hun bereik te vergroten. Natuurlijk kun je ook bij Seth en Gerdine terecht met tips of vragen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *