Toosten met champagne op 10 verschillende manieren

Of er nou echte champagne, prosecco of een ander soort mousserende wijn op jullie bruiloft komt, een glaasje bubbels hoort er zeker bij. Natuurlijk kun je gewoon wat glazen rond laten gaan, maar er zijn ook veel originele manieren te bedenken om een proost uit te brengen op jullie huwelijk. Dit zijn 10 leuke manieren om te toosten met champagne! 

Nadat het jawoord is gegeven, wordt er waarschijnlijk een toost uitgebracht op jullie als bruidspaar. Het is een gewoonte om dit met een glaasje champagne te doen. Dit kan echter op heel wat verschillende manieren. Wij laten je 10 leuke ideeën zien om jouw bubbels aan te bieden aan de gasten.

#1. Champagne toren

De eerste manier is ook meteen de meest voor de hand liggende: de champagne uitdelen in champagneglazen. Dit lijkt niet zo spectaculair, maar je kunt hier wel een mooie champagne toren van maken. Jullie kunnen als bruidspaar allebei een fles pakken en de glazen langzaam volgieten met bubbels. Dit ziet er meteen erg gaaf uit en het levert bovendien mooie foto´s op!

Champagne toren op bruiloft

Fotograaf: Jose Villa

#2. Toosten met mini champagne flesjes

Ben je toch op zoek naar iets anders dan gewone glazen champagne voor jullie gasten? Een ander leuk idee voor het toosten met champagne is het uitdelen van kleine flesjes. Met een leuk rietje er bij kunnen de gasten het zo uit het flesje drinken. Je kunt er ook voor kiezen de flesjes in een glas met ijsblokjes neer te zetten. Het flesje maakt het geheel extra feestelijk!

Mini flesjes champagne voor de bruiloft

Fotograaf: Marin Kristine Photography via Style Me Pretty

#3. Cocktail met prosecco

Je kunt de bubbels goed combineren met andere lekkere drankjes om er een cocktail van te maken. De cocktail op onderstaande foto is bijvoorbeeld gemaakt van prosecco, pruimen, thijm, citroensap en siroop en ziet er prachtig uit! Jullie kunnen natuurlijk ook zelf een lekkere combinatie bedenken.

Bruiloft cocktails

Fotocredits: My Diary Of Us

#4. Suikerspin voor een zoete toost

Suikerspin toevoegen op een bruiloft kan sowieso erg leuk zijn, zeker wanneer jullie trouwen met een vintage tintje. Je kunt deze zoete lekkernij echter ook gebruiken in combinatie met champagne. De roze wolkjes lossen op zodra je de bubbels er overheen schenkt en zo maak je een heerlijk zoet drankje.

#5. Cocktailijsjes met bubbels

Trouwen jullie in de zomer? Dan is de combinatie van een glas bubbels met een waterijsje een goed idee. Heerlijk zoet en verfrissend! De ijsjes kun je gewoon ondersteboven in het glas zetten in een laagje champagne. Je kunt ook zelf cocktailijsjes maken.

Cocktail waterijsjes op bruiloft

Fotograaf: Ainsley Rose via Style Me Pretty

#6. Limoncello en framboos als feestelijk drankje

Een erg lekker frisse combinatie is prosecco, limoncello en framboos met eventueel een beetje munt. Dit drankje is niet alleen heerlijk verfrissend op een warme, zomerse dag, het ziet er ook nog eens erg leuk uit. Limoncello is sowieso een lekker drankje om op jullie bruiloft te schenken. Je krijgt hier meteen een vakantiegevoel van!

Limoncello op een bruiloft

Fotograaf: Shane & Lauren Photography via 100 Layer Cake

#7. Toosten met champagne en vrolijke ijsklontjes

Je kunt de champagne ook op een speciale manier koelen en vervolgens uit de fles schenken aan de gasten. Het is bijvoorbeeld erg leuk om de fles in een bak met ijsklontjes te zetten. De ijsklontjes maak je extra bijzonder door er bloemen of stukjes fruit in te verwerken.

#8. Bubbels met takjes lavendel

Nog zo´n leuke manier om het toosten met champagne iets feestelijker te maken is door een takje lavendel toe te voegen. Dit is helemaal leuk wanneer jullie voor een bruiloft met een Frans tintje gaan. De lavendel is een simpele toevoeging, maar maakt de glazen champagne meteen nóg feestelijker.

#9. Prosecco bar op jullie receptie

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de gasten hun eigen glas prosecco samen te laten stellen. Zet een aantal flessen neer met wat soorten vers fruit en je maakt gemakkelijk een eigen prosecco bar. Dit is een leuke en originele manier om jullie bubbels aan te bieden.

Proseccobar met vers fruit

Fotograaf: Swoon by Katie via Buzzfeed

#10. Champagne als gastenbedankje

Toosten jullie liever met een ander drankje, maar houden jullie wel van champagne? Of zijn jullie juist zo gek op dit feestelijke drankje dat jullie er geen genoeg van kunnen krijgen? Dan is het ook leuk om mini champagne flesjes cadeau te doen aan de gasten als ze naar huis gaan. Deze gastenbedankjes kun je makkelijk personaliseren en helemaal zelf maken!