De beste tips voor trouwkaarten met een klein budget

Jullie gaan trouwen, maar dat betekent niet dat je meteen je hele bankrekening hoeft te plunderen. Natuurlijk kost de gemiddelde bruiloft flink wat geld, maar er zijn gelukkig ook veel manieren om kosten te besparen. Trouwen jullie bijvoorbeeld met een klein budget en willen jullie niet te veel geld besteden aan de trouwkaarten? Dan zijn er heel wat opties die behoorlijk wat geld kunnen besparen! 

Een bruiloft kan flink in de kosten lopen. Toch hangt het bedrag dat jullie uiteindelijk uitgeven ook vooral van jullie keuzes af. Gemiddeld ben je voor trouwkaarten bijvoorbeeld zo’n 5 euro per kaart kwijt, maar je kunt ook voor een goedkopere optie gaan. Kun je wel wat ideeën gebruiken? Dit zijn handige tips om te besparen op de trouwkaarten!

Budget trouwkaarten zelf maken

Een van de beste manieren om je budget te beheersen is door zelf trouwkaarten te maken. Er zijn talloze online tools en templates beschikbaar waarmee je gepersonaliseerde uitnodigingen kunt ontwerpen. Kies een ontwerp dat bij jullie past en voeg persoonlijke details toe. Als je handig bent met grafisch ontwerp, kun je zelfs je eigen unieke kaarten maken. Tegenwoordig zijn er ook veel goede online ontwerpprogramma’s zoals Canva waarmee je in een handomdraai de mooiste designs maakt. Less is more. Kies voor een minimalistisch design voor je trouwkaarten. Eenvoudige en strakke ontwerpen ogen vaak chic en kosten minder om te produceren. Ga voor klassieke lettertypes en een cleane lay-out om een tijdloze uitstraling te bereiken.

Is je ontwerp klaar? Kijk dan eens rond bij lokale drukkerijen voor het drukken van jullie trouwkaarten. Dit kan een hoop kosten schelen. Het is slim om vooraf ook even na te denken over het gewicht van jullie trouwkaarten. Wanneer de trouwkaarten namelijk groter en dus ook zwaarder worden, zal je meer postzegels nodig hebben.

Online trouwkaarten versturen

In een wereld die steeds digitaler wordt, zijn elektronische uitnodigingen of ‘e-vites’ een budgetvriendelijke en milieubewuste optie. Je kunt prachtige digitale uitnodigingen maken en ze via WhatsApp of e-mail versturen. Niet alleen bespaart dit drukkosten voor de trouwkaarten, ook scheelt het een hoop geld voor de postzegels. Je leest meer hierover in ons blog Een kaart of een digitale uitnodiging voor de bruiloft versturen?

Bruiloft website maken

In plaats van een online trouwkaart is het ook een mogelijkheid om een eigen bruiloft website te maken. Het linkje van deze site kun je vervolgens naar alle gasten versturen. Een groot voordeel aan een eigen website is dat jullie hier veel informatie op kwijt kunnen, maar er ook andere handige functies zijn. Zo hebben wij zelf bijvoorbeeld voor een website van Weddamo gekozen. Hier kun je de gasten heel gemakkelijk een RSVP voor de bruiloft in laten vullen, maar er zijn ook mogelijkheden zoals het maken van een online gastenboek en een functie waarmee gasten foto’s kunnen uploaden die ze maken tijdens de bruiloft. Willen jullie zelf wat mooie foto’s delen na afloop? Ook dat is mogelijk!

Dit blog bevat affiliate links. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *