Klein bruidsboeket op houten tafel

Fotograaf: Eastlyn & Joshua

De voordelen van een klein bruidsboeket

Heb jij al nagedacht over het bruidsboeket op jullie bruiloft? Je kunt voor een groot en opvallend boeket gaan, maar het kan ook juist mooi zijn om voor een subtiel, klein bruidsboeket te kiezen. Dit is in veel gevallen net zo mooi en heeft bovendien ook nog wat fijne voordelen! 

Een bruidsboeket uitkiezen is ontzettend leuk om te doen. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten bloemen die je hiervoor kunt kiezen. Niet alleen de kleuren en de bloemen zijn belangrijk om te bepalen, maar ook de vorm van het bruidsboeket. Zo kun je voor een groot boeket gaan of juist kiezen voor een kleiner exemplaar.

Voordelen van een klein bruidsboeket

Een klein bruidsboeket is niet alleen mooi, het heeft ook nog andere voordelen. Zo worden er voor een klein boeket minder bloemen gebruikt dan bij een groot boeket. Vanzelfsprekend zorgt dat ook voor lagere kosten, tenzij je natuurlijk voor duurdere bloemen kiest. Daarnaast is het gemakkelijker om een klein boeket met je mee te nemen. Een groot trouwboeket is al snel wat zwaarder en je moet hem toch een groot deel van de trouwdag bij je dragen. Bovendien is een groot boeket erg prominent aanwezig op de trouwfoto’s. Een klein bruidsboeket is wat subtieler en kan daarmee een heel mooie toevoeging zijn.

Een enkele bloem voor jullie bruiloft

In plaats van een klein bruidsboeket kun je ook voor een enkele bloem kiezen op jullie bruiloft. Een grote bloem zoals een protea of zonnebloem heeft eigenlijk weinig extra’s meer nodig. Dit soort bloemen kun je dus prima los bij je dragen zonder ze in een boeket te verwerken. Een losse bloem is een mooi alternatief voor het traditionele trouwboeket. Leuk als je wat geld wilt besparen of als je graag op zoek gaat naar originele  alternatieven voor eeuwenoude bruiloft tradities. Overigens zijn er ook nog andere alternatieven te bedenken, lees hiervoor het blog 14 Toffe ideeën voor een alternatief bruidsboeket

Toch liever een opvallend bruidsboeket?

Ga je toch liever voor een groot en opvallend boeket? Ook dat is natuurlijk mogelijk. In dit blog lees je 25 tips, ideeën en voorbeelden van prachtige bruidsboeketten. Het belangrijkste is het dat je een boeket kiest waar je blij van wordt en dat goed bij jou en de bruiloft past. Wist je overigens dat het eigenlijk de taak van de bruidegom is om het bruidsboeket uit te kiezen? Tegenwoordig doen veel bruiden dit echter graag zelf. Jullie kunnen natuurlijk ook samen mooie bloemen uitkiezen voor de bruiloft!