Cupcakes in plaats van bruidstaart

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Pandora Bakeries

Steeds vaker maakt de traditionele bruidstaart plaats voor cupcakes. Waarom? Ze zijn minstens zo lekker, zien er schattig uit, je hoeft ze niet te snijden en ze zijn vaak ook goedkoper dan een stuk taart per persoon.

Wil je wel eens wat anders dan een traditionele bruidstaart? Op steeds meer bruiloften maakt deze grote lagentaart plaats voor andere lekkernijen. Er is dan ook van alles mogelijk!

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Glorious Treats

Cupcakes decoreren

Cupcakes kun je in allerlei soorten en maten laten maken waardoor ze perfect kunnen aansluiten bij het thema van je bruiloft. Je kunt gaan voor een simpele variant met alleen een beetje kleur, maar je kunt ze ook, net als de bruidstaart, laten decoreren zoals jij dat wilt. Met mooie creaties van fondant of marsepein, verschillende kleuren of zelfs cupcakes die er uit zien als een bruid en een bruidegom. Je kunt ze allemaal hetzelfde maken of kiezen voor verschillende soorten.

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Glorious Treats

Bruiloft cupcakes

Fotograaf: Kern-Photo

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Good To Know

Kaartjes

Als finishing touch kun je nog een kaartje in de cupcakes steken met bijvoorbeeld de datum van de bruiloft of jullie namen er op. Deze kaartjes kun je zelf maken door gebruik te maken van dik papier en prikkertjes.

Bruiloft cupcakes

Fotocredits: Mattawa Mum

Kosten

Naast dat cupcakes er super leuk uit zien, zijn ze vaak ook goedkoper dan een bruidstaart. Per cupcake betaal je ongeveer €2,- tot €3,-. Luxe cupcakes zijn iets duurder. Voor een bruidstaart betaal je al snel zo´n €6,- per persoon. Zeker wanneer er veel gasten op jullie bruiloft komen, scheelt dit je dus flink wat geld. Ben je zelf handig in de keuken? Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan het bakken te slaan. Doe dit echter alleen wanneer je al wat ervaring hebt. Je wilt natuurlijk geen spijt krijgen van bepaalde keuzes op jullie trouwdag en het is ook jammer wanneer je er veel stress door krijgt.

Kiezen jullie voor een bruidstaart of cupcakes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *