Regen op jullie bruiloft, natuurlijk hoop je dat het jullie bespaart blijft. Maar helaas is er in Nederland nooit garantie dat het droog blijft. Gelukkig betekent slecht weer niet meteen dat er geen mooie foto´s gemaakt kunnen worden. Want trouwfoto´s in de regen kunnen er ook fantastisch uitzien!

Op regen zit niemand te wachten, maar het hoeft zeker niet jullie bruiloft te verpesten. Soms levert het juist extra mooie foto´s op. Wij geven je wat tips waarmee je in ieder geval kunt zorgen voor een romantische fotoshoot, ook in de regen!

Als het regent, ga je gewoon naar buiten

Je zou zeggen dat je zo veel mogelijk binnen moet blijven als het regent, maar toch is het slim om buiten de trouwfoto´s te laten maken. Natuurlijk licht is namelijk het beste licht dat je kunt hebben, ook op een regenachtige dag. Gelukkig zijn er buiten heel wat plekken waar je toch een beetje droog kunt staan. Kies bijvoorbeeld een knus plekje uit onder de bomen of een afdakje. Soms lukt het ook om tussen de buien door wat mooie foto´s te maken. Houd de buienradar dus goed in de gaten.

Binnenlocaties met natuurlijk licht

Is het weer buiten echt te slecht om mooie trouwfoto´s te kunnen maken? Ga dan op zoek naar een binnenlocatie waar veel natuurlijk licht naar binnen komt. Denk bijvoorbeeld aan een locatie zoals bovenstaande prachtige kerk in Bolsward met een indrukwekkend glazen dak. Je kunt ook gebruik maken van natuurlijk licht dat via grote ramen naar binnen komt. Wanneer jullie voor een raam gaan staan, worden jullie gezichten mooi verlicht. Wanneer jullie een goede trouwfotograaf boeken, weet hij precies hoe hij zo goed mogelijk gebruik kan maken van het beschikbare licht.

Binnenlocatie voor als het regent

Fotograaf: Blooming Picture

Transparante paraplu´s voor jullie trouwfoto´s in de regen

Het is altijd slim om een aantal paraplu´s in te slaan voor jullie bruiloft, zeker wanneer de voorspellingen slecht zijn. Niet alleen zijn deze paraplu´s handig om droog op jullie trouwlocatie aan te komen, ook kunnen ze goed van pas komen wanneer jullie trouwfoto´s in de regen moeten laten maken.

Hoe leuk het ook is om paraplu´s in de themakleur van jullie bruiloft te kopen, het is toch verstandiger om voor de transparante variant te gaan. Hier komt namelijk veel licht doorheen waardoor de gezichten duidelijker zichtbaar zijn op de foto´s.

Profiteer van de regen

Tot slot kun je er maar beter het beste van maken als het regent op jullie trouwdag. Dat betekent dat je van de situatie gebruik kunt maken door voor unieke trouwfoto´s te gaan die je op een zonnige dag nooit zou kunnen laten maken. Er zijn namelijk verschillende shots mogelijk die voor een waanzinnig resultaat zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige voorbeelden?

Bruidspaar in de regen onder paraplu

Fotograaf: Roman Filippov via Louise Weddings

Trouwfoto´s in de regen maken

Fotograaf: James Day via Daily Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *