Fotocredits: Wide Eyes Paper Co

Een kaart of een digitale uitnodiging voor de bruiloft versturen?

Als jullie gaan trouwen, wil je natuurlijk dat jullie familie en vrienden op deze dag aanwezig kunnen zijn. Om iedereen op de hoogte te stellen, kunnen jullie daarom jullie huwelijk aankondigen. Traditioneel wordt dit door middel van een trouwkaart gedaan, maar je kunt tegenwoordig ook een digitale uitnodiging voor de bruiloft versturen. Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje!

Echt veel post wordt er niet meer verstuurd, het grootste deel van de communicatie gaat tegenwoordig digitaal. Alleen hoe zit dit op het gebied van huwelijken? Kun je een digitale uitnodiging voor de bruiloft versturen of hoort dit toch echt via een trouwkaart te gebeuren?

Jullie huwelijk aankondigen

Natuurlijk vertel je eerst je directe omgeving dat je gaat trouwen. Dit doe je waarschijnlijk face to face, met een telefoontje of op een ludieke manier. Vervolgens is het tijd om ook alle andere gasten op de hoogte te brengen. Zijn jullie plannen concreet en komt de trouwdatum dichter bij? Dan is het moment aangebroken om de gasten officieel uit te nodigen voor jullie huwelijk. Dit kunnen jullie doen door bruiloft kaarten op de post te doen of de gasten via een e-mail of een appje op de hoogte te brengen.

Trouwkaarten versturen

Traditioneel wordt een aantal weken voor jullie bruiloft een kaart op de post gedaan waarmee de gasten officieel worden uitgenodigd voor het huwelijk. Deze uitnodigingskaarten zijn een mooie manier om de gasten vast bij jullie bruiloft te betrekken. En dat is niet de enige redenen om voor een officiële uitnodiging per post te kiezen. Er zitten namelijk nog meer voordelen aan verbonden:

  • Met een mooie trouwkaart kunnen jullie vast de stijl van jullie bruiloft aan de gasten laten zien. Dit maakt de uitnodiging persoonlijk en origineel, het is immers een trouwkaart die jullie hebben uitgekozen omdat hij zo goed bij jullie past.
  • Doordat tegenwoordig weinig meer via de post wordt verstuurd, is het extra leuk om een echte kaart te ontvangen.
  • De gasten zullen het gevoel krijgen dat ze persoonlijk worden uitgenodigd.

Digitale uitnodiging voor de bruiloft

In plaats hiervan kun je er ook voor kiezen om de uitnodigingen digitaal te versturen. Dit is gemakkelijk en goedkoop, maar wel een stuk minder persoonlijk. Door middel van een e-mail of een appje bereik je snel al jullie gasten, maar zij zullen hierdoor wel minder het gevoel krijgen dat je echt je best doet om ze uit te nodigen. Een goede oplossing wanneer jullie willen trouwen met een laag budget, maar wel minder leuk dan een officiële uitnodiging via de post. Denk hier dus goed over na en kijk eens naar andere mogelijkheden om geld te besparen.

Zo zijn er bijvoorbeeld ook genoeg mooie trouwkaarten te vinden die niet veel geld kosten. Wil je zelf een goedkope uitnodiging maken? Lees dan zeker even het blog De trouwkaart ontwerpen, zo doe je dat!. Kies je er toch voor een digitale uitnodiging voor de bruiloft te versturen. Zorg er dan voor dat jullie een mooie en unieke digitale trouwkaart ontwerpen.

Combinatie van trouwkaart en digitaal

Een andere mogelijkheid is een combinatie van een kaartje en een digitale uitnodiging. Zo kun je jullie huwelijk aankondigen door al een paar maanden voor de bruiloft digitaal een save the date naar alle gasten te versturen. Op deze manier zijn ze op tijd op de hoogte en kunnen ze jullie trouwdag vast vrijhouden in hun agenda. Twee maanden voor de bruiloft stuur je vervolgens de officiële uitnodiging: een trouwkaart die jullie met veel aandacht hebben uitgezocht. Helemaal slim is het om een bruiloft website aan jullie trouwkaart te koppelen. Hierop kunnen jullie de gasten van alle informatie over jullie trouwdag voorzien.

Uitnodigingen bewaren als herinnering

Jullie trouwkaarten zijn niet alleen leuk om naar de gasten te versturen, maar ook mooi om te bewaren als herinnering aan jullie bruiloft. Plak ze bijvoorbeeld in een boek of hang ze op in een glazen frame. Zo zullen jullie steeds weer herinnerd worden aan deze prachtige dag! Hebben jullie toch voor een digitale uitnodiging voor jullie bruiloft gekozen? Ook dan is het mogelijk om deze uitnodiging eenmalig af te drukken als herinnering.

Trouwuitnodiging met cadeaulijst

Cadeaulijst toevoegen aan de uitnodiging

Voor jullie de trouwkaarten versturen, is het handig om vast na te denken over jullie wensen voor de bruiloft. Veel bruidsparen krijgen namelijk veel goedbedoelde cadeaus die uiteindelijk helaas op zolder belanden. Om dat te voorkomen, kun je een digitale cadeaulijst bij Boon & Bliss opstellen. Hiermee geven de gasten niet zo maar geld cadeau, maar dragen ze bij aan het realiseren van de dromen van het bruidspaar. Denk bijvoorbeeld aan een romantisch weekendje Parijs, een mooi kunstwerk voor in huis of een luxe loungeset voor in de tuin waar jullie al lang van dromen. Op deze manier krijgen jullie cadeaus waar jullie écht blij van worden en hebben ook de gasten het gevoel iets waardevols te geven. Bovendien levert dit geen onnodige spullen op, maar krijgen jullie een memorabel en duurzaam cadeau waar jullie nog lang plezier van zullen hebben.

Je kunt jullie lijst met dromen heel gemakkelijk met de gasten delen via de uitnodiging. Zet bijvoorbeeld een QR-code op de trouwkaart die de gasten kunnen scannen. Dit is niet alleen leuk en handig, het ziet er ook strak en modern uit! Start meteen jullie cadeaulijst bij Boon & Bliss zodat jullie de lijst kunnen delen met jullie gasten en zij kunnen helpen met het verwezenlijken van jullie dromen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *