Bruid met haar moeder

Fotograaf: Mon et Mine

7 Ideeën om jullie ouders bij de bruiloft te betrekken

Voor ouders is het heel bijzonder als hun zoon of dochter gaat trouwen. Jullie bruiloft zal dan ook een emotionele dag voor ze zijn. Het is daarom leuk om wat extra aandacht aan jullie ouders te besteden en ze bijvoorbeeld ook even te bedanken tijdens de bruiloft. Wij hebben 7 leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

Je ouders hebben jouw hele leven voor je klaargestaan en dus is het niet meer dan logisch dat je even wat extra aandacht aan deze twee bijzondere mensen besteedt op het moment dat jullie gaan trouwen. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Wij hebben de leukste ideeën voor je verzameld:

#1. Een trouwjurk uitzoeken met je moeder

Een bruiloft begint natuurlijk al met de voorbereidingen. Je moeder zal het een hele eer vinden om daarbij te mogen helpen. Het meest bijzondere moment is waarschijnlijk het uitzoeken van de trouwjurk. Hierbij kun je vast wel wat advies van je moeder gebruiken! Andersom kun jij je moeder weer helpen met het uitzoeken van haar outfit voor de bruiloft. Niet alleen handig, maar ook erg gezellig!

Verder lezen: Moeder van de bruid: Kleding en kapsel voor de bruiloft

#2. Op de foto met je ouders

Een foto met je vader en moeder samen kan natuurlijk niet ontbreken op jullie bruiloft. Plan hier een momentje voor in zodat jullie echt even tijd hebben voor elkaar. Geef de fotograaf de opdracht ook wat spontane foto´s van jullie samen te maken, dit zorgt vaak voor de mooiste plaatjes! Het is overigens ook leuk om een mooie foto te laten maken met je schoonmoeder en de bruidegom samen.

#3. Oude trouwfoto´s gebruiken van je ouders

Hebben jullie van beide ouders een mooie trouwfoto? Dan is het leuk om deze foto´s vast te houden tijdens jullie eigen fotoshoot. Je kunt de trouwfoto´s van je ouders ook namaken op jullie eigen bruiloft. Kies een aantal mooie foto´s uit en probeer een foto van jullie bruiloft te laten maken die hier zo veel mogelijk op lijkt. Het is leuk om deze foto´s achteraf naast elkaar te kunnen plakken.

#4. Je moeders trouwjurk verwerken

Het dragen van de trouwjurk van je moeder is waarschijnlijk niet zo´n goed idee, omdat de kans groot is dat hij niet meer bij deze tijd past. Je kunt er echter wel andere dingen mee doen. Zo is het mogelijk om haar trouwjurk aan te laten passen zodat met de stof een moderne jurk kan worden gemaakt. Een ander idee is het verwerken van een stukje stof in een ketting. Deze ketting kun je dragen tijdens jullie bruiloft.

#5. Weggegeven worden door beide ouders

Traditioneel geeft de vader de bruid weg aan haar bruidegom tijdens de ceremonie. Dit is een bijzonder en emotioneel moment dat jullie bruiloft extra persoonlijk maakt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om door beide ouders weggegeven te worden. In dat geval lopen jullie met z´n drieën naar het altaar.

#6. De bruidegom laten weggeven door zijn moeder

Traditioneel wordt de bruidegom niet weggegeven, maar dit kan wel een leuke toevoeging zijn aan jullie bruiloft. Zo kan de bruidegom bijvoorbeeld samen met zijn moeder de trouwceremonie binnen komen lopen. Dit is een leuke manier om jullie bruiloft extra persoonlijk te maken en wat extra aandacht aan ouders te besteden.

#7. Dans met je vader

Naast het weggeven van de bruid zijn er nog meer bijzondere momenten voor je vader op de bruiloft. Misschien geeft hij wel een speech tijdens het diner en het is natuurlijk ook leuk om een vader-dochter dans in te plannen bij het trouwfeest. Houdt je vader wel van dansen en vindt hij het geen probleem om in de spotlights te staan? Dan zouden jullie samen danslessen kunnen nemen om voor een spectaculaire vader-dochter dans te zorgen!

Vergeet je ouders niet te bedanken op de bruiloft

Of je ouders nou een speciale taak krijgen voor de bruiloft of niet, ze hebben ongetwijfeld veel voor jullie gedaan. Het is daarom wel zo netjes om ze hiervoor te bedanken. Je kunt je ouders op de bruiloft zelf bedanken door een korte speech te geven. Na afloop kun je ze nog een klein cadeautje geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klein fotoalbum met de mooiste foto’s van jullie bruiloft? Dit kunnen ze ongetwijfeld waarderen! Geef je een speech op de bruiloft? Dan is het ook een leuk idee om je ouders in deze speech te bedanken voor alles wat ze voor je gedaan hebben.