3 Tips voor het kiezen van het perfecte overhemd voor de bruidegom

Vaak wordt uitgebreid aandacht besteed aan het trouwpak van de bruidegom, maar het overhemd wordt snel gekozen. Jammer, want dit is net zo belangrijk. Alleen hoe kies je het perfecte overhemd voor jullie trouwdag? Wij geven je 3 handige tips!

Overhemden zijn er in allerlei soorten en maten. Door je hier goed in te verdiepen, kun je een exemplaar uitkiezen dat mooi bij het trouwpak staat. Met de volgende 3 tips kun je de zoektocht beginnen:

Tip 1: Ga voor kwaliteit

Kwaliteit is heel belangrijk. Veel mannen denken dat het vooral om de kwaliteit van het trouwpak gaat en dat dit bij het overhemd minder uitmaakt. Toch is de kwaliteit hierbij juist heel belangrijk. Je jasje kun je immers uit doen, maar je overhemd zul je de hele dag moeten dragen.

Als je overhemden uit een lagere prijsklasse kiest, zal de kwaliteit van de stof minder goed zijn. Dit kan er voor zorgen dat de stof sneller scheurt, maar ook ziet het er een stuk minder mooi uit. Je zult er dus spijt van krijgen wanneer je voor de goedkoopste optie gaat. In plaats hiervan kun je beter investeren in een overhemd van een goed merk zoals Cavallaro Napoli. Dit is een voorbeeld van een luxe Italiaans merk met stijlvolle overhemden gemaakt van de beste stoffen. Zo weet je zeker dat je goede kwaliteit draagt op jullie trouwdag!

Tip 2: Laat je maten goed opmeten

Naast kwaliteit is de maat van het overhemd heel belangrijk. Je kunt natuurlijk een van de standaard maten selecteren, maar deze overhemden zullen lang niet zo mooi vallen als een overhemd dat precies de juiste maten heeft. Dit betekent overigens niet meteen dat je er een op maat moet laten maken. Natuurlijk is dat een mogelijkheid, maar je kunt ook al een goed passend overhemd vinden door je nek-, taille- en borstomtrek te meten.

Zorg dat er altijd nog wat bewegingsruimte over blijft. Een getailleerd overhemd staat immers erg mooi, maar te strak is ook niet fijn. Je wilt tijdens de bruiloft genoeg kunnen bewegen zonder ergens last van te hebben. De maat van de boord is hierin ook erg belangrijk. Het zou jammer zijn als je lastig kunt ademen doordat je boord te strak zit!

Bruidegom in pak en overhemd

Fotograaf: Smitten Photography via Style Me Pretty

Tip 3: Kies een overhemd in de juiste kleur

Heb je de juiste maat gevonden? Dan is het nu tijd om na te denken over de kleur van het overhemd. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de bruid. Een wit overhemd is namelijk heel mooi, maar als de bruid een trouwjurk heeft die niet helemaal wit is, zal de kleur van de jurk verbleken door het contrast. Daarom is het altijd aan te raden om als bruidegom voor écru of off-white te gaan. Met deze kleuren zit je sowieso safe en zorg je er voor dat de bruid extra opvalt.

Overigens is het ook mogelijk om in plaats van wit voor een overhemd met een kleurtje te kiezen. Wil je helemaal iets bijzonders? Dan zou je zelfs voor een opvallend patroontje kunnen gaan! Overhemden zijn er immers in allerlei leuke kleuren en patronen!

Bron: Overhemden.com, Wiki How

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Reacties (2)
  1. Hallo,

    Ik heb een vraag over de laatste afbeelding van jullie site, daar zie je iemand met een overhemd met bloemetjesmotitief en pochet. Ik zou heel graag willen weten welk merk dat overhemd heeft en waar ik het zou kunnen kopen

    Met vriendelijke groet
    D Kuiper

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.