Grieks straatje wit met blauw

Fotograaf: Johnny Africa via Unsplash

Hoe plan je een onvergetelijke huwelijksreis naar Griekenland?

Heb je de keuze gemaakt om te trouwen in Griekenland? Of staat je huwelijksreis hier gepland? Dan ga je vast en zeker een waanzinnige tijd hebben. Je geniet van een prachtige omgeving, of dat nu tussen de olijfbomen op het vasteland is of bij de azuurblauwe zee van een van de eilanden. En met de warme en aangename temperaturen kun je de mooiste outfits dragen en ben je zeker van de beste vakantiefoto’s. Benieuwd wat je allemaal moet regelen voor jullie reis naar Griekenland? Je leest het hier! 

Griekenland is een heerlijk vakantieland en de ideale plek voor een sprookjeshuwelijk of een ontspannen huwelijksreis. Een reis plannen naar Griekenland is niet heel ingewikkeld, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

Het begint allemaal met het vastleggen van de locatie 

Een van de eerste dingen die je geregeld moet hebben, is de locatie. Dit bepaalt immers voor een erg groot deel de sfeer. Ga je graag voor een reis naar een groot eiland zoals Kreta? Een wat kleiner en authentieker eiland zoals Paros? Of zoek je liever een waanzinnige boerderij uit op het Griekse vasteland? Dit is slechts een klein deel van de mogelijkheden. En kun je eigenlijk niet kiezen? Dan is eilandhoppen ideaal! Zo kun je in korte tijd veel van Griekenland zien tijdens jullie huwelijksreis.

Zonsondergang tijdens een huwelijksreis naar Griekenland

Fotograaf:Eugene Chan via Unsplash

Heb je al nagedacht over het vervoer dat nodig is in Nederland en Griekenland?

Naast de locatie is ook het vervoer belangrijk om vast over na te denken. Hierbij gaat het niet alleen om de vliegtickets, maar ook de rest van het vervoer. Je kunt je af laten zetten bij de luchthaven, maar misschien wil je wel speciaal voor jullie huwelijksreis met een limousine naar het vliegveld worden gereden. Bij aankomst in Griekenland is het fijn als er een shuttle voor jullie klaarstaat om naar de accommodatie te rijden. Je kunt natuurlijk ook zelf een auto huren. Tijdens een meerdaags verblijf is het sowieso fijn om vervoer te hebben om de regio te verkennen. Hiervoor zouden jullie ook gebruik kunnen maken van een taxi of het openbaar vervoer. Breng daarom alvast in kaart wat voor soort vervoer er allemaal nodig gaat zijn.

Koop alle vliegtickets in één keer als je ook trouwt in Griekenland

Zijn jullie echte bofkonten en gaan jullie niet alleen op huwelijksreis naar Griekenland, maar is jullie bruiloft hier ook gepland? Dan hebben jullie niet alleen zelf tickets nodig voor de reis, maar jullie gasten waarschijnlijk ook. Sta je op het punt om de tickets te boeken, zoals een vlucht Amsterdam Athene? Dan kun je ook meteen overwegen om alle tickets voor het gezelschap in één keer te kopen. Dit bedrag kun je vervolgens weer in de vorm van een huwelijkscadeau terugvragen. Je weet hierdoor zeker dat iedereen aanwezig kan zijn bij de grote dag en dat iedereen dezelfde prijs voor het ticket betaalt. En aangezien er iedere dag genoeg vluchten naar Griekenland gaan, is er altijd wel een tijdstip te vinden dat perfect binnen de planning past. Hoe sneller je start met het boeken van de vliegtickets, hoe beter!