Budget bruiloft: trouwen voor 1000 euro?

Trouwen kost flink wat geld. Voor een bruiloft ben je zo tienduizend euro kwijt. Maar het kan ook zeker goedkoper. Met een beetje creativiteit en de bereidheid zelf veel tijd in de voorbereidingen te steken, is het mogelijk om goedkoop te trouwen. Kan het zelfs voor 1000 euro? Ja hoor, alles is mogelijk! 

Een budget bruiloft kan zo goedkoop als jullie dat zelf willen. Gemiddeld geven bruidsparen bijna €15.000,- uit aan hun grote dag, maar niemand zegt dat jullie dat ook moeten doen. Met flink wat creativiteit en DIY´s gaat het ook lukken voor een stuk minder geld!

Uitnodigingen

Een bruiloft begint bij het uitnodigen van de gasten. Dat kan met een mooie bruidskaart, maar hier ben je al snel veel geld voor kwijt. In plaats daarvan kun je ook digitaal een leuk kaartje in elkaar zetten en via de mail versturen.

Huwelijksvoltrekking

Normaalgesproken ben je zo €500,- tot €1000,- kwijt voor de huwelijksvoltrekking in het gemeentehuis. Alle gemeentes zijn echter ook verplicht om twee gratis tijdstippen aan te bieden waarop het mogelijk is om te trouwen. Vaak is dit op minder populaire tijdstippen zoals de maandagochtend. Overigens mogen hier meestal geen gasten bij aanwezig zijn. Het gaat puur om de huwelijksvoltrekking, de rest van de bruiloft kunnen jullie gezellig met alle gasten vieren.

 

Locatie

Dan heb je natuurlijk wel een locatie nodig om de gasten uit te kunnen nodigen. Een locatie huren kost geld. Maar misschien hebben jullie zelf wel een grote tuin waar de bruiloft plaats kan vinden? Of hebben jullie ouders met een groot huis? Toch liever een locatie huren? Kijk dan of er goedkope opties zijn zoals een buurthuis of een gemeentelijk gebouw in jullie wijk.

Ringen

Officiële trouwringen zijn duur, maar je kunt ook gewone ringen kopen en laten graferen. Deze ringen kosten slechts een paar tientjes en kunnen van net zulke goede kwaliteit zijn.

Kleding

Natuurlijk is het leuk om nieuwe kleding te kopen om in te trouwen, maar als jullie voor een echte budget bruiloft gaan, moet het een stuk goedkoper. Heeft je man nog een net pak in de kast hangen? Dan hoeft er echt geen nieuwe te komen. Er zijn prachtige trouwjurken tweedehands verkrijgbaar. Tenslotte draagt iedere vrouw haar jurk (als het goed is) maar één keer en er zijn veel vrouwen die hem daarna verkopen. Je kunt er ook voor kiezen een jurk van je moeder, een vriendin of familielid te lenen. Trouwen jullie in de zomer? Dan kun je ook voor een kort, wit jurkje kiezen. Dit is een stuk goedkoper!

Fotograaf

Een goede trouwfotograaf is erg duur. Heb je een familielid die goed overweg kan met een camera? Vraag hem of haar dan om foto´s te maken tijdens de huwelijksvoltrekking. Het is ook altijd leuk om een paar geposeerde foto´s te hebben. Verder kun je de gasten vragen zelf foto´s te maken. Deze foto´s zijn vaak lekker spontaan en daarom juist extra leuk!

Eten en drinken

Wil je het eten en drinken op de bruiloft goedkoop houden? In plaats van een bruidstaart kun je aan een aantal gasten vragen een taart te bakken. Zo heb je niet één bruidstaart, maar verschillende lekkere taarten tijdens de receptie. Als avondeten kun je kiezen voor een pastabuffet. Goedkoop, simpel, maar wel erg lekker!

Fotograaf: Trouw Trendy

Decoratie

Decoratie zorgt er voor dat elke locatie er uit kan zien als een trouwlocatie. Gelukkig kun je decoratie zelf maken, zodat je er nauwelijks geld aan uit hoeft te geven. Maak bijvoorbeeld zelf pom poms, spijkerpatronen, tafel decoratie en gehaakte hartjes.

Budget bruiloft?

Het kan vervelend zijn om op veel kosten te moeten besparen bij een budget bruiloft, aan de andere kant is het ook heel leuk om er op een creatieve manier mee om te gaan. Veel grote uitgaven zijn eigenlijk helemaal nergens voor nodig. Hier kun je gemakkelijk op besparen!

Gaan jullie ook voor een budget bruiloft? 

2 comments to “Budget bruiloft: trouwen voor 1000 euro?”
 1. Hier mag je op de gratis moment gewoon nog 30 gasten hebben.

  Hier scheelt het een hoop in kosten omdat wij veel dingen via familie/vrienden doen
  (trouwauto (vriend van mijn vader), dj (mijn broer), uitnodigingen e.d (andere broer) fotograaf (moeder van vriendinnetje van dochter) en zo hebben we nog meer dingen goedkoop weten te houden. Wij doen het wel in 2x
  We trouwen gratis op maandag en het feest doen we op een ander moment.
  Kosten zijn alles bij elkaar ongeveer 500euro.

  Nu nog zorgen dat het echt gebeurt haha

 2. Als je dan toch een tuin tot je beschikking hebt en zelf de boodschappen hebt gedaan bij bijvoorbeeld de Aldi, dan is het nog de vraag hoe je dit verder gaat regelen aangaande de bediening. Hiervoor kun je hulptroepen uit je familie inschakelen, maar het is tevens mogelijk om hiervoor obers in te huren. Daar zijn verschillende bedrijven voor die dit kunnen doen. Deze obers kunnen werkelijk alles voor je uit handen nemen, zoals de ontvangst van gasten, bijhouden van het draaiboek, opruimen, bedienen en afwassen. Wel zo fijn als je op je eigen bruiloft wilt genieten van je gasten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *