Bruiloft band inhuren voor de bruiloft

Fotograaf: Suegraphy

Een band voor de bruiloft inhuren, hier moet je rekening mee houden

Een huwelijk moet gevierd worden en dus sluiten veel bruidsparen hun bruiloft af met een knallend trouwfeest. Goede muziek is natuurlijk heel belangrijk voor een geslaagd feest en het is helemaal leuk als jullie een band in kunnen huren voor live muziek. Alleen waar moet je dan allemaal rekening mee houden?

Een bruiloft band zorgt voor heel wat sfeer op jullie trouwfeest. Hierdoor zullen al snel alle voetjes van de vloer gaan! Alleen moet je wel voor een band op jullie bruiloft kiezen of kun je toch beter voor een DJ gaan? En waar moet je aan denken als jullie een band willen boeken?

Band voor bruiloft uitkiezen

Voor het trouwfeest maken de meeste bruidsparen de keuze tussen een DJ of een band. Aan beide opties zitten voor- en nadelen verbonden. Het grote voordeel van een band op jullie bruiloft is dat live muziek voor veel sfeer zorgt. Hiermee maken jullie er al snel een spectaculair trouwfeest van waar de gasten het nog lang over zullen hebben. Belangrijk is dan wel dat jullie een band kiezen die goed bij jullie past. Meestal worden er coverbands ingehuurd voor bruiloften omdat zij veel verschillende soorten muziek kunnen spelen. Op deze manier is het ook makkelijker om de gasten bijvoorbeeld verzoeknummers aan te laten vragen.

In plaats hiervan kunnen jullie ook voor een band kiezen met een bepaalde stijl of repertoire. Nodig bijvoorbeeld een jazzband uit voor jullie bruiloft als dit muziek is waar jullie veel van houden. Willen jullie dat er een bepaald nummer wordt gespeeld tijdens het trouwfeest? Informeer dan altijd vooraf even of dit mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de band dit nummer wel wil spelen, maar dat ze het vooraf nog even moeten aanleren. Wil je zeker weten dat de band die jullie kiezen passend is voor jullie bruiloft? Kijk dan even op hun website of ze binnenkort nog ergens anders spelen. Je kunt misschien een kijkje nemen bij een optreden om nog beter te weten wat voor band jullie voor de bruiloft vragen.

Band op je bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Nadelen van een bruiloft band

Naast dat een band heel sfeervol is en voor goede muziek op jullie bruiloft kan zorgen, zitten hier natuurlijk ook wat nadelen aan verbonden. Allereerst de kosten. Wat de kosten precies zijn, kun je hieronder lezen. Over het algemeen kost een band een stuk meer dan wanneer jullie een DJ inhuren. Daarnaast zit er natuurlijk een beperking aan de nummers die de band kan spelen. Waar een DJ eigenlijk elk nummer wel voor jullie kan regelen, zal een band zich beperken tot hun eigen repertoire. Tot slot huur je een band voor een bepaalde tijd in en zullen ze tussendoor ook pauze nodig hebben. Dit betekent dat je naast de band alsnog een DJ in moet huren of voor een eigen playlist moet zorgen. Sommige bruiloft bands werken samen met een DJ en regelen dit dus zelf.

Wat kost een bruiloft band?

De kosten van een bruiloft band variëren enorm en hebben veel te maken met de ervaring en de populariteit van de band die jullie willen boeken. Gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 2000 euro voor jullie trouwfeest. Het bedrag dat jullie betalen, hangt ook af van het aantal bandleden. Hoe groter de band, hoe hoger de kosten. Check vooraf even wat er allemaal bij de prijs is inbegrepen. Zo betaal je de kosten van de apparatuur en de opbouw soms los. Daarnaast kunnen er natuurlijk ook nog extra reiskosten worden gerekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *