In de tijd van de oude Grieken werd een lijst opgesteld met zeven bouwwerken die zo mooi waren dat ze wereldwonderen werden genoemd. Inmiddels is er een nieuwe lijst opgesteld met zeven wereldwonderen. Stuk voor stuk bijzondere plekken die zeker de moeite waard zijn als onderdeel van jullie huwelijksreis!

Van de oude zeven wereldwonderen is helaas weinig meer over, maar gelukkig is er in 2007 een nieuwe lijst opgesteld met indrukwekkende bouwwerken verspreid over verschillende landen en continenten. Hoe gaaf zou het zijn om deze wonderen in het echt te zien tijdens jullie huwelijksreis?

De zeven wereldwonderen

Deze 7 bezienswaardigheden die door mensenhanden zijn gemaakt, bevinden zich ook nog eens allemaal in prachtige gebieden. De lijst met zeven wereldwonderen bestaat uit de volgende bouwwerken, die je allemaal aan je bucket list kunt toevoegen:

  • Chichen Itza – Mexico
  • Machu Picchu – Peru
  • Cristo Redentor – Brazilië
  • Chinese Muur – China
  • Taj Mahal – India
  • Rotswoningen in Petra – Jordanië
  • Colosseum – Italië

Alles in één keer?

Er zijn mensen die alle zeven wereldwonderen in één reis bezoeken. Het lijkt misschien onmogelijk, maar het kan echt! Sterker nog, Megan Sullivan kreeg het zelfs binnen 13 dagen voor elkaar. Het is echter wel aan te raden iets langer de tijd te nemen. Hebben jullie flink gespaard en kunnen jullie een langere periode vrij nemen? Dan is deze reis over 4 verschillende continenten natuurlijk een ontzettend bijzondere ervaring!

Zeven wereldwonderen huwelijksreis

Fotocredits: Megan Sullivan

Maak een bucket list

De kans is groot dat jullie niet lang genoeg vakantie kunnen nemen om alle zeven wereldwonderen binnen jullie huwelijksreis te bezoeken. Het is dan ook erg veel voor één reis. Een ander leuk idee is daarom om één van de zeven wereldwonderen te kiezen en de andere zes op jullie bucket list te plaatsen. Zo hebben jullie nog een aantal mooie reizen in het vooruitzicht voor de komende jaren.

Leg alles vast op beeld

Vergeet vooral geen foto´s te maken bij alle verschillende bouwwerken. Zijn jullie een beetje creatief met het maken van foto´s of filmpjes? Dan is het leuk om bij ieder bouwwerk steeds dezelfde soort beelden te maken en deze later aan elkaar te koppelen. Of jullie de zeven wereldwonderen nou in één keer bezoeken of er jaren over doen, zo kunnen jullie het in ieder geval als een geheel op beeld vastleggen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit bijzondere filmpje van bovengenoemde Megan Sullivan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *