Live muziek op bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Alle mogelijkheden voor live muziek op jullie bruiloft

Muziek is ontzettend belangrijk voor de sfeer op een bruiloft. Veel bruidsparen huren een DJ in voor hun trouwfeest, maar live muziek op jullie bruiloft is eigenlijk nog veel leuker. Bovendien heb je niet alleen ’s avonds muziek nodig, maar kan ook de rest van de dag wel wat muziek gebruiken. Live muziek geeft bijvoorbeeld extra sfeer aan de huwelijksceremonie, de receptie op jullie huwelijk of het diner. 

Kunnen jullie ook zo genieten van een rustgevend muziekje op de achtergrond? Of wil je juist de show stelen met een spetterende band? Muziek kan zeker niet ontbreken op jullie trouwdag. Natuurlijk is het mogelijk om een aantal nummers via Spotify af te spelen, maar live muziek maakt jullie bruiloft pas écht sfeervol.

Live muziek huwelijksceremonie

De huwelijksceremonie is het belangrijkste onderdeel van jullie bruiloft, dit is namelijk het moment waarop jullie elkaar het jawoord zullen geven. Vaak zitten de gasten al een tijdje te wachten voor jullie als bruidspaar arriveren. Een rustig achtergrondmuziekje is dan wel zo fijn. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld een pianist of een gitarist inhuren die live muziek verzorgt. Een live zanger of zangeres kan ook een leuk idee zijn voor jullie huwelijk. Onder begeleiding van een piano of gitaar kan hij of zij een aantal nummers zingen. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld muziek uitkiezen voor het moment dat jullie binnen komen lopen en voor het einde van de huwelijksvoltrekking. Hiermee wordt jullie trouwceremonie extra bijzonder.

Muziek bij de receptie van jullie huwelijk

Zijn jullie officieel getrouwd? Dan is het tijd om dat te vieren! Tijdens de receptie toosten jullie op het huwelijk en kunnen de gasten jullie feliciteren. Vaak is dit een gezellig moment met hapjes en drankjes waarbij iedereen rustig met elkaar kan kletsen. Voor wat extra sfeer kun je een bandje inhuren of een zanger of zangeres met muzikale begeleiding vragen om de muziek te verzorgen. Deze live muziek zorgt namelijk voor heel wat gezelligheid!

Achtergrondmuziek bij jullie huwelijk

Live muziek hoeft niet altijd heel prominent aanwezig te zijn. Soms is het ook gewoon fijn om wat achtergrondmuziek te hebben voor jullie huwelijk. Organiseren jullie een huwelijksdiner voor (een deel van) de gasten? Dit diner is de perfecte gelegenheid voor wat rustige achtergrondmuziek. Hier kun je bijvoorbeeld een live zanger of zangeres voor inhuren, maar een muzikaal duo of trio kan natuurlijk ook. Bij de receptie voor jullie huwelijk kan het ook fijn zijn om rustige muziek op de achtergrond te verzorgen.

Live muziek van een band op jullie bruiloft

Tot slot komt het trouwfeest, de ultieme afsluiting van een onvergetelijke trouwdag. Veel bruidsparen huren een DJ in om de muziek op het trouwfeest te verzorgen, maar een band zorgt er pas echt voor dat het feest los zal barsten. Jullie zouden bijvoorbeeld een goede coverband in kunnen huren die allerlei soorten nummers voor jullie feest kan spelen, maar het kan ook tof zijn om een jazz of een rock’ n’ roll band uit te nodigen . Kijk vooraf goed naar de nummers die de band in het repertoire heeft om er zeker van te zijn dat jullie favoriete feestnummers aan bod zullen komen. Bij de meeste bruiloft bands is het ook mogelijk om vooraf vast wat verzoeknummers in te dienen die ze eventueel speciaal voor jullie zullen instuderen.

Bruiloft band tijdens trouwfeest

Fotograaf: Mon et Mine

Wat kost live muziek op jullie bruiloft?

Hoe gaaf het ook is om live muziek op jullie bruiloft te hebben, er zit wel een nadeel aan verbonden. Live muziek is namelijk een stuk kostbaarder dan wanneer je een DJ inschakelt of zelf de muziek aansluit. Zeker omdat je naast deze live muziek vaak ook nog een DJ nodig hebt om de pauzes op te vullen. Een bruiloft band speelt namelijk niet aan één stuk door. Afhankelijk van de ervaring en het aantal muzikanten dat jullie inhuren, kunnen de kosten variëren van enkele honderden euro’s tot meer dan tweeduizend euro.

Goede muzikanten doen echter meer dan alleen de muziek verzorgen, het zijn ook artiesten die je gasten kunnen entertainen. Hiermee zullen ze een verpletterende indruk maken op iedereen en dit zorgt ervoor dat jullie trouwdag extra bijzonder wordt. Live muziek is dan ook zeker het geld waard en jullie zouden kunnen overwegen om hier wat langer voor door te sparen.