DIY sterrenslinger voor een winter bruiloft

Fotograaf: Meg Ruth via Green Wedding Shoes

DIY sterrenslinger voor jullie winter bruiloft

De koude wintermaanden staan voor de deur en dit levert donkere, maar vooral romantische bruiloften op. De mooiste decoratie voor een winterse bruiloft maak je gewoon zelf. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze prachtige sterrenslinger?

Een winter bruiloft heeft vaak een knusse en romantische sfeer. Het is niet lastig om hier mooie decoratie bij te bedenken. In een paar simpele stappen maak je zelf een sterrenslinger.

Benodigdheden voor de sterrenslinger

We vonden deze DIY op de Amerikaanse site Green Wedding Shoes. Het leuke is dat je de slinger heel gemakkelijk zelf kunt maken. Gezellig als je bruidsmeisjes je een avondje komen helpen met knutselen voor de bruiloft! Wat heb je allemaal nodig?

    • Glitter papier (goud)
    • Folie papier (goud)
    • Goudkleurig draad
    • Naaimachine
  • Vorm van een ster
  • Mesje

Sterren snijden

Je hebt een mal nodig om alle sterren van hetzelfde formaat te maken. Je kunt een mal maken door op internet een plaatje uit te printen, dit op een stevig stuk karton te plakken en daarna uit te knippen. Wanneer het karton stevig genoeg is, kun je het mooi gebruiken om langs de randen te snijden. Zo kun je een groot aantal sterren uit het gouden papier snijden.

Sterren vastnaaien

Vervolgens leg je de sterren onder elkaar en ga je ze aan elkaar vastmaken met een draad. Dit kun je gemakkelijk met een naaimachine doen, je naait het draad zo aan de sterren vast. Let wel op dat het papier stevig genoeg is, anders zal het gaan scheuren.

Maak op deze manier één of meerdere slingers en hang ze bijvoorbeeld achter de desserttafel, bij het altaar of in de feestzaal. Je kunt de sterren ook leuk als achtergrond voor de foto´s gebruiken. Prachtige decoratie, heel goedkoop en niet lastig om te maken. Ideaal voor een sfeervolle winter bruiloft! Zo zie je maar dat je weinig nodig hebt om prachtige decoratie te kunnen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *