5 Tips voor een zomerse, warme bruiloft

Ook in Nederland kunnen de temperaturen hoog oplopen. Het weer is lastig te voorspellen en een bruiloft in een van de zomermaanden is qua temperatuur eigenlijk bijna niet voor te bereiden. Want wat doe je eigenlijk als je precies op één van die tropisch hete dagen trouwt? Wij hebben 5 handige tips voor je op een rijtje gezet om een warme bruiloft te overleven!

Natuurlijk hoop je dat het lekker weer is op jullie trouwdag, maar wanneer de temperaturen tegen de 30 graden lopen (of zelfs daarboven!), dan kun je wel wat verkoeling gebruiken. Om de dag goed door te komen, kun je vooraf even rekening houden met de volgende dingen:

#1. Neem maatregelen tegen het zweten in je trouwjurk

Je kunt het je misschien wel voorstellen, maar zo’n gigantische jurk is verschrikkelijk warm. Al die lagen stof zijn ontzettend zwaar en houden de warmte goed vast. Dus op het moment dat jouw gasten zitten te genieten van het zonnetje, lopen bij jou de zweetdruppels al over je rug. Niet zo prettig. Om te voorkomen dat je helemaal aan elkaar plakt en de boel gaat schuren, kun je het beste talkpoeder op je benen strooien voor je in je jurk stapt. Dit houdt ze droog en voorkomt problemen. Zorg ook dat je wat extra make-up gereed hebt, om te voorkomen dat je met een glimmend hoofd op alle foto’s staat. Tijdens een warme bruiloft moet je hier nog iets beter op letten dan normaal.

#2. Zorg dat er meer dan genoeg te drinken is

Als je trouwt tijdens een hittegolf is het belangrijk om altijd voldoende drinken voor je gasten te hebben. Zeker wanneer er ook alcohol gedronken wordt, is het belangrijk dat de gasten genoeg vocht binnen krijgen. Een handige oplossing is het neerzetten van een paar grote kannen met gekoeld water of limonade met vers fruit. Dit is goedkoop, simpel en erg lekker. Zelf moeten jullie er ook voor zorgen dat jullie genoeg drinken. Als bruid of bruidegom schiet dit er al snel bij in en het zou vervelend zijn als je daardoor last krijgt van hoofdpijn of andere ongemakken.

#3. Verwissel de cocktails voor cocktailijsjes

IJsjes zijn heerlijk op een zomerse dag, maar cocktails passen weer wat beter bij een feestje. Combineer het beste van beiden en vries cocktails in op een stokje. Zo maak je je eigen cocktailijsjes! Mocht het dan toch niet zo lekker weer zijn op jullie bruiloft, dan kun je de cocktailijsjes altijd nog laten ontdooien. Het is trouwens ook een erg leuk idee om te toosten met cocktailijsjes in plaats van een glaasje bubbels!

#4. Neem een parasol mee

Een parasol is altijd handig om mee te nemen, vooral tijdens een warme bruiloft. Het beschermt jullie tegen de zon, maar eventueel ook tegen regen. Zeker wanneer jullie er samen even op uit gaan om de trouwfoto´s te maken, is het belangrijk dat jullie niet vol in de zon zitten. De parasol kan trouwens ook erg leuk staan op de foto´s!

#5. Zet zonnebrandcrème neer

Trouwen jullie buiten? En zijn de gasten lange tijd in de zon? Dan is het slim om een aantal flesjes zonnebrandcrème neer te zetten. Het zou immers vervelend zijn wanneer iedereen aan het einde van de bruiloft een rood kleurtje heeft opgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *