Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Dan zal er, naarmate de bruiloft dichterbij komt, waarschijnlijk ook steeds meer stress voelbaar zijn. Het is immers niet niks om de dag van jullie leven te plannen! Gelukkig zijn er heel wat manieren om op een gezonde manier met bruiloft stress om te gaan.

Wil je voorkomen dat je verandert in een echte bridezilla? Dan zul je je zenuwen een beetje onder controle moeten houden. Wij hebben een aantal handige tips voor je:

Maak duidelijke lijstjes

Zodra je de bruiloft stress voelt opkomen, is het belangrijk om alles voor jezelf op een rijtje te zetten. Heb je al een duidelijke planning voor de komende periode gemaakt? Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een infographic om de belangrijkste dingen op je to do list te kunnen zetten. Op deze manier kun je prioriteiten stellen en hoef je je niet druk te maken over dingen die nog lang niet geregeld hoeven te worden.

Vraag om hulp

Een bruiloft plannen doe je niet alleen. Als het goed is heb je sowieso de hulp van je verloofde, maar ook familieleden, vrienden en vriendinnen kunnen een steentje bijdragen. Heb je een goede ceremoniemeester? Geef dan ook zeker wat taken uit handen. En vergeet niet om er ook genoeg gezellige momenten van te maken met elkaar. Het plannen van jullie bruiloft kan ook heel goed met een wijntje op het terras!

Ga op zoek naar afleiding

Als het plannen van de bruiloft veel tijd kost, zul je hier bijna elk vrij moment mee bezig zijn. Leuk natuurlijk, maar als het je te gestrest maakt, zul je even wat moeten minderen. Soms is een beetje afleiding precies wat je nodig hebt. Dus ga lekker een rondje hardlopen (werkt ook uitstekend om een strak lichaam te krijgen voor de bruiloft), ga een avondje uit met vriendinnen of boek een fijne massage om tot rust te komen.

Schrijf je gevoelens van stress op

Het kan ook een goed idee zijn om juist bewust bezig te zijn met je gevoelens. Schrijf ze op in een speciaal boekje waar je al je voorbereidingen voor de bruiloft bijhoudt. Door het op te schrijven zul je zien dat het makkelijker wordt om te relativeren. Bovendien heb je zo meteen waardevolle herinneringen op papier. Zowel de positieve als negatieve gedachten verdienen hier een plekje.

Probeer het los te laten

Natuurlijk wil je dat alles goed gaat op jullie grote dag, maar je kunt je maar beter neerleggen bij het feit dat er toch echt dingen anders zullen gaan dan dat je gepland had. Geen enkele bruiloft verloopt namelijk perfect. Probeer het los te laten, want het is zonde van je energie om je druk te maken over kleine dingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *