Zo kies je een uniek trouwpak uit

Natuurlijk gaat er op een bruiloft veel aandacht uit naar de trouwjurk van de bruid, maar ook als bruidegom is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Het is tenslotte één van de meest speciale dagen uit je leven. Een simpel pak om in te trouwen is dus not done. In plaats daarvan zijn er écht bijzondere trouwpakken te krijgen met een persoonlijk tintje. 

Je trouwpak is niet zo maar een kledingstuk, maar een uniek stukje stof waarvan je wilt dat hij als gegoten zit. Het perfecte trouwpak is natuurlijk gemaakt van kwalitatief goed materiaal, maar daarnaast is het ook belangrijk dat de stijl bij jouw persoonlijkheid past. Je zult er dus goed over na moeten denken wat je precies wilt. Vervolgens kun je beginnen met de zoektocht naar jouw ideale trouwpak.

Stijl van je trouwpak bepalen

Er zijn heel wat bijzondere trouwpakken te krijgen, maar het is vooral belangrijk je hierbij goed te laten adviseren. Allereerst zal je moeten kijken naar je eigen stijl. Welke stijl past bij jou en hoe wil je er graag uitzien op jullie bruiloft? Kies je bijvoorbeeld voor een chic en tijdloos trouwpak of ga je graag voor een hippe variant? Wil je een driedelig pak of draag je juist liever een meer casual outfit voor de bruiloft? Er zijn veel keuzes en daarom is het verstandig om voor je naar de winkel gaat vast even wat inspiratie op te doen. Zoek bijvoorbeeld naar foto’s van trouwpakken die je mooi vindt en denk vast na over kleuren en materialen. Wil je een klassiek pak in het grijs, zwart of blauw? Of kies je liever voor een bijzonder kleurtje zoals donker groen of roze? Er is van alles mogelijk!

Bruidegom met roze trouwpak

Fotograaf: Briawna Meier

Bijzondere trouwpakken met een persoonlijke touch

Vind je het leuk om een beetje op te vallen? In plaats van een standaard trouwpak zijn er ook heel wat mooie trouwpakken met bijzondere printjes te krijgen. Hiermee weet je zeker dat je complimenten zult krijgen over je outfit! Je kunt voor een rustig patroontje kiezen zoals bijvoorbeeld een streep of ruit, maar je kunt ook all the way gaan en een tof bloemenprintje uitkiezen. Dit is een leuk idee als jullie trouwen in de zomer of een relaxte festival bruiloft organiseren.

Is een compleet pak met een printje een beetje too much? Dan kun je prima voor een wat rustiger trouwpak kiezen dat je vervolgens combineert met toffe accessoires. Met een mooie vlinderdas, een opvallend overhemd of een hip paar schoenen kun je immers ook de show stelen! Het belangrijkste is dat je een outfit kiest waar jij je goed bij voelt.

Trouwpak op maat laten maken

Hoe mooi het trouwpak ook is dat je hebt uitgekozen, uiteindelijk valt of staat het pak met de fitting. Een trouwpak hoort perfect op je lichaam aan te sluiten en daarom is een trouwpak op maat zeker een aanrader. Een op maat gemaakt pak zorgt ervoor dat je outfit extra goed tot zijn recht komt. Bovendien kan er hierbij rekening worden gehouden met al jouw wensen. Door stapje voor stapje jouw trouwpak samen te stellen, weet je zeker dat het een persoonlijk pak wordt dat perfect zal staan op jullie trouwdag.

Natuurlijk is een pak op maat laten maken wel even een investering, maar je trouwt als het goed is maar één keer en dan wil je toch wel iets écht bijzonders dragen! Ben je benieuwd hoe je een uniek trouwpak op maat kunt laten maken voor jouw bruiloft? Je leest hier meer over op de website van Michael&Giso.

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.