Bruidspaar wordt verrast door de gasten

Fotograaf: Mon et Mine

14 Leuke ideeën om het bruidspaar te verrassen

Wanneer jullie zijn uitgenodigd voor een bruiloft is het altijd leuk om een speciale verrassing te regelen voor het bruidspaar. Zeker wanneer het om je broer, je zus of één van je beste vrienden gaat, is het leuk om iets origineel te bedenken. Met deze 14 ideeën kun je het bruidspaar zeker verrassen!

De meeste bruidsparen zitten niet zo te wachten op een avond vol langdradige sketches, liedjes en ABC´tjes. Wil je het bruidspaar verrassen met iets wat ze echt leuk vinden? Dan heb je vast iets aan deze ludieke ideeën:

#1 Flashmob

Zijn jullie met een grote vriendengroep die wel van een dansje houdt? Dan is het een gaaf idee om een flashmob voor het bruidspaar in te studeren. Wat zullen ze verrast zijn!

#2 Uniek gastenboek

Heeft het bruidspaar al een gastenboek gekocht? Als ze hier zelf nog niet aan gedacht hebben, is het leuk om een bijzonder gastenboek voor ze te regelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitboompje waar alle gasten een klein kaartje aan hangen, een grote wereldkaart met de namen van de gasten of de wc-deur uit hun eigen huis waar de gasten een lieve boodschap op kunnen schrijven?

Gastenboek op wereldbol

Fotograaf: Byron Loves Fawn via Style Me Pretty

#3 Zelfgemaakte reisgids

Gaat het bruidspaar na de bruiloft op huwelijksreis? Dan is het leuk om zelf een reisgids samen te stellen met leuke tips. Je zou ook aan alle gasten kunnen vragen een pagina te maken over hun favoriete vakantiebestemming. Zo heeft het bruidspaar inspiratie genoeg om ook de komende jaren nog regelmatig samen op reis te gaan.

#5 Krasloten van alle gasten

Lijkt het je leuk als alle gasten een klein cadeautje meenemen voor het bruidspaar? Vraag dan of iedereen een kraslot koopt. Dit is een ludieke actie waar het bruidspaar vast om kan lachen en met een beetje geluk houden ze er ook nog wat geld aan over!

#6 Foto van de eerste dans

Ook een foto van de eerste dans is heel bijzonder als herinnering aan de bruiloft. Je kunt het bruidspaar daarom een tegoedbon geven om deze foto op canvas (of ander materiaal) af te laten drukken.

Eerste dans van het bruidspaar

Fotograaf: Karina & Maks

#7 Kalender met verjaardagen

Een ander leuk idee is het maken van een verjaardagskalender waar alle gasten hun verjaardag op noteren. Zo zal het bruidspaar geen verjaardag meer vergeten en hebben ze meteen een leuke herinnering aan de bruiloft. Helemaal gaaf wanneer je de kalender vooraf vast laat drukken, maar open plekken vrijhoudt voor foto´s. Tijdens de bruiloft kun je vervolgens een aantal foto´s maken (bijvoorbeeld voor iedere maand één) en bij de snelservice laten drukken. Zo kun je dezelfde avond nog een uniek en persoonlijk cadeau aan het bruidspaar overhandigen.

#8 Videoboodschap

In plaats van een gastenboek kun je de gasten ook een leuke videoboodschap in laten spreken voor het bruidspaar. Dit kun je vooraf laten doen of juist tijdens het trouwfeest. Wanneer je van tevoren al video´s verzamelt van de gasten kun je het bruidspaar verrassen door ze tijdens de bruiloft op een groot scherm af te spelen.

#9  Ingelijste trouwkaart(en)

Heeft het bruidspaar een mooie trouwkaart gestuurd? En misschien ook een save the date? Dan is het leuk om deze trouwkaart(en) in te lijsten als herinnering.

Bruidspaar verrassen met hun ingelijste trouwkaart

Fotocredits: Ctrl + Curate

#10 Ontbijt op bed

Slapen de bruid en bruidegom de volgende ochtend gewoon in hun eigen huis? Dan is het leuk om een ontbijtje voor ze te regelen. Dit kan door een ontbijt op bed service of een zelfgemaakte ontbijtmand. Doe hier bijvoorbeeld afbakbroodjes in, een doosje luxe bonbons en een klein flesje bubbels.

#11 Mr & Mrs spel

Liever een leuke activiteit voor tijdens de bruiloft zelf? Dan is het Mr & Mrs spel een goed idee! De bruid en bruidegom moeten hierbij verschillende vragen beantwoorden. Wie van hen is bijvoorbeeld het meest eigenwijs? En wie besteedt de meeste tijd voor de spiegel?

#12 Live paint

Je kunt ook het bruidspaar verrassen door een live schilder in te huren voor tijdens de bruiloft. Dit is niet alleen leuke entertainment, maar het bruidspaar krijgt ook nog eens een prachtig schilderij om thuis op te hangen. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar wanneer jullie met een grote groep zijn, is dit een prachtig huwelijkscadeau.

Live paint als verrassing voor het bruidspaar

Fotocredits: Kate Scrivner Art

#13 Trouwauto versieren

Heeft het bruidspaar een mooie trouwauto als trouwvervoer? Dan is het leuk om deze auto te versieren. Dit kan bijvoorbeeld met blikjes of andere just married versiering. Zo ziet iedereen dat ze net getrouwd zijn!

#14 Bruidspaar verrassen bij thuiskomst

Tot slot kun je het bruidspaar ook bij thuiskomst nog eens verrassen. In sommige vriendengroepen is het gebruikelijk om het hele huis van het kersverse echtpaar overhoop te halen, maar in plaats daarvan kun je ook voor een écht leuke verrassing zorgen. Vul het huis bijvoorbeeld met tientallen heliumballonnen waar je kaartjes aan hangt met een lieve boodschap. Of span een meterslang lint door het huis waar jullie alle gasten een berichtje op laten schrijven. Daarnaast is het ook leuk om de slaapkamer van het bruidspaar te decoreren. Leg rozenblaadjes op bed, zet een fles champagne neer en plaats wat kaarsen op het nachtkastje. Daar worden ze vast blij van!

Wil je ze nog extra verrassen? Koop dan een cadeaubon voor het bruidspaar waarmee ze wat leuks kunnen doen tijdens hun wittebroodsweken. Trakteer ze bijvoorbeeld op een luxe high tea of een romantisch etentje voor twee.

Dit blog bevat affiliate links.