Bruidstaarten gemaakt van wafels

Fotocredits: Zie hieronder

Wafels als origineel idee voor jullie bruidstaart

Er zijn heel wat verschillende soorten bruidstaarten, maar een taart die gemaakt is van wafels is wel heel bijzonder. Een origineel idee en bovendien erg lekker! Deze bruidstaarten kun je op verschillende manieren decoreren.

Wafels zijn los al erg lekker, maar wanneer je ze verwerkt in een bruidstaart wordt het helemaal een lekkernij. Zeker in combinatie met een aantal zoete toppings wordt jullie bruidstaart onweerstaanbaar lekker!

Wafels met vruchten en stroop

Wat dacht je bijvoorbeeld van een combinatie met verse vruchten, slagroom en stroop? Het is leuk om de wafeltaart vlak voor het opdienen met stroop te overgieten. Dit kunnen jullie bijvoorbeeld samen doen voor de bruidstaart aangesneden wordt. De stroop zal aan alle kanten naar beneden druipen, dit geeft een mooi effect!

Winterse bruidstaart

Wafels zijn ook heel geschikt als basis voor een mooie winterse bruidstaart. Wat dacht je bijvoorbeeld van onderstaande taart die versierd is met allerlei mooie bloemen? Tussen de wafels zijn lagen gemaakt met room en verse aardbeien. Door het geheel met poedersuiker te bestrooien krijg je dat mooie winterse effect. Ideaal wanneer jullie in januari of februari trouwen!

Hoe groter de bruidstaart is, hoe lastiger het wordt om hem recht te krijgen. Zeker wanneer er dikke lagen room tussen de wafels zitten, zal hij een beetje scheef gaan zakken. Zo lang de taart verder stevig staat, is er niets aan de hand. Dat de taart niet perfect recht is, heeft namelijk ook wel z´n charmes.

Winterse bruidstaart met wafels

Fotocredits: Chic Brown Bride via Brides

Kleine bruidstaarten

In plaats van een grote bruidstaart, kun je ook voor meerdere kleine taartjes gaan. Deze kleine bruidstaarten hoeven niet heel groots gedecoreerd te worden. Kleine, subtiele decoratie is soms juist extra mooi. Kies bijvoorbeeld voor één of enkele bloemen en zet de taart op een mooie standaard neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *