Ondanks dat de zomer het meest populaire seizoen blijft om te trouwen, zijn er ook steeds meer bruidsparen die elkaar in de winter het jawoord geven. Niet zo gek, want een winter bruiloft is super romantisch! Zijn jullie ook een bruiloft aan het plannen in dit sfeervolle seizoen? Als winter bruid zijn dit 8 handige dingen om te weten! 

Trouwen in de winter heeft heel wat voordelen. Er zijn minder bruiloften in dit seizoen en dat betekent dat je gemakkelijker leveranciers kunt vinden voor lagere prijzen. Als winter bruid is er echter ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

#1. Onderhandelen is mogelijk

Dat de winter minder populair is om te trouwen, zorgt er voor dat er meer onderhandeling mogelijk is. Ga niet meteen akkoord met de normale tarieven, maar kijk of er nog wat te onderhandelen valt. Vaak kun je gemakkelijk een gereduceerde prijs regelen voor bijvoorbeeld jullie trouwlocatie of fotograaf. Alles bij elkaar kan dit flink wat geld schelen!

#2. Je kunt zelf een thema kiezen

Natuurlijk denk je bij een winter bruiloft al snel aan een winter wonderland thema, maar er is van alles mogelijk. Laat je niet beperken door het seizoen en kies iets dat bij jullie past. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld gaan voor een Scandinavische winter bruiloft, maar zijn ook pastelkleuren prima in dit seizoen!

#3. Tijdens het maken van trouwfoto´s is het koud

Dat je als winter bruid iets warmer gekleed moet gaan dan wanneer je een zomerse bruiloft aan het plannen bent, is natuurlijk logisch. Maar sta vooral even stil bij het maken van de trouwfoto´s. Zorg sowieso voor warme accessoires zoals een zacht dekentje, een fijn (nep) bontje en een grote sjaal. Denk er echter ook aan dat het buiten niet altijd even gemakkelijk is om foto´s te maken. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met ademwolkjes. Kun je nog wel wat tips gebruiken? Je leest ze in Winter fotoshoot: De beste tips voor mooie foto´s.

#4. Buiten is het niet lang licht

Nog iets waar je rekening mee moet houden bij het maken van de trouwfoto´s: buiten is het niet lang licht. De dagen in de winter zijn kort en dat betekent dat je goed gebruik moet maken van het licht dat er is. Plan daarom de fotoshoot in op een handig moment zodat je zeker weet dat er voldoende licht zal zijn. Verder is het binnen natuurlijk geen probleem als het wat eerder donker wordt. Met lichtjes en kaarsjes maak je het als snel gezellig.

#5. Al het verkeer kan vast staan

In Nederland sneeuwt het niet vaak, maar als het sneeuwt, staat alles meteen vast. Het OV rijdt niet meer en mensen staan uren in de file. Wanneer jullie in de winter trouwen, moet je dus rekening houden met dit scenario. Zorg daarom dat er voldoende reistijd is en plan de bruiloft het liefst op één locatie.

#6. Gladde straten kunnen voor glijpartijen zorgen

In de winter kan het buiten ook glad zijn. Als winter bruid is het daarom slim om rekening te houden met je schoenen. Moeten jullie een eindje lopen? Kies dan liever voor een paar leuke laarsjes of snowboots dan hoge hakken. Ook je bruidegom moet uitkijken, nieuwe trouwschoenen kunnen namelijk een gladde onderkant hebben. Door de zool een beetje op te schuren, worden ze wat ruwer en is de kans op glijpartijen kleiner.

#7. Niet alle bloemen zijn beschikbaar in de winter

Bloemen zijn seizoensproducten en dat betekent dat je goed zult moeten kijken welke bloemen in de winter beschikbaar zijn. Winterse bruidsboeketten kunnen er prachtig uitzien. Heb je bepaalde bloemen op het oog? Vraag dan aan je bloemist wat de mogelijkheden zijn.

Winter bruidsboeket

Fotograaf: Precious Pictures Photography via Style Me Pretty

#8. Na de feestdagen koop je goedkope decoratie

Tot slot nog een handige tip om wat geld te besparen: koop je decoratie vlak na de feestdagen in. Je kunt dan mooie winterse decoratie vinden met hoge kortingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lichtjes en kaarsjes om de trouwlocatie gezellig mee te versieren? Zo decoreer je de trouwlocatie voor weinig geld!

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *