Proostend bruidspaar tijdens de receptie

Fotograaf: Mon et Mine

Collega’s uitnodigen op de bruiloft?

De gastenlijst voor een bruiloft samenstellen is vaak best lastig. Want wie nodig je wel uit en wie niet? Komen er zoveel mogelijk gasten of willen jullie juist een kleine en intieme bruiloft? En wat doe je met collega’s, gaan jullie die wel of niet uitnodigen op de bruiloft? En komen ze dan de hele dag of krijgen ze alleen een uitnodiging voor de receptie van jullie huwelijk?  

Je collega´s zijn een aparte groep mensen in jouw leven. Tenslotte breng je wekelijks heel wat tijd met ze door, maar dit is niet altijd op vrijwillige basis. De ene collega mag je misschien veel meer dan de andere. Hoe ga je hier mee om tijdens het opstellen van de gastenlijst voor jullie bruiloft?

Collega’s uitnodigen op de bruiloft?

De keuze voor het wel of niet uitnodigen van collega’s op de bruiloft ligt bij jullie zelf. Er is niemand die je verplicht het te doen. Als het voor jullie wat toevoegt om de mensen waarmee jullie dagelijks op de werkvloer staan bij jullie bruiloft te hebben, is dat natuurlijk prima. Zit je er eigenlijk niet zo op te wachten? Dat kan natuurlijk ook! Overleg wel even met je verloofde. Het is gek als de een het halve bedrijf uitnodigt terwijl bij de ander geen enkele collega naar de bruiloft komt. Weten jullie niet goed waar jullie voor moeten kiezen? Laat jullie collega´s dan alleen naar de receptie of het feest komen. Zo zijn ze er toch even bij, maar hebben jullie nog steeds een groot deel van de dag alleen met familie en vrienden.

Collega's uitnodigen op de bruiloft tijdens het diner

Fotograaf: Mary Dougherty

Trouwfeest of receptie uitnodiging voor het huwelijk?

Dan is het natuurlijk nog de vraag of je een aantal collega’s een uitnodiging stuurt, of dat iedereen op jullie bruiloft mag komen. Het is soms best lastig om hier een keuze in te maken. Er is waarschijnlijk een aantal collega’s waar jij een stuk beter mee overweg kunt. Je zou er alleen voor kunnen kiezen om deze collega’s uit te nodigen en de rest niet. Dit kan voor scheve blikken zorgen, maar het belangrijkste is dat jij je prettig voelt bij je keuze. Een collega waar jij nauwelijks contact mee hebt op het werk zal best begrijpen dat hij of zij niet uitgenodigd wordt voor jullie bruiloft. Daarnaast is het belangrijk om na te denken over de onderdelen van de bruiloft waar je collega’s bij wilt betrekken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen een uitnodiging te sturen voor de receptie op jullie huwelijk.

Collega’s uitnodigen voor de bruiloft

Als jullie eenmaal een keuze hebben gemaakt voor het wel of niet uitnodigen van collega’s op jullie bruiloft, is het tijd om deze keuze met het team te delen. Dit kun je op de volgende manieren doen:

  • Nodig je het hele team uit? Stuur dan één trouwkaart naar het bedrijf en laat iedereen weten dat ze welkom zijn.
  • Nodig je een deel van het team uit? Stuur dan alleen een trouwkaart naar de collega’s die je graag op je bruiloft wilt hebben. Natuurlijk kun je de rest wel gewoon laten weten dat je gaat trouwen, maar hier kun je bij benoemen dat je niet te veel mensen uit wil nodigen.
  • Zijn je collega’s niet welkom op de bruiloft? Dan is het slim meteen aan te geven dat jullie voor een intieme bruiloft met alleen vrienden en familie gaan. Zo kunnen er geen misverstanden ontstaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *