Huwelijk aankondigen met trouwkaart

Fotocredits: Etsy

Huwelijk aankondigen: Kaart versturen of digitaal?

Als jullie gaan trouwen, wil je natuurlijk dat jullie familie en vrienden op deze dag aanwezig kunnen zijn. Om iedereen op de hoogte te stellen, zullen jullie daarom het huwelijk aankondigen. Traditioneel wordt dit door middel van een trouwkaart gedaan, maar je kunt dit tegenwoordig ook digitaal doen. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje!

Echt veel post wordt er niet meer gestuurd, het grootste deel van de communicatie gaat tegenwoordig digitaal. Alleen hoe zit dit op het gebied van huwelijken?

Huwelijk aankondigen

Natuurlijk vertel je eerst je directe omgeving dat je gaat trouwen. Dit doe je waarschijnlijk face to face, met een telefoontje of op een ludieke manier. Vervolgens is het tijd om alle gasten officieel uit te nodigen voor jullie huwelijk. Dit kunnen jullie doen door bruiloft kaarten op de post te doen of de gasten via een e-mail of appje op de hoogte te brengen.

Trouwkaarten versturen

Traditioneel wordt een aantal weken voor jullie bruiloft een kaart op de post gedaan waarmee de gasten officieel worden uitgenodigd voor het huwelijk. Deze uitnodigingskaarten zijn een mooie manier om de gasten vast bij jullie bruiloft te betrekken. En dat is niet de enige redenen om voor een officiële uitnodiging per post te kiezen. Er zitten namelijk nog meer voordelen aan verbonden:

  • Met een mooie trouwkaart kunnen jullie vast de stijl van jullie bruiloft aan de gasten laten zien. Dit maakt de uitnodiging persoonlijk en origineel, het is immers een trouwkaart die jullie hebben uitgekozen omdat hij zo goed bij jullie past.
  • Doordat tegenwoordig weinig meer via de post wordt verstuurd, is het extra leuk om een echte kaart te ontvangen.
  • De gasten zullen het gevoel krijgen dat ze persoonlijk worden uitgenodigd.

Fotocredits: Shutterfly

Digitale uitnodiging

In plaats hiervan kun je er ook voor kiezen om de uitnodigingen digitaal te versturen. Dit is gemakkelijk en goedkoop, maar wel een stuk minder persoonlijk. Door middel van een e-mail of een appje bereik je snel al jullie gasten, maar zij zullen hierdoor wel minder het gevoel krijgen dat je echt je best doet om ze uit te nodigen. Een goede oplossing wanneer jullie willen trouwen met een laag budget, maar wel minder leuk dan een officiële uitnodiging via de post. Denk hier dus goed over na en kijk eens naar andere mogelijkheden om geld te besparen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook genoeg mooie trouwkaarten te vinden die niet veel geld kosten.

Combinatie van trouwkaart en digitaal

Een andere mogelijkheid is een combinatie van een kaartje en een digitale uitnodiging. Zo kun je jullie huwelijk aankondigen door al een paar maanden voor de bruiloft digitaal een save the date naar alle gasten te versturen. Op deze manier zijn ze op tijd op de hoogte en kunnen ze jullie trouwdag vast vrijhouden in hun agenda. Twee maanden voor de bruiloft stuur je vervolgens de officiële uitnodiging: een trouwkaart die jullie met veel aandacht hebben uitgezocht.

Uitnodigingen bewaren als herinnering

Jullie huwelijk uitnodigingskaarten zijn niet alleen leuk om naar de gasten te versturen, maar ook mooi om te bewaren als herinnering aan jullie bruiloft. Plak ze bijvoorbeeld in een boek of hang ze op in een glazen frame. Zo zullen jullie steeds weer herinnerd worden aan deze prachtige dag!

Trouwkaarten bewaren in glazen frame

Fotocredits: ctrl + curate

Dit blog is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.