Lachend bruidspaar

Fotograaf: Sarah Brookhart

5 Huwelijkscadeau ideeën om zelf te maken

Ben je op zoek naar een origineel en creatief huwelijkscadeau? Dan is het een leuk idee om zelf een huwelijkscadeau voor het bruidspaar te maken. Niet alleen kun je hiermee veel geld besparen en is het dus ideaal als je een beperkt budget hebt, maar ook weet je zo zeker dat je een uniek en persoonlijk cadeau hebt voor de bruiloft. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Wij hebben 5 leuke ideeën voor je verzameld! 

Op veel bruiloften wordt tegenwoordig geld gegeven aan het bruidspaar. Dat is soms best lastig, want hoeveel geld geef je precies? In plaats daarvan kan het leuker zijn om zelf een huwelijkscadeau voor het bruidspaar te maken. Wat dacht je van de volgende ideeën:

#1. Ontbijtmand maken voor het bruidspaar

Na een drukke bruiloft heeft het bruidspaar de volgende ochtend behoefte aan wat rust. Wat zullen ze het dan waarderen als ze een lekker ontbijtje klaar hebben staan! Maak een mand met allemaal lekkere dingen voor het ontbijt. Denk bijvoorbeeld aan (afbak)broodjes, crackers, verschillende broodbelegjes, een doosje aardbeien, luxe chocolaatjes en eventueel een fles prosecco. Een ontbijtmand als cadeau voor het bruidspaar kun je zo uitgebreid maken als je zelf maar wilt. Je kunt natuurlijk ook nog een leuk kaartje toevoegen.

#2. Zelf persoonlijke mokken maken als huwelijkscadeau

Houdt het bruidspaar erg van koffie of thee? Koop dan een paar simpele witte mokken en personaliseer ze met een speciale stift die geschikt is voor op servies. Zet er bijvoorbeeld de namen van het bruidspaar of hun trouwdatum op. Pak de mokken leuk in met wat theezakjes of vul ze met koffiebonen. Zo ziet jouw persoonlijke cadeautje er extra gezellig uit!

#3. Ingelijste trouwkaart

Zelf een huwelijkscadeau maken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Het is erg leuk om de trouwkaart te bewaren als herinnering. Je kunt deze kaart mooi inlijsten voor het bruidspaar als klein en persoonlijk cadeautje. Dit cadeau kost weinig moeite, maar is wel een waardevolle herinnering aan de trouwdag die je zelf kunt maken.

#4. Date night box maken als creatief huwelijkscadeau

Als getrouwd stel kun je wel eens een fijne date night gebruiken. Maak een doos voor het bruidspaar met een zacht dekentje voor op de bank, een Pathé voor thuis bon, een zakje popcorn en een lekker wijntje of wat blikjes fris. Zo kunnen het pasgetrouwde stel thuis een romantisch bioscoopavondje houden op de bank!

#5. Zelfgemaakt kookboek

Heb je nog wat lekkere recepten liggen thuis? Maak hier dan zelf een kookboek van voor het bruidspaar. Verpak dit kookboek met een paar mooie ovenwanten, een schort en een pollepel waar je de trouwdatum op schrijft. Zo maak je er een mooi cadeautje van waar ze nog lang iets aan zullen hebben! Als je het leuk vindt om ook de andere gasten bij jouw huwelijkscadeau te betrekken, is het leuk om iedereen om een recept te vragen en deze recepten samen te voegen. Op deze manier kunnen jullie met elkaar een bijzonder cadeau voor het bruidspaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *