Het is altijd leuk om verschillende soorten borden te maken voor op jullie bruiloft. Zo kun je een groot welkomstbord neerzetten met jullie namen en trouwdatum er op, maar is het ook een goede idee om gebruik te maken van wegwijzers. Je kunt dit op verschillende manieren doen, zoals bijvoorbeeld met spijkerpatronen. 

Organiseren jullie een festival bruiloft? Of vinden jullie het gewoon leuk om een paar kleurrijke borden neer te zetten? Deze borden kun je maken van hout en verf of je kunt mooie sierletters maken met krijt. Een ander origineel idee is het maken van spijkerpatronen om verschillende woorden of vormen mee te maken. Dit geeft een super leuk effect!

Verschillende mogelijkheden

Spijkerpatronen kun je op allerlei manieren gebruiken. Maak bijvoorbeeld borden met hartjes, jullie initialen of zelfs een hele wegwijzer. Handig wanneer jullie een buiten bruiloft organiseren op een groot terrein! Zeker wanneer je verschillende kleuren touw met elkaar combineert, geeft dit een leuk effect.

Hoe maak je zelf spijkerpatronen?

Je maakt deze spijkerpatronen zelf met een stuk hout, spijkers, gekleurd touw en het patroon dat je wilt maken geprint op papier. Je plakt dit patroon op het hout, zet hem goed vast om te voorkomen dat hij verschuift. Hier kun je bijvoorbeeld washi tape voor gebruiken. Daarna sla je de spijkers op de juiste plekken in het hout. Je kunt vooraf al met potlood aangeven waar de spijkers moeten komen.

Trouw Trendy spijkerpatronen 2

Fotocredits: Trouw Trendy

Zijn alle spijkers er op de juiste plek ingeslagen? Scheur het papier dan los zodat je alleen nog het hout en de spijkers over houdt. Dan kun je gekleurd touw tussen de spijkers spannen zodat de vorm zichtbaar wordt. Door het touw van spijker naar spijker te spannen vul je de ruimte tussen de spijkers op en krijgen de letters of vormen die je gemaakt hebt een kleur. Je kunt alle spijkerpatronen dezelfde kleur geven, maar het staat ook erg vrolijk om juist zo veel mogelijk kleuren bij elkaar te gebruiken.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *