Is het slim om je trouwjurk online te bestellen?

Welke vrouw droomt er niet van een prachtige trouwjurk voor haar bruiloft? Natuurlijk wil je een fantastische jurk voor jouw grote dag, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Trouwjurken zijn beslist niet goedkoop en de kans is dan ook groot dat je hier even voor zult moeten sparen. Je trouwjurk online bestellen klinkt dan heel verleidelijk, de prijzen op het internet liggen namelijk vaak lager dan in de bruidsboetiek. Maar is het wel slim om dit te doen? 

Wanneer je “goedkope trouwjurk” in Google intypt, krijg je heel wat resultaten van webwinkels waar trouwjurken vanaf een paar tientjes te koop zijn. Fijn als je niet zoveel geld te besteden hebt, maar toch een mooie bruidsjurk wilt. Of blijkt dit misschien juist niet zo slim te zijn als je van tevoren denkt? Wij hebben alle voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet en hebben belangrijk advies voor je als je besluit om je trouwjurk online te bestellen.

Online een trouwjurk bestellen

Tegenwoordig gaat er heel veel via het internet. Het is al lang niet gek meer om al je kleding online bij elkaar te shoppen. Betekent dit dat je ook je trouwjurk online kan vinden? Er zijn in ieder geval genoeg webshops die ze aanbieden. Een groot voordeel van online je trouwjurk bestellen is dat je op het internet eindeloos veel keuze hebt. Bovendien liggen de prijzen over het algemeen een stuk lager dan in de winkel. Toch blijkt goedkoop helaas vaak duurkoop te zijn. Je zult de eerste bruid niet zijn bij wie het online bestellen volledig misgaat waardoor je uiteindelijk alsnog naar de bruidswinkel moet. Maar er zijn meer nadelen aan online winkelen verbonden.

Je kunt je trouwjurk niet passen

Jullie bruiloft draait niet alleen om de dag zelf, maar ook de voorbereidingen zijn stuk voor stuk mooie momenten om de rest van je leven te onthouden. Het passen van de jurk die jij op jullie trouwdag gaat dragen, is één van die belangrijke momenten. Hoe jammer zou het zijn om dit gezellige dagje met je moeder, zus en/of vriendinnen te missen?

Als je toch een trouwjurk online wilt bestellen, zal je goed moeten kijken naar de mogelijkheden voor het passen. Kun je hem bijvoorbeeld gratis retour sturen wanneer hij toch niet helemaal goed zit? En kun je gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice wanneer er iets niet goed gaat?

Jouw online trouwjurk heeft niet de perfecte pasvorm

Een trouwjurk is maatwerk. Hij moet perfect passen en wordt normaal gesproken precies aan jouw lichaam aangepast. Wanneer je kiest voor het online bestellen van je jurk kun je van tevoren niet goed zien hoe hij bij jouw lichaam staat. Het kan daarom best zijn dat hij nog aangepast moet worden naar jouw wensen. Dit kost allemaal extra geld en hierdoor kunnen de kosten veel hoger oplopen dan je in eerste instantie dacht. Houd er rekening mee dat wanneer je de jurk online bestelt, je waarschijnlijk alsnog iemand moet betalen om hem perfect op maat te laten maken. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, maar het is wel belangrijk dat je je hiervan bewust bent.

Als je online je trouwjurk gaat bestellen weet je niet of hij precies past

Fotograaf: Beba Vowels

Zorg dat je goed advies krijgt

In een bruidswinkel kunnen ze niet alleen jouw trouwjurk perfect op maat maken, ook kunnen ze je voorzien van goed advies. Want de jurk waarvan jij dacht dat hij perfect zou staan, kan er wel eens heel anders uitzien als je hem eenmaal aan hebt. De kans is echter groot dat je vervolgens verrast wordt met een heel ander soort jurk die wél prachtig staat. Met het juiste advies vind je een trouwjurk die echt bij je past.

Is de website betrouwbaar?

Helaas, heel wat websites die trouwjurken verkopen zijn niet zo betrouwbaar als ze soms lijken. Vaak gebruiken ze foto´s van trouwjurken van bekende merken, terwijl de jurk die je toegestuurd krijgt een (erg slecht lijkende) replica is. Het kan soms weken duren voor je de trouwjurk in huis hebt, omdat hij vaak helemaal uit Azië moet komen. En dan kan het ook nog zijn dat hij niet geleverd wordt. Lijkt een deal op internet te mooi om waar te zijn? Ga er dan vanuit dat dat ook zo is. Check sowieso even de recensies door de naam van de webwinkel te Googlen. Vaak kom je er dan snel genoeg achter als er iets niet helemaal in de haak is.

Voordelen van een online trouwjurk bestellen

Het klinkt wellicht wat negatief allemaal, maar dat komt omdat er helaas veel te veel bruiden zijn die via internet opgelicht worden. Zoiets wil je natuurlijk voorkomen, want de voorbereidingen van jullie bruiloft zijn juist zo bijzonder. Toch kunnen er wel redenen zijn om toch online een trouwjurk te bestellen. Wellicht vind je de trouwjurk van je dromen op internet en wil je hem echt graag hebben. Ook zijn er bepaalde merken die niet of nauwelijks in Nederland verkrijgbaar zijn, maar die je wel online kunt bestellen. Zorg er dan wel voor dat je goed checkt wat de voorwaarden zijn en hoe je jouw jurk bijvoorbeeld kunt retourneren wanneer hij toch niet helemaal naar wens is.

Andere manieren om op je trouwjurk te besparen

Online bestellen is dus niet echt een verstandige optie. Alleen wat moet je dan doen als je weinig geld te besteden hebt? Je zou in dat geval naar een outlet store kunnen gaan om alsnog een flinke korting op je jurk te krijgen. Het is ook mogelijk om een trouwjurk te huren of voor een goedkopere korte trouwjurk te gaan. Tot slot zijn er ook grote winkelketens die goedkope trouwjurken aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *