Een vrijgezellenfeest organiseren is een belangrijke taak die je natuurlijk goed wilt uitvoeren. Je wilt tenslotte dat het een geweldige dag zal worden waar de bruid nog lang aan terug zal denken. Met deze 7 tips organiseer je een fantastisch vrijgezellenfeest! 

Het vrijgezellenfeest organiseren, wie doet dat eigenlijk? Vaak neemt een van de beste vriendinnen van de bruid deze taak op zich. Leuk om te doen, maar wel een hele verantwoordelijkheid.

Vrijgezellenfeest organiseren

Bij het organiseren van een vrijgezellenfeest komen best wat dingen kijken. Je moet immers rekening houden met een grote groep vrouwen die je allemaal tevreden wilt houden. Uiteindelijk draait het echter vooral om de bruid, je wilt dat zij een onvergetelijke dag krijgt. Wanneer je gebruik maakt van deze 7 tips kan het niet anders dan dat het een geslaagd vrijgezellenfeest wordt!

1. Laat de bruid bepalen wie wordt uitgenodigd

Bij een vrijgezellenfeest organiseren hoort natuurlijk dat je zo nu en dan wat geheimzinnig doet, maar bij sommige dingen heb je de bruid gewoon nodig. Bijvoorbeeld bij het opstellen van de lijst met meiden die jullie gaan uitnodigen. Het is slim om aan de bruid te vragen wie ze in ieder geval op haar vrijgezellenfeest wil hebben. Op deze manier voorkom je dat je belangrijke mensen vergeet.

2. Kies een thema voor het vrijgezellenfeest

Net als bij een bruiloft is het ook bij een vrijgezellenfeest leuk om hier een thema aan te koppelen. Wanneer je een leuk thema hebt bedacht, kun je dit doorvoeren in de decoratie, kleding en alle activiteiten die jullie gaan ondernemen. Wat voorbeelden van leuke thema´s voor een vrijgezellenfeest zijn: Caribbean Night (cocktails maken), Moulin Rouge (dansworkshop) of Glitter & Glamour (fotoshoot).

3. Ga op zoek naar originele activiteiten

Een vrijgezellenfeest organiseren is niet altijd zo gemakkelijk als je denkt. Je wilt tenslotte wel een beetje origineel zijn! Met de activiteiten op een vrijgezellenfeest kun je alle kanten op. Traditioneel is het zo dat de bruid duidelijk herkenbaar de stad in gaat met haar vriendinnen en hier allerlei opdrachten moet doen. Weet je dat jouw vriendin zich hier helemaal niet prettig bij voelt? Organiseer dan iets anders voor haar. Er zijn ook genoeg niet zo traditionele activiteiten te bedenken. Het belangrijkste is dat het voor de bride to be een geweldige dag wordt.

4. Plan niet alles vol

Veel vrijgezellenfeesten zitten van ´s ochtends tot ´s avonds volgepland. Leuk natuurlijk, maar ook wel heel druk. Soms kan het juist fijn zijn om even rustig met elkaar een drankje te drinken zonder van alles te moeten. Zorg dus voor voldoende rustmomentjes tussendoor.

5. Wees duidelijk over het budget

Het budget van een vrijgezellenfeest kan  nog wel eens lastig te bepalen zijn. Iedereen heeft wat anders te besteden en de een geeft met liefde meer dan honderd euro uit, terwijl de ander een paar tientjes meer dan genoeg vindt. Zorg dat je van tevoren duidelijk bent over het budget zodat jullie achteraf niet voor verrassingen staan. Kijk ook of er oplossingen te vinden zijn wanneer een aantal vriendinnen het budget te hoog vindt. Vergeet niet om ook de kosten van de voorbereidingen mee te nemen in het budget. Zo is het bijvoorbeeld leuk om deze 3 items op je boodschappenlijstje te zetten. 

 

6. Verzin een goede smoes

Is het hele vrijgezellenfeest gepland? Dan komt het moment dat jullie de bruid moeten verrassen. Het is het leukst wanneer ze echt niets door heeft en vooraf niet weet dat het haar vrijgezellenfeest is. Om dit voor elkaar te krijgen, kun je maar beter een goede smoes klaar hebben. Betrek zoveel mogelijk mensen bij jouw plan die kunnen helpen. Vraag bijvoorbeeld haar verloofde of ouders om hulp.

7. Maak genoeg foto´s

En als jullie dan gezellig met de meiden op pad gaan, is het leuk om dit zoveel mogelijk vast te leggen. Dat betekent overigens niet dat jullie allemaal de hele dag met een smartphone in de hand overal foto´s van moeten maken. Je kunt hier wel afspraken over maken. Neem bijvoorbeeld een camera mee en zorg dat hier foto´s mee gemaakt worden. Op deze manier kan de bruid na afloop nog lang nagenieten van deze bijzondere dag.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *