Bruiloft band in Amsterdam

Fotograaf: Mon et Mine

Een band of DJ op jullie bruiloft?

Overdag is er op een bruiloft veel tijd voor mooie momenten. Een bijzondere ceremonie, de felicitaties van jullie gasten en een intiem diner met de belangrijkste mensen uit jullie leven. ’s Avonds is het echter tijd om de voetjes van de vloer te laten gaan. Bijna iedere bruiloft eindigt daarom wel in een spetterend trouwfeest. Maar kun je dan het best een band of een DJ inhuren als jullie gaan trouwen? 

Een goede bruiloft heeft ook een goed feest na afloop. Sommige bruidsparen kiezen voor een rustig feestje met achtergrondmuziek waarbij gasten zelf kunnen kiezen of ze gezellig blijven kletsen of toch liever een dansje wagen. Andere bruidsparen gaan juist voor een knalfeest waarbij het bijna onmogelijk is om niet met de voeten van de vloer te gaan. Hoe jullie trouwfeest er uit komt te zien, hangt natuurlijk helemaal af van jullie wensen.

Band of DJ op de bruiloft?

Goede muziek is ontzettend belangrijk voor een geslaagd trouwfeest. Als jullie gaan trouwen kunnen jullie hiervoor een band of DJ inhuren op het trouwfeest. Wat jullie kiezen, is afhankelijk van jullie persoonlijke wensen en de mogelijkheden die er zijn op jullie trouwlocatie. Kun je nog wel wat hulp gebruiken? Wij zetten de voor- en nadelen van een band en een DJ voor je op een rijtje.

Bruiloft band op jullie trouwfeest

Zijn jullie gek op live muziek? Dan is het een leuk idee om een band uit te nodigen op jullie bruiloft. Een goede band zorgt voor enorm veel sfeer. De kans is dan ook groot dat de gasten en jullie zelf een fantastische avond zullen hebben. Door het inhuren van een band wordt jullie trouwfeest extra speciaal. Jullie kunnen bovendien kiezen voor een band die goed bij jullie past, waardoor jullie een persoonlijk tintje toevoegen. Bovendien is een band ook meteen een vorm van entertainment, het ziet er fantastisch uit wanneer de bandleden helemaal opgaan in hun muziek. Dit zal een positief effect hebben op jullie gasten. Zeker weten dat binnen no time iedereen zich op de dansvloer bevindt!

Nadelen van een band op jullie bruiloft

Uiteraard zijn er ook nadelen verbonden aan het inhuren van een band op jullie bruiloft. Ten eerste zijn jullie afhankelijk van de nummers die de band kan spelen. Hierdoor kan het zo zijn dat jullie favoriete nummers niet in hun repertoire zitten. Je voorkomt teleurstellingen door hier vooraf goed naar te informeren en eventueel verzoeknummers door te geven. Verder kost een bruiloft band over het algemeen een stuk meer geld dan wanneer jullie een DJ inhuren. Dit is niet gek, want een band bestaat uit meerdere leden.

Hoe groter de band is, hoe meer ruimte jullie nodig zullen hebben. Het is dus belangrijk om vooraf te checken of er voldoende ruimte is op de locatie van jullie trouwfeest. Tot slot zullen de bandleden zo nu en dan een pauze nodig hebben en waarschijnlijk maar voor een beperkte tijd spelen. Je zult naast de band dus alsnog een DJ in moeten huren of een afspeellijst moeten maken zodat er ook in de tussentijd muziek te horen is.

Wat kost een bruiloft band?

Zoals gezegd is een bruiloft band over het algemeen wat duurder dan wanneer jullie een DJ boeken. Ben je benieuwd wat de kosten zijn? Dat is volledig afhankelijk van jullie wensen. Hoe groter de band, hoe meer jullie betalen en hoe meer ervaring de band heeft, hoe duurder het wordt. Reken voor een professionele bruiloft band op ongeveer 2000 euro. Ga je liever voor een goedkopere optie? Dat kan vanaf ongeveer 1000 euro. Let bij de vermelde prijzen wel even op of het een totaalprijs is waarin alle kosten zijn meegenomen. Denk bijvoorbeeld aan extra kosten voor de benodigde apparatuur en reiskosten.

DJ huren voor jullie bruiloft

Veel bruidsparen kiezen voor het inhuren van een DJ op hun bruiloft. Een goede bruiloft DJ heeft veel ervaring met het draaien van de juiste feestmuziek voor jullie als bruidspaar en de gasten. Bovendien kan de DJ de sfeer aanvoelen en hierop zijn muziek aanpassen. Het is extra leuk als de gasten ook verzoeknummers door mogen geven, zo weet je zeker dat er voor alle gasten wel iets leuks tussen zit. Zelf kunnen jullie ook je favoriete nummers vooraf vast doorgeven. Vergeet ook niet een lijst toe te voegen met nummers die jullie absoluut niet willen horen. Naast muziek verzorgt een DJ vaak ook lampen en andere leuke extra´s. Hierdoor kan er een hele show gemaakt worden van het trouwfeest. Een DJ boek je vaak voor een paar uur, hij kan zonder problemen een hele avond vullen met muziek zonder dat er stiltes vallen.

Nadelen van een DJ op het trouwfeest

Dat klinkt allemaal ideaal, maar toch zitten er ook nadelen verbonden aan het inhuren van een DJ op jullie bruiloft. Een DJ heeft weinig persoonlijks en is vrij standaard. De kans is daarom groter dat de gasten zich minder geroepen voelen om de dansvloer op te gaan. Het gevoel van een live optreden mist en dat kan iets minder sfeervol zijn. Aan de andere kant zijn er ook ontzettend goede DJ’s die er een echte show van weten te maken.

Gemiddelde kosten voor een DJ op een bruiloft

Het inhuren van een DJ is gemiddeld minder duur dan wanneer jullie een complete band huren. Ook hierbij hangen de kosten natuurlijk weer af van jullie wensen. Je betaalt ongeveer 200 euro per uur voor een professionele DJ. Hier zitten de kosten voor de apparatuur als het goed is bij inbegrepen, maar als je extra wensen hebt zal je hier meer voor moeten betalen. Je huurt een DJ meestal voor ongeveer 4 of 5 uur.

Kun je niet kiezen tussen een band of DJ voor jullie trouwen? Combineer!

Twijfel je te erg tussen een band of DJ bij het feest voor het trouwen? Jullie zouden natuurlijk ook voor een combinatie van deze twee kunnen gaan. De band kan dan eerst optreden en zodra ze even pauze nodig hebben, komt de DJ het overnemen. Deze afwisseling kan erg leuk zijn, maar hier zit natuurlijk wel een prijskaartje aan verbonden.

Het is ook mogelijk om een enkele artiest in te huren voor jullie bruiloft zoals een zanger of een pianist. Ondanks dat dit voor prachtige muziek kan zorgen, vinden wij dit geen aanrader voor het trouwfeest. Er is namelijk weinig variatie waardoor het na een tijdje een beetje eentonig kan worden. Het inhuren van een live artiest is wel heel leuk voor tijdens de ceremonie, de receptie of het diner. Je hebt overigens ook artiesten die samen met de DJ te boeken zijn, zoals bijvoorbeeld een trompettist of zangeres.