Het is altijd leuk om verschillende soorten borden te maken voor op jullie bruiloft. Zo kun je een groot welkomstbord neerzetten met jullie namen en trouwdatum er op, maar is het ook een goed idee om gebruik te maken van wegwijzers. Je kunt dit op verschillende manieren doen, zoals bijvoorbeeld met spijkerpatronen.

Organiseren jullie een festival bruiloft? Of vinden jullie het gewoon leuk om een paar kleurrijke borden neer te zetten op jullie trouwlocatie? Deze borden kun je kopen of huren, maar het is ook mogelijk om ze zelf te maken. Het is bijvoorbeeld een origineel idee om  spijkerpatronen te gebruiken waarmee je verschillende woorden of vormen kunt maken. Dit geeft een super leuk effect!

Verschillende mogelijkheden

Spijkerpatronen kun je op allerlei manieren gebruiken. Maak bijvoorbeeld borden met hartjes, jullie initialen of zelfs een hele wegwijzer. Handig wanneer jullie een buiten bruiloft organiseren op een groot terrein! Zeker wanneer je verschillende kleuren touw met elkaar combineert, geeft dit een leuk effect. Zo heb je meteen kleurrijke decoratie voor een zomerse bruiloft.

Hoe maak je spijkerpatronen?

Je maakt deze spijkerpatronen zelf met een stuk hout, spijkers, gekleurd touw en het patroon dat je wilt maken (geprint op papier). Je plakt dit patroon op het hout en zet hem goed vast om te voorkomen dat hij verschuift. Hier kun je bijvoorbeeld washi tape voor gebruiken. Daarna sla je de spijkers op de juiste plekken in het hout. Je kunt vooraf al met potlood aangeven waar de spijkers moeten komen.

Trouw Trendy spijkerpatronen 2

Fotocredits: Trouw Trendy

Bordjes in vrolijke kleuren

Zijn alle spijkers er op de juiste plek ingeslagen? Scheur het papier dan los zodat je alleen nog het hout en de spijkers over houdt. Vervolgens kun je gekleurd touw tussen de spijkers spannen zodat de vorm zichtbaar wordt. Door het touw van spijker naar spijker te spannen vul je de ruimte tussen de spijkers op en krijgen de letters of vormen die je gemaakt hebt een bepaalde kleur. Je kunt alle spijkerpatronen dezelfde kleur geven, maar het staat ook erg vrolijk om juist zo veel mogelijk kleuren bij elkaar te gebruiken. Hiermee creëer je een echt festival gevoel!

Andere leuke borden

Je kunt deze leuke wegwijzers combineren met andere zelfgemaakte borden voor jullie bruiloft. Zo kun je ook met verf allerlei leuke teksten voor de gasten neerzetten. En wat dacht je van een bord met prachtige sierletters? Er zijn genoeg leuke ideeën te bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *