Bij bruiloften hoort champagne. Dit drankje wordt traditioneel geschonken bij het aansnijden van de bruidstaart. Natuurlijk is een glaasje bubbels sowieso al feestelijk, maar dat is het helemaal wanneer jullie gebruik maken van een champagne toren! 

De huwelijksvoltrekking zit er op en jullie zijn samen met alle gasten bij elkaar. Tijd om te vieren dat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven! En bij feest hoort natuurlijk een heerlijk glaasje champagne.

Toosten met champagne

Traditioneel toost het bruidspaar met champagne nadat ze elkaar het jawoord hebben gegeven. Ook de gasten krijgen allemaal een glaasje bubbels en een stukje van de bruidstaart om te vieren dat het bruidspaar officieel getrouwd is. Je kunt natuurlijk gewoon glazen champagne aan de gasten uit laten delen, maar je kunt er ook iets spectaculairs van maken!

Bruidegom bij een champagne toren

Fotograaf: Thomas Steibl via Wedding Chicks, shoot verzorgd door A Very Beloved Wedding

Champagne toren

Als je een leuke verrassing voor de gasten wilt regelen, kun je een champagne toren klaarzetten voor de receptie. Een toren van glazen geeft een prachtig gezicht en je maakt een echte fontein door de champagne in het bovenste glas te gieten en naar beneden te laten lopen. Dit is een leuke manier om de champagne aan jullie gasten te presenteren. Wel even spannend, want zo´n champagne toren moet natuurlijk niet instorten. Je bruidegom vindt het vast een leuk klusje, maar anders kun je het ook door het personeel laten doen. Of pak allebei een fles en schenk de champagne toren vanaf twee plekken vol. En vergeet vooral geen foto´s te laten maken van dit bijzondere moment!

Andere originele manieren om champagne te schenken

Liever geen champagne toren, maar wel op zoek naar een andere originele manier om champagne te schenken? Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere cocktail met champagne, mini flesjes of een bar waarbij de gasten zelf hun glaasje bubbels kunnen samenstellen? Meer leuke ideeën lees je in het blog: Toosten met champagne op 10 verschillende manieren.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *