Zijn jullie net verloofd?

Gefeliciteerd! Een verloving is natuurlijk prachtig. Overigens is het helemaal niet zo gek dat jullie juist nu net verloofd zijn. Wist je dat de meeste verlovingen tijdens de kerstdagen en oud & nieuw plaatsvinden? Nu het duidelijk is dat jullie gaan trouwen, kunnen de voorbereidingen van start gaan. Alleen waar moet je beginnen?

De eerste weken nadat jullie verloofd zijn, zijn over het algemeen heerlijk. Je leeft weer helemaal op een roze wolk en het is natuurlijk fijn om daar zo lang mogelijk van te kunnen genieten. De voorbereiding van de bruiloft is ook een bijzonder proces om samen in te gaan. Zeker wanneer jullie hier rustig de tijd voor nemen en alles stap voor stap aanpakken, zal dit een goed resultaat opleveren.

Verloofd, en dan?

De verloving is natuurlijk de eerste stap van jullie bruiloft, maar wat moet er daarna allemaal gebeuren? Alle dingen die op jullie afkomen, kunnen in het begin best overweldigend zijn. Gebruik daarom een bruiloft checklist om te zorgen dat jullie alle stappen op tijd zullen nemen.

Trouwdatum vaststellen

De eerste vraag na de verloving is: wanneer willen jullie gaan trouwen? Gaan jullie voor een zomerse bruiloft, dan zijn er twee opties. Een bruiloft in de zomer van 2017 is een fijn vooruitzicht, maar dat betekent wel dat jullie snel te werk moeten gaan. Liever wat langer de tijd nemen voor jullie voorbereidingen? Dan is het slim om nog een jaartje te wachten. Natuurlijk is het ook heel leuk om voor een bruiloft in de herfst of winter te kiezen. Per seizoen hebben wij wat leuke ideeën voor je verzameld:

Lente bruiloft

De lente is een heerlijk seizoen. De temperaturen stijgen en buiten begint alles te bloeien. Er is kans op heerlijk weer, maar het zal niet veel te warm worden. Ideaal dus! Willen jullie in de lente trouwen? Dan is het leuk om pastelkleuren als themakleur te nemen. Als bloemen zijn tulpen mooi voor een bruiloft in dit seizoen.

Zomer bruiloft

Van juni tot en met september vinden er heel wat bruiloften plaats. Veel mensen hopen op een zomerse bruiloft waarbij ze lang buiten kunnen zijn. Heerlijk natuurlijk! Zorg dat er genoeg verfrissende drankjes aanwezig zijn voor de gasten of maak je eigen cocktailijsjes. Als thema is het leuk om een festival bruiloft te organiseren.

Herfst bruiloft

Trouwen in de herfst is iets minder populair, maar dat wil niet zeggen dat dit seizoen niet geschikt is voor een prachtige bruiloft. De kleuren van de herfstbladeren zullen voor prachtige resultaten zorgen bij het maken van de trouwfoto´s. En er zijn nog veel meer voordelen van een herfst bruiloft!

Winter bruiloft

Een winter bruiloft is heel romantisch. Wie is er niet gek op een winter wonderland? Met een mooie bontjas over je trouwjurk zorg je er voor dat je ook buiten warm kunt blijven. En natuurlijk kunnen jullie het binnen knus en gezellig maken. Wat dacht je van een Scandinavische winter bruiloft?

Winter bruiloft

Fotograaf: Darren Roberts

Leuke tip: Hebben jullie al nagedacht over de trouwfotograaf? Check dan meteen even of je ook een verlovingsshoot kunt boeken bij hem of haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *