Het uitkiezen van een trouwjurk is voor veel bruiden een bijzonder moment. Toch is het ook best lastig om een keuze te maken voor jouw droomjurk. Het is dus niet zo gek dat er best wat fouten worden gemaakt op dit gebied. Zorg er daarom voor dat jij goed voorbereid op pad kunt gaan! 

Is het moment aangebroken en ga je eindelijk je trouwjurk kopen? Dit is natuurlijk hartstikke bijzonder! Met de juiste voorbereidingen zorg je er voor dat het een onvergetelijke ervaring wordt en je achteraf ook nog net zo blij bent met je keuze. Voorkom in ieder geval deze veelgemaakte fouten!

Fout 1: Zonder inspiratie op zoek gaan

Sommige bruiden stappen de bruidsmodezaak binnen zonder een idee te hebben van wat ze uiteindelijk willen. Natuurlijk hoef je niet vooraf precies te weten wat je gaat kopen, maar het is wel fijn om wat ideeën te hebben. Speur daarom vooraf Pinterest af op zoek naar jouw stijl. Zo maak je het zoeken een stuk gemakkelijker.

Fout 2: Teveel mensen meenemen

Een trouwjurk kopen doe je waarschijnlijk niet alleen. Als je het programma Say Yes To The Dress wel eens kijkt, zul je echter het gevoel hebben dat het gebruikelijk is om een hele groep vriendinnen en familie mee te nemen. Natuurlijk is het gezellig om te winkelen met je beste vriendin, je moeder of je zus, maar veel meer meningen hoef je niet te horen. Dit maakt het zoeken naar een trouwjurk alleen maar onnodig ingewikkeld!

Fout 3: Je budget negeren

Waarschijnlijk heb je vooraf een budget opgesteld voor je trouwjurk, probeer je hier ook aan te houden. Laat je niet verleiden en zorg dat je meteen duidelijk bent over je budget. De kans is namelijk groot dat je achteraf spijt krijgt wanneer je verliefd wordt op een trouwjurk die ver boven het budget zit. Ben je er toch van overtuigd dat je jouw droomjurk móet kopen, ook als hij een paar honderd euro duurder is dan gehoopt? Slaap er dan in ieder geval een nachtje over om te voorkomen dat je een overhaaste beslissing neemt.

Fout 5: Last minute shoppen

Het zoeken naar een trouwjurk uitstellen tot het laatste moment is absoluut niet slim. Vaak duurt het lang voor de trouwjurk helemaal klaar is en bovendien maakt het de zoektocht een stuk stressvoller. Gun jezelf voldoende tijd om verschillende winkels langs te gaan en na te kunnen denken over je keuze.

Fout 6: Een trouwjurk kopen die te klein is

Tot slot hopen veel bruiden dat ze de maanden voor hun bruiloft nog snel wat kilo´s kwijt kunnen raken. Ze kopen daarom een trouwjurk die net even een maatje kleiner is, zodat ze er op de bruiloft (hopelijk) precies in passen. Het idee is leuk, maar in de praktijk is dit vaak niet haalbaar. De weken voor de bruiloft zijn enorm stressvol en de kans is klein dat het je lukt om hierin flink af te vallen. Koop daarom liever een trouwjurk die goed past en jouw figuur op een mooie manier accentueert.

Dan nog een handige tip voor de bruidjes die wel voldoende budget hebben: kun je eigenlijk niet kiezen omdat er zoveel mooie jurken zijn? Het is ook mogelijk om twee verschillende trouwjurken tijdens jullie bruiloft te dragen!

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *