Champagne toren als verrassing voor de gasten

Hebben jullie elkaar officieel het jawoord gegeven? Dan is het tijd om dat te vieren! Tijdens de receptie wordt er vaak getoost met een glaasje bubbels en een lekker stuk bruidstaart. Natuurlijk is dit sowieso al feestelijk, maar jullie bruiloft receptie wordt extra bijzonder wanneer jullie gebruik maken van een champagne toren!

De huwelijksvoltrekking zit er op en jullie zijn samen met alle gasten bij elkaar. Tijd om te vieren dat jullie nu officieel man en vrouw zijn! Het is gebruikelijk om dit te doen met een glaasje bubbels. Zijn jullie nog op zoek naar een leuke verrassing voor jullie gasten? Dan is dit het ideale moment!

Toosten met champagne

Traditioneel toost het bruidspaar met champagne nadat ze elkaar het jawoord hebben gegeven. Ook de gasten krijgen allemaal een glaasje bubbels en een stukje van de bruidstaart om te vieren dat het bruidspaar officieel getrouwd is. Je kunt natuurlijk gewoon glazen champagne aan de gasten uit laten delen, maar je kunt er ook iets spectaculairs van maken. Een champagne toren is dan een tof idee!

Champagne fontein op jullie bruiloft

Als je een leuke verrassing voor de gasten wilt regelen, kun je een champagne toren klaarzetten voor de receptie. Deze toren van glazen geeft een prachtig gezicht en je maakt een echte champagne fontein door de champagne in het bovenste glas te gieten en naar beneden te laten lopen. Dit is een leuke manier om de champagne aan jullie gasten te presenteren. Wel even spannend, want zo´n champagne toren moet natuurlijk niet instorten. Je bruidegom vindt het vast een leuk klusje, maar anders kun je het ook door het personeel laten doen. Of pak allebei een fles en schenk de champagne toren vanaf twee plekken vol. Dit kan bijvoorbeeld een leuk alternatief zijn voor het gezamenlijk aansnijden van de bruidstaart.

Champagne toren maken

Een champagne toren bestaat uit een heleboel champagne glazen die je in een piramidevorm op kunt stapelen. Je kunt deze toren zelf bouwen, maar je kunt hier ook een bedrijf voor inhuren. Het belangrijkste is dat de champagneglazen zo gestapeld zijn dat de champagne gemakkelijk vanuit het bovenste glas naar beneden kan stromen als een echte champagne fontein. Bereken vooraf hoeveel flessen champagne je nodig hebt om alle glazen te kunnen vullen. In plaats van champagne kunnen jullie natuurlijk ook voor andere bubbels kiezen, zoals bijvoorbeeld Prosecco of Sekt.

Hebben jullie een prachtige champagne toren staan op jullie bruiloft? Dan is het leuk om een speciaal moment te maken van het vullen van deze toren. Vergeet ook niet om de fotograaf te vragen hier een aantal mooie foto’s van te maken!

Bruidspaar bij champagne toren

Fotograaf: Katie Harmsworth

Bruidspaar met champagne toren

Fotograaf: Jose Villa

Andere originele manieren om champagne te schenken

Willen jullie liever geen champagne toren, maar ben je wel op zoek naar een andere originele manier om champagne te schenken? Er zijn genoeg leuke dingen te bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekkere cocktail met champagne, mini flesjes of een bar waarbij de gasten zelf hun glaasje bubbels kunnen samenstellen? Meer leuke ideeën lees je in het blog: Toosten met champagne op 10 verschillende manieren.