De afgelopen weken is het al een aantal keer flink warm geweest en ook dit weekend stijgen de temperaturen. Het weer is lastig te voorspellen en een bruiloft in een van de zomermaanden is qua temperatuur lastig voor te bereiden. Alleen wat doe je dan als je precies op één van die tropisch warme dagen trouwt?

Natuurlijk hoop je dat het lekker weer is op jullie trouwdag, maar wanneer de temperaturen tegen de 30 graden lopen (of zelfs daarboven!), dan kun je wel wat verkoeling gebruiken. Om de dag goed door te komen, kun je vooraf even rekening houden met de volgende dingen:

Zweten in je veel te warme trouwjurk

Je kunt het je misschien wel voorstellen, maar zo’n gigantische jurk is verschrikkelijk warm. Al die lagen stof zijn ontzettend zwaar en houden de warmte goed vast. Dus op het moment dat jouw gasten zitten te genieten van het zonnetje, lopen bij jou de zweetdruppels al over je rug. Niet zo prettig. Om te voorkomen dat je helemaal aan elkaar plakt en de boel gaat schuren, kun je het beste talkpoeder op je benen strooien voor je in je jurk stapt. Dit houdt ze droog en voorkomt problemen. Zorg ook dat je wat extra make-up gereed hebt, om te voorkomen dat je met een glimmend hoofd op alle foto’s staat.

Voldoende drinken

Als je trouwt tijdens een hittegolf is het belangrijk om altijd voldoende drinken voor je gasten te hebben. Vergeet niet een paar grote kannen gekoeld water neer te zetten of maak een heerlijk fris drankje van water of limonade met vers fruit. Neem zelf een flesje water mee om te voorkomen dat je te weinig drinkt.

Afkoelen met cocktailijsjes

IJsjes zijn heerlijk op een zomerse dag, maar cocktails passen weer wat beter bij een feestje. Combineer het beste van beiden en vries cocktails in op een stokje. Zo maak je je eigen cocktailijsjes! Mocht het dan toch niet zo lekker weer zijn op jullie bruiloft, dan kun je de cocktailijsjes altijd nog laten ontdooien.

Parasol meenemen

Een parasol is altijd handig om mee te nemen. Het beschermt jullie tegen de zon, maar eventueel ook tegen regen. Bovendien kan het super leuk staan op jullie trouwfoto’s!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *