Een trouwweekend plannen in 4 stappen

Veel bruidsparen hebben het gevoel dat hun trouwdag veel te snel voorbij gaat. In plaats van een enkele dag zouden jullie daarom ook een heel weekend de tijd kunnen nemen voor jullie bruiloft. In 4 stappen kunnen jullie zelf een romantisch en gezellig trouwweekend plannen!

Toegegeven, een trouwweekend is een flinke investering en kost ook nog meer voorbereiding dan een gewone bruiloft. Maar wat is het gaaf om een heel weekend lang de tijd te hebben om te genieten van elkaar en de gasten! Met deze 4 stappen kunnen jullie je eigen trouwweekend plannen:

Stap 1: Zoek een geschikte trouwlocatie voor jullie trouwweekend

De trouwlocatie is sowieso erg belangrijk, maar wanneer jullie een trouwweekend plannen, zul je hier extra goed over na moeten denken. Tenslotte willen jullie niet alleen een mooie plek om elkaar het jawoord te geven, maar zal er ook voldoende ruimte moeten zijn voor alle gasten om te blijven overnachten. In Nederland en ons buurland België kunnen wij de volgende locaties aanraden voor een trouwweekend:

Liever wat verder van huis? Kijk dan of jullie een mooi kasteeltje in Frankrijk kunnen huren of ga op zoek naar een romantische Italiaanse villa!

Stap 2: Denk na over het ontvangst van jullie gasten

Komen de gasten van ver? Dan is het belangrijk om goed na te denken over het ontvangst van jullie gasten. Willen jullie dat ze allemaal op dezelfde dag aankomen, of is er een select gezelschap dat al een dag eerder op jullie trouwweekend aanwezig is? Komen de gasten al op vrijdagochtend aan en eten jullie die avond gezamenlijk? Of komen ze pas ´s avonds laat aan en zorgen de gasten zelf voor wat eten? Er zijn heel wat keuzes om te maken, dus denk hier goed over na.

Leuke tip: Zeker wanneer de gasten er een flinke reis op hebben zitten, is het leuk om ze te verwelkomen met een goodiebag. Je kunt deze goodiebag bijvoorbeeld in hun kamer klaarzetten en vullen met wat drinken, een lekkere snack, het programma van jullie bruiloft en een lief kaartje.

Trouwweekend bij de Pollepleats

Fotograaf: The Best Man

Stap 3: Maak een draaiboek voor jullie trouwdag

De dag van jullie bruiloft is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van jullie trouwweekend. Veel bruidsparen kiezen er voor op de zaterdag te trouwen. Maak een uitgebreid draaiboek voor deze dag. Beginnen jullie de dag met een gezamenlijk ontbijt? Hoe laat beginnen de voorbereidingen? Gaan jullie er samen tussenuit voor een fotoshoot? En wanneer start de ceremonie?

Bij een trouwweekend zullen alle gasten ook aanschuiven bij het diner, maar bij het feest zouden jullie eventueel ook nog gasten kunnen uitnodigen die niet op de trouwlocatie blijven overnachten. Dit kan fijn zijn wanneer jullie het lastig vinden de gastenlijst beperkt te houden, maar het intieme gevoel van een trouwweekend wordt hierdoor wellicht wel iets minder.

Stap 4: Zorg voor een leuke invulling van de overige dagen

Als de gasten vrijdag al vroeg aankomen en zondag pas laat naar huis gaan, hebben jullie tijd genoeg om leuke dingen te doen. Natuurlijk hoef je je gasten niet elk uur te vermaken, maar het is wel leuk wanneer jullie een lijst opstellen met activiteiten. Kan er bijvoorbeeld mooi gewandeld worden in de omgeving? Organiseren jullie een uitgebreide barbecue op de avond voor de bruiloft of een gezellige brunch op de ochtend na jullie trouwfeest? Of worden er spellen georganiseerd voor jullie gasten? Door niet alleen de bruiloft tot in de puntjes te verzorgen, maar ook goed na te denken over de overige dagen, maken jullie het trouwweekend een onvergetelijke ervaring voor jullie gasten!

Trouwweekend plannen met spelletjes

Fotograaf: Trouw Trendy

Trouwweekend plannen, waar moet je rekening mee houden?

Een trouwweekend plannen kan ontzettend leuk zijn, maar houd er wel rekening mee dat er veel tijd in gaat zitten. Het kan daarom slim zijn om een weddingplanner te vinden die jullie hierbij kan helpen. Natuurlijk kun je ook de hulp van vrienden en familie inschakelen, maar zorg er wel voor dat iedereen plezier blijft houden in de voorbereidingen van jullie bruiloft. Een trouwweekend is natuurlijk hartstikke leuk, maar de gasten moeten ook veel voor jullie over hebben. Waarschijnlijk moeten ze een eind reizen en kost het ze veel tijd. Dat zullen ze graag voor jullie over hebben, maar let er wel op dat je niet te veel van jullie gasten vraagt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *