Ondanks dat ons nog wat koude weken te wachten staan, zijn we toch stiekem alweer een beetje met de lente bezig. Want wat is het fijn als je kunt genieten van de eerste zonnestralen en alles buiten weer groen wordt. Een bruiloft in de lente is dan ook een leuk idee. 

De lente is een prachtig seizoen om in te trouwen. De temperaturen zijn aangenaam en de natuur is op haar mooist. Dit levert zeker mooie trouwfoto´s op! De volgende vijf ideeën kun je gebruiken wanneer jullie in het voorjaar gaan trouwen:

Pastelkleuren

Pastelkleuren zijn leuk als themakleuren voor jullie trouwdag, ze passen ook goed bij de lente. Het fijne aan deze kleuren is dat ze goed met elkaar te combineren zijn. Zo kun je kiezen voor een combinatie van de zachte kleuren groen, blauw, roze en geel.

Heel veel bloemen

In de winter ziet de natuur er kaal uit, maar in de lente begint alles weer te bloeien. Daarom kunnen bloemen zeker niet ontbreken op jullie bruiloft. Niet alleen bloemen in het bruidsboeket of in vaasjes op de tafels, maar bijvoorbeeld ook in je haren als bloemenkrans.

Bloesembomen

Voor jullie fotoshoot is het natuurlijk leuk om een bijzondere locatie uit te kiezen. Het zou fantastisch zijn wanneer jullie trouwen op het moment dat de bomen volop in bloei staan. Een fotoshoot in een boomgaard met bloesembomen zorgt namelijk voor geweldige foto´s!

Bloesembomen lente bruiloft

Fotograaf: Diana McGregor Photography via Magnolia Rouge

Vetplantjes

Naast bloemen en bloesembomen zijn ook vetplantjes erg leuk om te gebruiken op jullie bruiloft. Het geeft je bruidsboeket iets extra bijzonders en ook op de bruidstaart staan ze prachtig. Jullie kunnen er ook voor kiezen om de gasten een vetplantje mee te geven als bedankje.

Dieren

En tenslotte kunnen ook dieren niet op jullie bruiloft ontbreken. In de lente worden immers allerlei schattige dieren geboren. Een lief klein lammetje is zeker een succes bij jullie gasten. Het is ook leuk om een fotoshoot te doen samen met een lente diertje.

Lammetje bruiloft

Fotograaf: Weber Photography via Brides

Heb jij nog een leuk idee voor een lente bruiloft? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *