Trouwjurk met korte mouwen voor jouw bruiloft

Weet jij al wat voor trouwjurk je gaat kiezen? Er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden! Veel vrouwen kiezen voor een strapless bruidsjurk of een jurk met dunnen bandjes. In plaats hiervan kun je ook voor een trouwjurk met korte mouwen gaan. Dit is stijlvol, maar tegelijkertijd zorgt de korte mouw ook voor een moderne uitstraling. 

Trouwjurken zijn er in allerlei soorten en maten. Fijn, want dat betekent dat er heel wat keuze is! Soms is het echter lastig om door al die verschillende jurken jouw droomjurk nog te kunnen onderscheiden. Probeer daarom vast te bepalen wat voor soort jurk je wilt. Zo zou je al kunnen bedenken of je een trouwjurk wilt met (korte) mouw of zonder.

Voordelen van een trouwjurk met korte mouwen

Vind je een strapless trouwjurk wat te bloot? Of wil je graag wat meer ondersteuning? Dan is het een slim idee om voor een trouwjurk met mouwen te kiezen. In de wintermaanden is het fijn als je jurk genoeg warmte biedt. Je zou dan voor een trouwjurk met lange mouwen kunnen kiezen. Trouwen jullie juist in de lente of zomer? Dan is een trouwjurk met korte mouwen een goed idee.

Korte mouwen zien er niet alleen leuk uit, ze hebben ook nog meer voordelen. Het belangrijkste voordeel aan een jurk met korte mouwen is dat hij meer ondersteuning geeft dan een strapless trouwjurk. Dit is met name fijn wanneer je een volle boezem hebt. Daarnaast is een trouwjurk met korte mouwen origineler dan de strapless variant. Je zorgt voor een  nette, chique uitstraling die niet te degelijk is. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Wij hebben de mooiste trouwjurken met mouwtjes voor je op een rijtje gezet.

Bruid met korte mouwen

Fotograaf: Emily Magers via Hello May

Trouwjurk met kanten mouwen

Een bruidsjurk met mouwtjes is heel stijlvol, maar niet perse traditioneel. Zoals je hierboven ziet, zijn er heel wat verschillende versies van de korte mouwen. Je kunt een jurk kiezen met mouwen in dezelfde stof als de rest van de jurk, maar bij veel trouwjurken wordt er gebruik gemaakt van een ander stofje voor de mouwen. Kanten mouwen kunnen bijvoorbeeld erg mooi staan.

Er zijn ook trouwjurken die een combinatie vormen tussen een strapless jurk en een jurk met mouwtjes. De onderjurk is in dit geval strapless, maar er zit nog een stukje kant over de schouders heen. Dit maakt het geheel wat minder bloot, maar ook weer niet te traditioneel.