Een trouwfotograaf is er om jullie bijzondere dag samen vast te kunnen leggen. Het ene bruidspaar geeft duizenden euro´s uit aan een goede fotograaf, terwijl het andere stel hun geld liever ergens anders aan besteedt. Wat je budget ook is, het is in ieder geval belangrijk om een aantal afspraken met je trouwfotograaf te maken. 

Datum vastleggen

Goede fotografen zijn snel volgeboekt, zeker wanneer jullie bruiloft in de zomer plaatsvindt. Zorg er dus voor dat je tijdig de datum vastlegt en checkt of jullie favoriete trouwfotograaf ook op dat moment beschikbaar is.

Loveshoot?

Vind je het fijn om vast kennis te kunnen maken met jullie trouwfotograaf en zijn of haar manier van werken te leren kennen? Dan is het een leuk idee om een loveshoot te boeken. Tijdens deze loveshoot worden er mooie verlovingsfoto´s van jullie gemaakt. Zo hebben jullie de kans om aan het fotograferen te wennen en heb je bovendien meteen een paar mooie foto´s om voor de trouwkaart of het programmaboekje te gebruiken.

Trouwfotograaf Suegraphy

Fotograaf: Suegraphy

Tijdsduur

Geef van te voren duidelijk aan hoe lang je een fotograaf op jullie bruiloft wilt hebben. Sommige fotografen werken met pakketten van bijvoorbeeld vier of zes uur waar je zelf nog uren bij kunt boeken. Spreek duidelijk af vanaf hoe laat de trouwfotograaf verwacht wordt. Willen jullie ook foto´s van het omkleden of start het fotograferen pas vlak voor de ceremonie? Denk hier van te voren goed over na.

Trouwfoto´s

Zijn er bepaalde trouwfoto´s die jullie graag willen hebben? Een originele locatie, een bijzondere pose of een specifiek detail? Dan is het belangrijk dat je dit van te voren vast met de fotograaf bespreekt. Ben je veel op Pinterest te vinden voor inspiratie? Vergeet dan niet de mooiste foto´s op te slaan zodat je ze als voorbeeld voor jullie trouwfotograaf kunt gebruiken.

Trouwalbum

Een trouwalbum is de perfecte herinnering aan jullie trouwdag. De trouwfotograaf kan dit voor jullie maken, maar hier betaal je wel flink voor. Terecht ook, want trouwalbums zijn van goede kwaliteit en met erg veel zorg in elkaar gezet. Je betaalt snel een paar honderd euro voor een professioneel album. Heb je dit geld niet? Dan kun je ook afspreken dat je alleen de foto´s ontvangt en je hier zelf een fotoboek van maakt.

Prijs van de trouwfotograaf

Het is verleidelijk om voor de goedkoopste trouwfotograaf te gaan, maar dat is niet per se de beste keuze. Je krijgt maar één kans om de perfecte foto´s van jullie bruiloft te laten maken. Kies dan ook altijd voor goede kwaliteit. Heb je weinig geld te besteden? Dan kun je beter voor een goede fotograaf kiezen die slechts een paar uurtjes komt dan voor een goedkope fotograaf die er de hele dag is. Laat de ceremonie in ieder geval professioneel vastleggen, tijdens de receptie en het feest kun je ook gasten vragen om wat foto´s te maken.

Speciale wensen

Heb je speciale wensen zoals het maken van een trash the dress fotoshoot of foto´s in het donker waarbij gespeeld wordt met licht? Dan is het belangrijk om een trouwfotograaf te kiezen die hier ervaring mee heeft. Check dit dus zeker van te voren en vraag naar voorbeelden van zijn of haar werk.

Wat wil jij sowieso vooraf met je trouwfotograaf bespreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *