Lekker Hollands: Tulpen op jullie bruiloft

Tulpen zijn prachtige bloemen die al eeuwen de trots zijn van ons landje. Ze zijn in allerlei kleuren te krijgen en zien er ontzettend vrolijk uit. Daarom is de tulp ook een ideale bloem voor het decoreren van bruiloften.

Toen de tulp tijdens de Gouden Eeuw enorm populair werd in Nederland ontstond er een complete gekte rond dit bloemetje. De prijzen schoten de lucht in waardoor het een echt luxegoed werd. Inmiddels liggen de prijzen voor een bos tulpen gelukkig een stuk lager en heeft iedere Nederlander wel eens een boeketje in huis staan. Voor een bruiloft kun je deze bloemen ook goed gebruiken.

Tulpen in het bruidsboeket

Van tulpen kun je een prachtig bruidsboeket maken. Je kunt kiezen voor een stijlvol bruidsboeket met witte tulpen, of juist voor een opvallend kleurtje gaan. Natuurlijk kun je de tulp ook met andere bloemsoorten combineren voor een extra bijzonder boeket.

Corsage

Het corsage van de bruidegom kan in dezelfde stijl gemaakt worden als het bruidsboekt door een tulp toe te voegen. Samen met wat groen en een mooi stukje touw of lint er omheen kan dit prachtig staan.

Decoratie

Hebben jullie nog centerpieces nodig voor tijdens het huwelijksdiner? Je maakt ze gemakkelijk zelf met een paar mooie tulpen. Deze bloemen kun je in een smalle glazen vaas doen met een laagje water en een aantal mooie stenen. Je kunt vazen in verschillende hoogtes met elkaar combineren voor een leuk effect.

tulpen als centerpieces

Fotograaf: IJ Photo via Wedding Colors

Tijdens de ceremonie kan het ook leuk zijn om te decoreren met tulpen in vazen. Je kunt de bloemen ook in een klein glazen potje met een laagje water aan de buitenste stoelen ophangen. Zo heb je een mini boeketje aan het uiteinde van elke rij hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *