3 Tips voor het kiezen van het perfecte overhemd voor de bruiloft

Vaak wordt uitgebreid aandacht besteed aan het trouwpak van de bruidegom, maar het overhemd wordt snel gekozen. Jammer, want dit is net zo belangrijk. Een goed overhemd zorgt er namelijk voor dat het plaatje compleet is. Alleen hoe kies je het perfecte overhemd voor jullie bruiloft? Wij geven je 3 handige tips!

Overhemden zijn er in allerlei soorten en maten. Door je hier goed in te verdiepen, kun je een exemplaar uitkiezen dat mooi bij het trouwpak staat. Benieuwd waar je op moet letten? Met de volgende 3 tips kun je de zoektocht beginnen:

Tip 1: Ga voor een overhemd met kwaliteit op de bruiloft

Kwaliteit is heel belangrijk. Veel mannen denken dat het vooral om de kwaliteit van het trouwpak gaat en dat de kwaliteit van het overhemd minder belangrijk is. Toch is dit zeker niet het geval. Je jasje kun je immers uit doen, maar je overhemd zul je de hele dag moeten dragen. Wel zo fijn dus als je er ook in je overhemd goed uitziet!

Als je overhemden uit een lagere prijsklasse kiest, zal de kwaliteit van de stof minder goed zijn. Dit kan er voor zorgen dat de stof sneller scheurt, maar ook ziet het er een stuk minder mooi uit. Het kan ook zo zijn dat je in een goedkoper stofje sneller gaat zweten. Je zult er dus spijt van krijgen wanneer je voor de goedkoopste optie gaat. In plaats hiervan kun je beter investeren in een overhemd dat gemaakt is van de beste materialen. Zo weet je zeker dat je goede kwaliteit draagt op jullie trouwdag!

Tip 2: Laat je maten goed opmeten

Naast kwaliteit is de maat van het overhemd heel belangrijk. Je kunt natuurlijk een van de standaard maten selecteren, maar deze overhemden zullen lang niet zo mooi vallen als een overhemd dat precies de juiste maten heeft. Dit betekent overigens niet meteen dat je er een op maat moet laten maken. Natuurlijk is dat een mogelijkheid, maar je kunt ook al een goed passend overhemd vinden door je nek-, taille- en borstomtrek te meten.

Zorg dat er altijd nog wat bewegingsruimte overblijft. Een getailleerd overhemd staat immers erg mooi, maar te strak is ook niet fijn. Je wilt tijdens de bruiloft genoeg kunnen bewegen zonder ergens last van te hebben. De maat van de boord is hierin ook erg belangrijk. Het zou jammer zijn als je lastig kunt ademen doordat je boord te strak zit!

Tip 3: Let op de kleur van jouw overhemd als bruidegom

Heb je de juiste maat gevonden? Dan is het nu tijd om na te denken over de kleur van het overhemd. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met de bruid. Een wit overhemd is namelijk heel mooi, maar als de bruid een trouwjurk heeft die niet helemaal wit is, zal de kleur van de jurk verbleken door het contrast. Daarom is het altijd aan te raden om als bruidegom voor écru of off-white te gaan. Met deze kleuren zit je sowieso safe en zorg je ervoor dat de bruid extra opvalt.

Overigens is het ook mogelijk om in plaats van wit voor een overhemd met een kleurtje te kiezen. Wil je helemaal iets bijzonders? Dan zou je zelfs voor een opvallend patroontje kunnen gaan! Overhemden zijn er immers in allerlei leuke kleuren en patronen!

Bron: Wiki How