Tot nu toe heb je misschien vooral aan jouw eigen droomjurk gedacht, maar je vriend moet straks ook in een trouwpak naar het altaar lopen. Als bruidegom kun je immers net zo goed opvallen met een hip pak. Alleen waar moet je dan allemaal op letten wanneer je op zoek gaat naar het perfecte trouwkostuum?

Een trouwkostuum kan ontzettend mooi staan en ook hier kun je zeker in opvallen. Kies voor een trendy trouwpak en je weet zeker dat jullie samen staan te stralen op jullie grote dag.

Kleur van het pak

Het is slim om van te voren vast na te denken over de kleur die de bruidegom aantrekt op jullie bruiloft. Een zwart pak is mooi en stijlvol, maar ook kleuren als grijs en blauw kunnen het goed doen. Houd bij het kiezen van de kleur rekening met het seizoen van jullie bruiloft. Bij de winter horen donkere kleuren, terwijl je in de zomer juist beter voor een dun en licht pak kunt gaan.

Pasvorm

Ga naar een professionele winkel om het pak te kopen, hier kunnen ze je namelijk goed helpen. Het pak zal waarschijnlijk niet in één keer de goede maat hebben, maar hij kan natuurlijk nog ingenomen of verlengd worden. Let er op dat de broekspijpen net iets boven de hak van je schoen hangen en dat hij aan de voorkant iets korter is. Strek je armen uit om te checken of de lengte van de mouwen goed is.

Kleur van de schoenen

Heb je het pak van je dromen gevonden? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste schoenen. Daar is één belangrijke regel voor: koop nooit bruine schoenen bij een zwart trouwpak. Andersom mag overigens wel.

Andere onderdelen van het trouwkostuum

Natuurlijk ben je er nog niet wanneer je het trouwpak hebt. Je zult immers ook nog een blouse nodig hebben en wellicht een gilet als je gaat voor een driedelig pak. Dan heb je ook nog een stropdas of strik nodig. Wanneer deze een bepaalde kleur moeten hebbben, is het verstandig om een voorbeeld van deze kleur mee naar de winkel te nemen. Moeten ze bijvoorbeeld passen bij de trouwschoenen van de bruid? Neem deze schoenen dan mee als je de stropdas gaat kopen.

Vergeet ook niet om een goede, strakke boxershort te kopen voor onder het trouwpak. Dit zorgt er voor dat je niets door het pak heen ziet.

Accessoires

Het is slim om de accessoires tegelijk met het trouwpak te kopen, zodat je zeker weet dat ze er bij passen. Koop een riem in dezelfde kleur als je schoenen. Andere accessoires waar je aan kunt denken, zijn manchetknopen, een stijlvol (zak)horloge, een zakdoekje, mooie sokken of bretels. Vaak komt er op de bruiloft zelf nog een corsage bij. Dit kan met een simpel bloemetje, maar je kunt er ook iets extra speciaals van maken.

Corsage bruidegom

Fotograaf: M Three Studio via Brides

Wat kost een trouwkostuum?

Een trouwkostuum kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Gemiddeld is de bruidegom zo´n duizend euro kwijt voor het geheel, maar het kan ook veel duurder of goedkoper. Bij winkels zoals C&A hebben ze mooie pakken voor een klein prijsje. Er bestaan echter ook trouwpakken van enkele duizenden euro´s. Het is dus maar net wat je er voor over hebt. Hebben jullie niet zoveel geld te besteden? Dan kun je ook overwegen een trouwkostuum te huren.

Hieronder hebben we nog wat mooie inspiratiefoto´s voor je verzameld:

Bruidegom in trouwkostuum

Fotograaf: Shane Shepherd via Hello May

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *