Winter bruiloft

Fotograaf: Anastasia Belik via Fab Mood

10 Winterbruiloft tips voor jullie trouwdag

Trouwen in de winter kan heel romantisch zijn. Bij het organiseren van een bruiloft in dit seizoen, zul je alleen met andere dingen rekening moeten houden dan wanneer jullie in de zomer trouwen. Dit zijn 10 winterbruiloft tips voor het plannen van een bruiloft in de koude wintermaanden.

Als de dagen korter worden en het buiten steeds kouder wordt, eindigt ook het trouwseizoen. Dit wil echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om in de wintermaanden te trouwen. Sterker nog: een winterbruiloft kan ontzettend mooi en romantisch zijn. Zeker wanneer jullie gebruik maken van de volgende 10 winterbruiloft tips:

1. ) Zorg voor warme accessoires

Over het algemeen is een trouwjurk niet zo warm, zeker wanneer je voor een strapless variant kiest. Zorg daarom voor genoeg warme accessoires. Zo kan een sjaal heel mooi staan, maar je kunt ook kiezen voor een dekentje die je om kunt slaan.

2.) Verzorg je huid goed

In de winter wordt je huid snel droog en ook je lippen hebben veel te verduren. Bereid je in de weken voor de bruiloft goed voor door je huid in te smeren met een fijne crème. Ook je lippen verdienen wat extra aandacht.

3.) Houd rekening met het verkeer

Het zou kunnen zijn dat het sneeuwt of ijzelt op jullie trouwdag. Dat betekent over het algemeen grote problemen in het verkeer. Het is dus niet handig om voor verschillende trouwlocaties te kiezen met een grote afstand er tussen. Moeten jullie wel reizen tussendoor? Plan hier dan ruim de tijd voor in.

4.) Creëer romantiek met kaarsen

Bij een romantisch winters sfeertje horen natuurlijk kaarsen. Vergeet dus niet om de trouwlocatie aan te kleden met verschillende (geur)kaarsen. Dit geeft een sprookjesachtig effect!

5.) Kies de juiste themakleuren

Bij het kiezen van de themakleuren voor jullie bruiloft, zul je iets moeten kiezen dat past bij het seizoen. In de zomer worden veel pastelkleuren gebruikt, maar in de winter zal het een stuk lastiger zijn om kledingstukken en decoratie in deze kleuren te vinden. Je zult dan juist meer warme, donkere kleuren tegenkomen.

6.) Houd rekening met het licht voor de trouwfoto´s

In de winter zijn er heel wat minder zonuren, hier zul je rekening mee moeten houden bij het maken van de foto´s. Plan de fotoshoot op een tijdstip in dat er nog voldoende licht is. Het kan een goed idee zijn om de foto´s voor de ceremonie te laten maken, zodat er voldoende tijd is.

7.) Denk goed na over je trouwschoenen

Er zijn heel wat leuke trouwschoenen om uit te kiezen en in de winter zou je ook voor lekker warme laarzen kunnen gaan. Wil je toch liever trouwen op een prachtig paar pumps? Vergeet dan niet om extra schoenen mee te nemen voor de fotoshoot buiten. Je wilt tenslotte niet met je dure Jimmy Choo´s in de modder staan.

Winterbruiloft tips chocolademelk

Fotocredits: Pen & Paper Flowers

8.) Zorg voor warme chocolademelk

Warme chocolademelk kan zeker niet ontbreken op jullie winter bruiloft. Helemaal leuk is het wanneer jullie een echte warme chocolademelk bar maken voor jullie gasten waar ze zelf hun kopje kunnen versieren met allerlei lekkere toppings.

9.) Koop bloemen uit het seizoen

De winter is geen seizoen voor bloemen, er is dus kans dat jouw lievelingsbloemen niet beschikbaar zijn. Het is verstandig om te kiezen voor bloemen die wel gewoon in de winter verkrijgbaar zijn, omdat je anders heel wat extra betaalt.

10.) Plan jullie winter bruiloft niet te dicht rond de feestdagen

En dan de laatste van onze lijst met winterbruiloft tips: Een bruiloft met kerst of oud & nieuw is niet zo handig, maar ook de dagen hier omheen kun je beter vermijden. Niet alleen zijn mensen rond deze tijd druk met andere dingen, ook betaal je meer voor de bruiloft en jullie huwelijksreis.

Kun je nog wel wat meer winterbruiloft tips gebruiken? Gebruik dan ook zeker de volgende blogs als inspiratie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *