Waar moet je aan denken bij het zoeken naar een trouwlocatie?

Een trouwlocatie is een van de belangrijkste dingen die jullie moeten regelen wanneer jullie willen trouwen. Tenslotte is de locatie bepalend voor de sfeer van de hele dag. Denk daarom goed na over de volgende punten voor je een beslissing maakt.

Zodra jullie verloofd zijn, is het zoeken naar een geschikte trouwlocatie een van de eerste stappen. Er zijn heel wat mooie plekjes in Nederland waar het mogelijk is om elkaar het jawoord te geven of een trouwfeest te organiseren. Alleen waar moet je allemaal op letten als je op zoek gaat naar de ideale trouwlocatie?

Aantal gasten

Stel voor je gaat zoeken naar een trouwlocatie een voorlopige gastenlijst op, zodat je weet hoeveel ruimte ongeveer nodig zal zijn. Het is zonde als je een prachtige locatie hebt gevonden die later opeens te klein blijkt te zijn.

Decoratie

Sommige locaties hebben nauwelijks decoratie nodig omdat ze al zo mooi zijn uit zichzelf, maar het kan ook zijn dat je juist wel heel veel moet ondernemen om er een echte trouwlocatie van te maken. Een goedkope locatie is fijn, maar als je hier heel veel decoratie voor aan moet schaffen, worden de kosten vanzelf een stuk hoger.

Bereikbaarheid van de trouwlocatie

Een klein kasteeltje in een afgelegen gebied is natuurlijk heel romantisch, maar is het ook praktisch? Hoe kunnen jullie gasten de trouwlocatie bereiken? Zijn er voldoende parkeerplaatsen en is het voor iedereen mogelijk om er te komen? En als de locatie van de ceremonie niet de locatie van het feest is, moeten de gasten dan zelf zorgen dat ze van de ene naar de andere plek komen of zorgen jullie voor het vervoer?

Mogelijkheden

Een mooie oude schuur is natuurlijk leuk voor een boeren bruiloft, maar kun je hier ook het knalfeest geven dat jullie graag willen? Kijk goed naar de mogelijkheden die de locatie heeft, bijvoorbeeld voor stroom, verlichting en koeling.

Eten en drinken

Gaan jullie op locatie dineren met de daggasten? En wil je de drankjes op het feest laten regelen door de locatie? Zorg dan dat hier goede afspraken over zijn gemaakt en dat je niet alleen ondersteboven bent van de locatie zelf, maar ook van wat ze op het gebied van eten en drinken te bieden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *