30 Originele trouwbedankjes voor jullie bruiloft

De gasten vormen een ontzettend belangrijk onderdeel van jullie bruiloft. Al deze lieve mensen zijn namelijk gekomen om dit bijzondere moment samen met jullie te vieren. Na afloop is het daarom leuk om trouwbedankjes mee te geven als aandenken aan jullie trouwdag. Wij geven je 30 originele ideeën als bedankjes voor de bruiloft.

Het kan best lastig zijn om leuke huwelijksbedankjes te bedenken waar de gasten écht blij mee zullen zijn. De meeste bedankjes verdwijnen helaas toch al snel in de prullenbak. Gelukkig zijn er ook genoeg leuke en originele bedankjes voor jullie bruiloft te bedenken. Laat je bijvoorbeeld inspireren door deze 30 ideeën!

Persoonlijke huwelijksbedankjes

 • Fotostrip uit photobooth: Huren jullie een photobooth voor jullie bruiloft? Dan kunnen de gasten allemaal een fotostrip meenemen met hun eigen foto´s!
 • Polaroid bruiloft bedankje: Als jullie geen photobooth hebben, zou je ook foto´s met een polaroid camera kunnen laten maken. Het is bijvoorbeeld leuk om alle gasten bij binnenkomst vast te leggen met deze camera, misschien kunnen ze zelfs met jullie samen op de foto. Na afloop krijgen ze hun eigen polaroid mee naar huis.
 • Glas met naam: Op een trouwfeest wordt vaak veel gedronken en het is niet altijd even handig als de gasten voor ieder drankje weer een nieuw glas moeten pakken. In plaats daarvan kun je iedereen zijn eigen, persoonlijke glas geven. Laat de namen van jullie gasten bijvoorbeeld in het glas graveren. Zo kan iedereen zijn eigen glas gemakkelijk terugvinden en hebben de gasten meteen een mooi aandenken om mee naar huis te nemen!
 • Cartoonist inhuren: Een cartoonist is een leuke toevoeging aan jullie receptie of trouwfeest. Niet alleen zullen de gasten het leuk vinden om nagetekend te worden, ook kun je ze na afloop hun eigen portret als trouwbedankje geven.

Hapjes of drankjes als bedankje bruiloft

 • Jullie favoriete drankje: Met een lekker drankje kunnen de gasten thuis ook nog eens proosten op jullie huwelijk. Geef daarom jullie favoriete drankje mee als gasten bedankje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mini flesje prosecco, een biertje, flesje Jillz, gin-tonic of whiskey? Bij de slijterij zijn veel verschillende kleine flesjes te krijgen die leuk zijn om als bedankjes voor de bruiloft te geven.
 • Gepersonaliseerde M&M´s: Wist je dat je M&M´s kunt laten personaliseren? Zo kun je bijvoorbeeld jullie namen of trouwdatum er op laten drukken. Je kunt vervolgens een handje van deze M&M´s, in de kleuren van jullie bruiloft, in een zakje stoppen en er een kaartje aan vastknopen. Zulke gepersonaliseerde huwelijksbedankjes zijn altijd leuk om te geven!
 • Macarons: Macarons zijn heerlijke zoete koekjes. Verpak één of twee van deze koekjes in een transparant zakje en je hebt een mooi en lekker trouwbedankje.
Mini drankjes als huwelijksbedankje

Fotocredits: Etsy via Brit + Co

 • Donuts: Zijn jullie gek op donuts? Maak dan een donutmuur bij de uitgang waar de gasten allemaal een heerlijke donut uit kunnen zoeken. Dit is niet alleen een lekkere verrassing, maar ziet er ook nog eens leuk uit!
 • Merci: Een simpel en goedkoop huwelijksbedankje maak je door een Merci- tje leuk te verpakken met een bedankkaartje er bij. Hier kun je een tekst zoals ´Merci voor jullie komst´ opschrijven.
 • Pepermuntjes: Na een avondje feesten is het altijd fijn om een verfrissend pepermuntje te kunnen nemen. Met een leuke tekst zoals ´Mint to be´ maak je de bruiloft bedankjes helemaal af.
 • Ingrediënten voor koekjes of warme chocolademelk: Het is ook leuk om de gasten iets mee te geven wat ze thuis zelf kunnen maken. Doe bijvoorbeeld de ingrediënten van jullie favoriete koekjes of een lekkere kop warme chocolademelk bij elkaar in een Mason Jar of een zakje. Op het kaartje kun je het recept schrijven zodat de gasten zelf aan de slag kunnen in de keuken!
Warme chocolademelk bedankjes bruiloft

Fotocredits: Etsy via Brit + Co

 • Popcorn: Een ander leuk idee voor het bedankje na jullie bruiloft is popcorn als lekkere late night snack. Koop kartonnen bakjes in de kleuren van jullie bruiloft, plak er een sticker op met jullie namen en trouwdatum en vul de bakjes vervolgens met zoete en zoute popcorn.
 • (zelfgemaakte) jam of honing in een potje: Maak je wel eens zelf jam? Dan kun je deze jam in kleine potjes aan de gasten meegeven als bedankje. Ook honing is leuk als cadeautje in een klein potje.
 • Gelukskoekjes: Misschien ken je de gelukskoekjes wel die je open breekt om er vervolgens een positieve spreuk of levenswijsheid uit te halen. Deze koekjes kun je bestellen, maar ook zelf maken. Op deze manier kunnen jullie de gasten allemaal een lieve wens meegeven voor de toekomst.
 • Karamelappels: Karamelappels zijn erg leuk als bedankje voor een herfst bruiloft. Maar ook tijdens de andere seizoenen zullen de gasten vast smullen van deze zoete appels!
 • Candybar: Kun je niet kiezen tussen al deze lekkernijen? Maak dan een candybar met verschillende soorten snoep, chocola en koekjes. Leg papieren zakjes neer voor de gasten zodat ze zelf hun favoriete zoete hapjes uit kunnen kiezen voor onderweg.
Karamelappels als trouwbedankjes

Fotocredits: Ever Mine

Handige trouwbedankjes

 • Warm dekentje: Trouwen jullie niet in de warmste zomermaanden, maar willen jullie toch graag buiten trouwen? Leg dan zachte fleecedekentjes neer voor de gasten om warm te blijven. Deze dekentjes kunnen ze na afloop mee naar huis nemen als bedankje. Bij de IKEA kosten ze maar een paar euro per stuk!
 • Anti-kater kit: Houden jullie gasten wel van een drankje? Dan zullen ze het best eens zwaar kunnen hebben op de ochtend na jullie bruiloft. Wat zullen ze jullie dankbaar zijn als je ze met een anti-kater-kit naar huis stuurt. Een flesje water, een paracetamol en eventueel een mueslireep en wat pepermuntjes helpt iedereen bijkomen van de heftige avond!
 • Digitaal bedankje: In plaats van een cadeautje kun je de gasten ook een digitaal bedankje opsturen na afloop van de bruiloft. Hebben jullie bijvoorbeeld een eigen bruiloft website? Dan kun je daar een leuke foto, een filmpje of berichtje op plaatsen voor jullie gasten.
 • Een mooie opener: Een handig cadeautje waar de gasten wat aan zullen hebben is een chique opener. Helemaal leuk wanneer de opener past bij het thema van jullie bruiloft!
Anti-kater kit bruiloft bedankjes

Fotocredits: Jen Carreiro van Something Turquoise

Overige bruiloft bedankjes ideeën

 • Donatie aan een goed doel: Je zou het geld dat je normaal gesproken aan trouwbedankjes zou besteden ook aan een goed doel kunnen doneren. Als afsluiting van jullie bruiloft kun je alle gasten een klein kaartje meegeven met een bedankje en wat informatie over het goede doel waar je namens hen geld aan over hebt gemaakt.
 • Theezakje: Een theezakje klinkt misschien wel erg simpel als bedankje voor de gasten. Je kunt er echter een kaartje aan hangen met een uitnodiging om snel eens op de thee (of koffie) te komen.
 • CD met muziek van de bruiloft: Wordt er bijzondere muziek gespeeld tijdens de ceremonie, doen jullie een openingsdans op een bepaald nummer of speelt er ´s avonds een fantastische band op het trouwfeest? Het is leuk om de muziek op jullie bruiloft samen te voegen op een CD´tje en mee te geven aan de gasten.
 • Plantje: Hebben jullie groene vingers? Dan is het leuk om de gasten een klein plantje mee te geven of zaadjes waarmee ze hun eigen plantjes kunnen laten groeien. Hier kun je een kaartje aan hangen met de tekst ´Laat onze liefde groeien´.
 • Een bloem: In plaats van een plantje kun je de gasten ook allemaal een bloem meegeven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie roos?
 • Onderzetter / bierviltje laten bedrukken: Ook een persoonlijke onderzetter of bierviltje kan leuk zijn als bedankje voor de bruiloft. Laat bijvoorbeeld een mooie cartoontekening van jullie maken of druk een foto af op het viltje.
 • Kraslot: Je kunt jullie gasten met de bruiloft bedankjes ook veel geluk wensen en ze een kraslot meegeven. Misschien winnen ze nog wel wat mooie prijzen!
 • Mini receptenboekje: Kunnen jullie goed koken? Dan is het leuk om een aantal van jullie favoriete recepten met de gasten te delen. Maak bijvoorbeeld een mini receptenboekje dat je meegeeft als bedankje.
 • Sterretjes: Nog zo´n leuk cadeautje dat nauwelijks geld kost! Plak één of meerdere sterretjes (je weet wel, dat ´vuurwerk´ voor kinderen) aan een kaartje met de tekst ´Bedankt voor deze sprankelende dag´.
 • Dromenvanger: Heeft jullie bruiloft een bohemian tintje? Dan kan het leuk zijn om kleine dromenvangers aan de gasten te geven. Deze kleine cadeautjes zien er prachtig uit!

De bedankjes voor jullie bruiloft zelf maken

Er zijn veel verschillende websites te vinden waar je jullie trouwbedankjes kunt bestellen. Het kan echter ook heel leuk zijn om ze zelf te maken. Bovendien is het zo veel gemakkelijker om goedkope bedankjes te maken. Koop bijvoorbeeld een flinke stapel vrolijke zakjes in de kleuren van jullie bruiloft en laat persoonlijke etiketten maken. Vervolgens kun je de zakjes vullen met snoepjes of chocola en van een etiketje voorzien. Op deze manier kun je de gasten wat lekkers meegeven voor onderweg. Een goedkoop trouwbedankje dat vast erg gewaardeerd wordt!

Dit blog bevat affiliate links.