Zweten in je trouwjurk? Zo kun je dit voorkomen!

De Nederlandse zomers kunnen flink heet zijn en sowieso zul je het snel warm hebben in je trouwjurk. Als jullie trouwen op een warme dag, dan is de kans op zweten natuurlijk groot. Daarom hebben wij wat tips om zweten op jullie trouwdag te voorkomen!

Op jullie bruiloft zul je heel wat gasten om je heen hebben hangen en ook je kersverse echtgenoot is waarschijnlijk steeds bij je in de buurt. Het zou toch jammer zijn wanneer je dan een vieze zweetlucht om je heen hebt hangen. Met deze tips kun je dat voorkomen!

Tip 1: Houd je oksels schoon en fris

Deze eerste tip lijkt logisch, maar niet iedere bruid weet goed hoe ze haar oksels zo schoon en fris mogelijk houdt. Ten eerste is het belangrijk dat je oksels helemaal vrij van haartjes zijn. In haren of stoppels blijft namelijk meer zweet hangen. Vlak voor de bruiloft kun je het beste je oksels wassen met PH-neutrale zeep. Vervolgens maak je gebruik van een goede deodorant.

Tip 2: Let op wat je eet

Let de avond voor de bruiloft goed op wat je eet. Knoflook, ui en sterk gekruid eten zorgen voor een extra vieze zweetgeur. Dit voedsel kun je daarom beter even laten staan om onaangename luchtjes te voorkomen.

Tip 3: Voorkom schuren

Een trouwjurk bestaat uit flink wat lagen stof. Je krijgt het hier dan ook snel erg warm in. Wanneer je benen gaan plakken, kan het zijn dat het gaat schuren. Om dit te voorkomen kun je wat talkpoeder op je benen strooien voor je in de trouwjurk stapt. Dit scheelt een hoop ongemak!

Tip 4: Denk goed na over je trouwjurk

Het is ook slim om van tevoren goed na te denken over het soort trouwjurk dat je uitkiest. Een strapless trouwjurk of een andere trouwjurk zonder mouwtjes zorgt veel minder snel voor klotsende oksels dan wanneer je voor een trouwjurk met lange mouwen kiest. Mocht je toch graag lange mouwen willen, dan zou je speciale pads kunnen gebruiken om te voorkomen dat er zweetplekken in je trouwjurk komen. Check wel even of je trouwjurk hier geschikt voor is.

Tip 5: Zorg voor een bruidstas

In een bruidstas zitten alle dingen die kunnen helpen in geval van nood. Denk bijvoorbeeld aan een flesje nagellak, veiligheidsspeldjes of lippenstift. Zorg dat je zo´n tasje bij je hebt en dat er in ieder geval een goede deodorant in zit. Het is slim om je oksels eerst weer even te wassen als je veel gezweet hebt en daarna opnieuw deodorant aan te brengen. Kies voor een geurloze deodorant en gebruik daarnaast een lekkere bruidsparfum. Zo voorkom je dat je meerdere geuren door elkaar gebruikt.

Tip 6: Extreem veel last van zweten? Ga dan langs de dokter

Heb jij extreem veel last van zweten? Dan is het voor jullie bruiloft misschien fijn om eerst een bezoekje aan de dokter te brengen. Hij kan iets voorschrijven om het zweten te verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *