Toosten met champagne op 10 verschillende manieren

Of er nou echte champagne, prosecco of een ander soort mousserende wijn op jullie bruiloft komt, een glaasje bubbels hoort er zeker bij. Natuurlijk kun je gewoon wat glazen rond laten gaan, maar er zijn ook veel originele manieren te bedenken om te toosten met champagne.

Nadat het jawoord is gegeven, wordt er waarschijnlijk een toost uitgebracht op jullie als bruidspaar. Het is een gewoonte om dit met een glaasje champagne te doen. Dit kan echter op heel wat verschillende manieren. Wij laten je 10 leuke ideeën zien om jouw bubbels aan te bieden aan de gasten.

1. Champagne toren

De eerste manier is ook meteen de meest voor de hand liggende: de champagne uitdelen in champagneglazen. Dit lijkt niet zo spectaculair, maar je kunt hier wel een mooie champagne toren van maken. Dit ziet er meteen erg gaaf uit en het levert bovendien mooie foto´s op!

Champagne schenken in champagnetoren

Fotograaf: Jose Villa

2. Mini champagne flesjes

Een ander leuk idee voor het toosten met champagne is het uitdelen van kleine flesjes. Met een leuk rietje er bij kunnen de gasten het zo uit het flesje drinken. Je kunt er ook voor kiezen de flesjes in een glas met ijsblokjes neer te zetten. Het flesje maakt het geheel extra feestelijk!

Mini champagne flesjes

Fotograaf: Marin Kristine Photography via Style Me Pretty

3. Cocktail met prosecco

Je kunt de bubbels goed combineren met andere lekkere drankjes om er een cocktail van te maken. Deze cocktail is bijvoorbeeld gemaakt van prosecco, pruimen, thijm, citroensap en siroop. Jullie kunnen natuurlijk ook zelf een lekkere combinatie bedenken.

Toosten met champagne cocktail

Fotocredits: My Diary Of Us

4. Suikerspin

Suikerspin toevoegen op een bruiloft kan sowieso erg leuk zijn, zeker wanneer jullie trouwen met een vintage tintje. Je kunt deze zoete lekkernij echter ook gebruiken in combinatie met champagne. De roze wolkjes lossen op zodra je de bubbels er overheen schenkt en zo maak je een heerlijk zoet drankje.

Suikerspin champagne

Fotograaf: Katie Beverley via Swooned Magazine

5. Cocktailijsjes met bubbels

Trouwen jullie in de zomer? Dan is de combinatie van een glas bubbels met een waterijsje een goed idee. Heerlijk zoet en verfrissend! De ijsjes kun je gewoon ondersteboven in het glas zetten in een laagje champagne. Je kunt ook zelf cocktailijsjes maken.

6. Limoncello en framboos

Een erg lekker frisse combinatie is prosecco, limoncello en framboos met eventueel een beetje munt. Dit drankje is niet alleen heerlijk verfrissend op een warme, zomerse dag, het ziet er ook nog eens erg leuk uit.

7. Vrolijke ijsklontjes

Je kunt de champagne ook op een speciale manier koelen en vervolgens uit de fles schenken aan de gasten. Het is bijvoorbeeld erg leuk om de fles in een bak met ijsklontjes te zetten. De ijsklontjes maak je extra bijzonder door er bloemen of stukjes fruit in te verwerken.

8. Met takjes lavendel

Nog zo´n leuke manier om het toosten met champagne iets feestelijker te maken is door een takje lavendel toe te voegen. Dit is helemaal leuk wanneer jullie een lavendel thema hebben of voor een Franse bruiloft gaan.

9. Prosecco bar

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de gasten hun eigen glas prosecco samen te laten stellen. Zet een aantal flessen neer met wat soorten vers fruit en je maakt gemakkelijk een eigen prosecco bar.

Prosecco bar

Fotograaf: Swoon by Katie via Buzzfeed

10. Als gastenbedankje

Liever niet toosten met champagne? Of zijn jullie juist zo gek op dit feestelijke drankje dat jullie er geen genoeg van kunnen krijgen? Dan is het ook leuk om mini champagne flesjes cadeau te doen aan de gasten als ze naar huis gaan. Deze gastenbedankjes kun je makkelijk personaliseren en helemaal zelf maken!

Champagne gastenbedankjes

Fotocredits: Sweetly Chic Events

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *