De meeste bruiden kiezen voor een witte trouwjurk en hoe voorzichtig je ook bent, de kans is natuurlijk aanwezig dat er een vlek op komt. Een beetje lippenstift tijdens het aandoen van de jurk, een glas rode wijn dat omvalt of het stuifmeel van de bloemen: dit zijn allemaal veroorzakers van vlekken. Gelukkig zijn er ook manieren om deze vlekken in je trouwjurk te verwijderen! 

Wanneer er een vlek op je trouwjurk ontstaat, zul je waarschijnlijk even flink in paniek raken. Want wat is het zonde als die mooie, dure jurk vies wordt! Even balen mag natuurlijk, maar daarna is het tijd om rustig adem te halen en als een speer de vlek te behandelen. Hoe sneller je er iets aan doet, hoe groter de kans dat het werkt.

Algemene tips bij vlekken in je trouwjurk

Er zijn wat algemene tips die eigenlijk voor elke vlek gelden. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het materiaal van je trouwjurk. Is hij van zijde? Gebruik dan zeker geen water om de vlek schoon te krijgen, maar pak een schone, katoenen handdoek. Vlekken moet je nooit verwijderen door te wrijven, dep de vlek in plaats daarvan voorzichtig schoon. Zorg er voor dat je van buiten naar binnen werkt zodat de vlek zich niet uit zal breiden. Een busje talkpoeder in de buurt kan ook nooit kwaad, hiermee kun je de vlek goed camoufleren!

Vlekken die veel voorkomen

Natuurlijk kunnen er allerlei dingen gebeuren waardoor er een vlek op je trouwjurk komt, maar dit zijn veel voorkomende vlekken op bruiloften en manieren om ze te verwijderen:

  • Rode wijn: Rode wijn kan nare vlekken geven. Je behandelt deze vlekken het liefst met witte wijn en vervolgens een beetje spa rood. Daarna dep je je jurk voorzichtig droog.
  • Stuifmeel: Komt er wat stuifmeel van je boeket op je jurk terecht? Zorg dat je het niet in de stof veegt! Blaas het voorzichtig schoon en verwijder het laatste stuifmeel met een plakbandje.
  • Modder en gras: Lopen jullie door een modderig gebied tijdens het maken van de trouwfoto´s? Laat je jurk dan eerst drogen voor je aan de vlekken zit. Zodra de modder opgedroogd is, kun je het er waarschijnlijk grotendeels uit kloppen. Wanneer de vlekken er niet uit gaan, kun je de onderkant van de jurk wassen met baby shampoo of alcohol. Met een föhn maak je je trouwjurk weer droog. Ook grasvlekken kun je op deze manier verwijderen.
  • Lippenstift: Voor vlekken van lippenstift of andere vette materialen kun je het beste wasbenzine gebruiken. Dep dit voorzichtig op de vlek met een schone theedoek.

En tot slot

Er gaan sowieso vlekken op je trouwjurk komen tijdens jullie bruiloft, hier kun je je maar beter bij neerleggen. Natuurlijk kun je veel tijd verspillen met je hier druk om maken, maar dat is zonde van de dag. Probeer de schade te beperken en geniet verder vooral van jullie bruiloft!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *