Bruidspaar met uitzicht op luchtballonnen in Cappadocië

Fotograaf: Tali Photography

Trouwen of op huwelijksreis in een luchtballon in Cappadocië

Je hebt vast wel eens foto’s voorbij zien komen van Cappadocië. Dit gebied in Turkije staat namelijk bekend om het sprookjesachtige uitzicht vol met luchtballonnen. Voor veel mensen is Cappadocië daarom een bucketlist item. En wil je deze ervaring nog specialer maken? Dan kun je ook trouwen in Turkije of tijdens jullie huwelijksreis met een luchtballon over Cappadocië zweven! 

Trouwen in het buitenland is een stiekeme droom van veel bruidsparen. Want hoe heerlijk is het om elkaar het jawoord te kunnen geven tussen de palmbomen, met uitzicht op de bergen of op een goudgeel zandstrand? En als jullie dan toch liever in Nederland trouwen, kunnen jullie er natuurlijk altijd nog voor kiezen om een toffe bestemming uit te zoeken voor de huwelijksreis. Het Turkse Cappadocië is hier een waanzinnig mooie plek voor!

Luchtballonnen in Cappadocië Turkije

Cappadocië is een gebied in Turkije dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het landschap zelf is al heel bijzonder om te zien, met uitgestrekte valleien vol bijzondere rotspartijen. Wat Cappadocië extra bijzonder maakt, is dat de lucht regelmatig gevuld is met honderden luchtballonnen. Bij zonsopkomst stijgen ze op, een magisch gezicht! Het uitzicht over Cappadocië is natuurlijk al prachtig, maar helemaal tof is het als jullie zelf in een luchtballon kunnen stappen als jullie in Turkije zijn.

Elopement of huwelijksreis in een luchtballon in Cappadocië

Als jullie een unieke plek zoeken om te trouwen, zit je in Cappadocië zeker goed. Je kunt hier namelijk een sprookjesachtige elopement plannen. Hoe bijzonder is het als jullie elkaar het jawoord kunnen geven met uitzicht over dit prachtige gebied? Jullie zullen niet het eerste bruidspaar zijn dat hier trouwt, maar het blijft natuurlijk een unieke ervaring. Het is mogelijk om te trouwen voor de wet in Turkije, maar eigenlijk is het gemakkelijker om het officiële gedeelte in Nederland te regelen en vervolgens een ceremoniële huwelijksvoltrekking met trouwambtenaar in te plannen voor als jullie in Cappadocië zijn. Het is even wat uitzoekwerk, maar dat is het zeker waard!

Trouwen jullie liever in Nederland? Dan is het mogelijk om een huwelijksreis naar Turkije te boeken en hierin een tripje naar Cappadocië in te plannen inclusief een tocht in een luchtballon. Zijn jullie nog niet verloofd? Charlotte Plans a Trip heeft nog wat goede tips voor een huwelijksaanzoek in Cappadocië! Sowieso is dit een handig blog om te lezen, omdat hier ook veel mooie locaties genoemd worden vanaf waar je de luchtballonnen het best kunt zien.

Beste reistijd voor Cappadocië

Zijn jullie van plan om naar Cappadocië te reizen? Dan is het handig om te weten wat de beste reistijd is. In de winter kan het er best koud zijn, maar van mei tot en met september is het hier prima vertoeven. In de zomermaanden loopt de gemiddelde temperatuur op tot zo’n 27 graden. Meer informatie hierover vind je bij de klimaatcijfers. Hoe warm het overdag ook is, als jullie ’s ochtends vroeg een ballonvaart maken, kan het best fris zijn. Zorg er dus voor dat je iets extra’s hebt om aan te trekken.

Kosten van een luchtballon in Turkije

De kosten van een tochtje in een luchtballon liggen ook in Turkije best hoog. Je kunt rekening houden met ongeveer 160 euro per persoon. Het is mogelijk je ballonvlucht vooraf online te boeken, maar er zijn ook meer dan genoeg aanbieders in het gebied zelf. Zorg er in ieder geval voor dat je boekt bij een ervaren partij die alle veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Het is altijd slim om vooraf reviews te zoeken, zodat je beter weet wat je kunt verwachten. Is jullie budget krap? Dan is het een leuk idee om de ballonvaart als huwelijkscadeau aan de gasten te vragen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door jullie huwelijksreis in stukjes te splitsen en zo op jullie cadeaulijst te zetten. Overigens is een ballonvaart niet eens echt een must, alleen het uitzicht op alle luchtballonnen zorgt al voor een onvergetelijke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *