Zo maak je een suikerrandje als decoratie op een glas

Op een bruiloft kunnen feestelijke drankjes natuurlijk niet ontbreken. Jullie proosten waarschijnlijk met een glaasje bubbels en misschien worden er ook wel cocktails geschonken tijdens het feest of de receptie. Met een suikerrandje op het glas laat je de drankjes er heel bijzonder uitzien. Een gemakkelijke manier om voor wat extra decoratie te zorgen! 

Welke drankjes worden er allemaal op jullie bruiloft geschonken? Er zit vast wel een speciaal drankje tussen dat jullie van wat extra versiering kunnen voorzien, zoals een glaasje champagne of een cocktail. Met een suikerrandje op het glas zorg je voor een mooie uitstraling.

Hoe maak je een suikerrandje?

Een suikerrandje op een glas maken is niet heel ingewikkeld. Je hebt hiervoor twee schaaltjes nodig die iets groter zijn dan de diameter van het glas. Het ene schaaltje vul je met suiker en voor het andere schaaltje heb je een vloeistof nodig. Dit kan water zijn, maar ook citroensap of limonadesiroop. Neem het glas en zet het ondersteboven in het bakje met vloeistof zodat de rand vochtig wordt. Doop de rand vervolgens in de suiker en draai het glas een aantal keer rond om ervoor te zorgen dat er aan alle kanten voldoende suiker blijft plakken. Zet het glas vervolgens weer rechtop en laat het suikerrandje nog een half uur drogen voor je het drinken in het glas schenkt.

Gekleurd suikerrandje op glas maken

Een wit suikerrandje geeft al een leuk effect, maar het is natuurlijk helemaal mooi om het glas van een gekleurd randje te voorzien. Dit kun je doen door in plaats van water gebruik te maken van limonadesiroop om de suiker te laten plakken. Een andere optie is het toevoegen van kleurstof om de suiker van een kleurtje te voorzien. Gebruik hiervoor wel speciale voedselkleurstof. Helemaal tof is het om een gouden randje aan het glas te maken. Hiervoor kun je gebruikmaken van eetbaar glitterpoeder in plaats van suiker.

Cocktails met een gekleurd suikerrandje op het glas

Fotograaf: Lark & Linen via Style Me Pretty

Zoutrandje bij je cocktail

Sommige cocktails drink je traditioneel met een beetje zout in plaats van suiker. De margarita is hier een goed voorbeeld van. Wanneer jullie deze cocktail op de bruiloft serveren, is het leuk om een zoutrandje te maken op het glas. Dit doe je op dezelfde manier als bij een suikerrandje. Gebruik limoen- of citroensap voor het eerste schaaltje, deze smaak combineert heel goed met de cocktail en het zout. Voeg nog een schijfje limoen toe om het plaatje compleet te maken.

Cocktails met zoutrandje

Fotocredits: Holly & Flora

Glazen verder decoreren

Natuurlijk kun je ook nog andere decoratie aan de glazen toevoegen. Met een takje tijm of lavendel zorg je bijvoorbeeld voor een luxe uitstraling. Met vers fruit kun je nog wat extra kleur toevoegen. Zo zou je een schijfje citroen of een aardbei op de rand van het glas kunnen vastzetten.