In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld om een weddingplanner in te huren voor het organiseren van een bruiloft. In Nederland wordt dit de laatste jaren ook steeds populairder. De vraag is natuurlijk of jullie hier zelf ook voor kiezen. Of is het juist verstandiger om dit niet te doen? En wat kost een weddingplanner eigenlijk? 

Een weddingplanner zorgt ervoor dat jullie bruiloft tot in de puntjes wordt voorbereid. Zij (of hij, maar meestal is het een vrouw) zorgt voor het contact met leveranciers en het plannen van alle onderdelen van de bruiloft. Jullie kunnen aangeven hoe de dag er uit moet komen te zien en alle details worden vervolgens verder uitgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan onderdelen als de styling en de muziek, maar vooral ook de saaie onderdelen zoals het doornemen van offertes en het onderhandelen met leveranciers.

Voordelen van een weddingplanner

Aan het inhuren van een weddingplanner zitten dan ook heel wat voordelen verbonden. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze dingen:

  • Ben je stressgevoelig? Een weddingplanner neemt je heel wat zorgen uit handen. Niet alleen in de maanden voor de bruiloft, maar ook op de dag zelf. Jullie hoeven nergens aan te denken en kunnen volop genieten van alles.
  • Te druk om een fantastische bruiloft te plannen? De organisatie uit handen geven scheelt heel wat tijd!
  • Willen jullie graag de leukste leveranciers vinden voor jullie bruiloft? Weddingplanners hebben veel connecties en kunnen leuke deals regelen met bedrijfjes die jullie dag uniek maken.
  • Je kunt natuurlijk je beste vriendin als ceremoniemeester vragen, maar dit is een erg verantwoordelijke taak. Het zou jammer zijn als ze door al het organiseren een deel van de trouwceremonie moet missen of veel stress heeft op jullie trouwdag. Jullie weddingplanner kan de taak van professionele ceremoniemeester op zich nemen zodat de gasten zich nergens zorgen over hoeven te maken.
  • Gaan jullie trouwen in het buitenland of op een plek die jullie niet goed kennen? Dan is wat professionele hulp wel handig. Weddingplanners weten ook alles over alle regeltjes en de zaken waar jullie rekening mee moeten houden.

Nadelen van een weddingplanner

Natuurlijk zijn er ook wat nadelen aan het inhuren van een weddingplanner verbonden. Het zou kunnen zijn dat het niets voor jullie is, bijvoorbeeld om deze redenen:

  • Als jij het heerlijk vindt om te plannen en te organiseren, dan kan het lastig zijn om jullie bruiloft uit handen te geven.
  • Een beperkt budget? Een weddingplanner kan jullie helpen om hier binnen te blijven, maar natuurlijk kost het jullie ook geld. Een echte budget bruiloft organiseer je zelf.

Wat kost een weddingplanner?

Veel mensen hebben nog steeds het beeld dat een weddingplanner alleen bestemd is voor rijke mensen. Dat is zeker niet waar, ook met een beperkt budget kun je iemand inhuren voor het plannen van jullie bruiloft. Weddingplanners kunnen zelfs heel wat kosten besparen door hun connecties en zij kunnen voor jullie onderhandelen met leveranciers. Bovendien zitten ze vaak vol met creatieve (budget) ideeën.

Natuurlijk moet er ook betaald worden voor de uren die jullie weddingplanner met de bruiloft bezig is.Wat dit kost, hangt helemaal af van jullie wensen. Sommige weddingplanners hanteren een uurtarief, anderen hebben een pakketprijs. Het kan zijn dat jullie alleen geholpen worden met de voorbereidingen, of dat de weddingplanner juist de hele dag aanwezig is. Om toch een richtlijn te geven van de kosten: over het algemeen rekent een weddingplanner ongeveer 15% van de totale kosten van jullie bruiloft. Willen jullie alleen een professionele ceremoniemeester inhuren? Reken dan op €400,- tot €1000,-.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *