Alternatief voor de bruidstaart

Fotograaf: Mon et Mine

16 Ideeën als alternatief voor de bruidstaart

Hoeven jullie niet per se een traditionele bruidstaart op jullie bruiloft, maar zijn jullie wel op zoek naar een goed alternatief? Er zijn heel wat leuke en originele ideeën te bedenken als vervanging van de bruidstaart. Zo kunnen jullie voor zoete lekkernijen gaan, maar het is ook mogelijk om voor een hartige variant te kiezen. Dit zijn 16 heerlijke alternatieven voor de bruidstaart!

Een bruidstaart ziet er prachtig uit en smaakt ook nog eens heerlijk. Toch zijn er ook nadelen te bedenken aan deze traditionele lagentaart. Zo kost een bruidstaart veel geld en is hij weinig origineel. Daarnaast houdt niet iedereen van taart. Daarom kan het een goed idee zijn om voor een alternatief voor de bruidstaart te kiezen. Minstens zo lekker en eigenlijk nóg leuker. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 16 ideeën?

#1. Bruiloft cupcakes of kleine taartjes

Een bruidstaart is lastig om uit te delen aan de gasten omdat hij eerst gesneden moet worden. In plaats hiervan kun je daarom ook voor cupcakes of kleine taartjes kiezen. De gasten kunnen zo gemakkelijk zelf iets lekkers uitkiezen. Eventueel kun je zelfs voor verschillende smaken gaan.

#2. Een taartenbuffet als alternatief voor één bruidstaart

Houden jullie wel van taart, maar hoeven jullie geen traditionele bruidstaart? Als alternatief zou je kunnen kiezen voor een taartenbuffet met verschillende soorten taarten. Doordat deze taarten niet gestapeld hoeven te worden, zijn ze waarschijnlijk een stuk goedkoper. Bovendien kunnen jullie verschillende taarten kiezen die jullie lekker vinden. Zo kunnen de gasten zelf kiezen van welke taart ze graag een stukje willen proeven.

#3. Bruidstaart van donuts

Wist je dat donuts ook heel geschikt zijn voor bruiloften? Je zou ze op een etagère neer kunnen leggen zodat je toch een beetje het idee van een bruidstaart krijgt. In plaats hiervan kunnen jullie ook een donut wall maken. Dit is een leuke manier om de gasten op iets lekkers te trakteren na afloop van de ceremonie. Ook de kinderen op jullie bruiloft zullen dit kunnen waarderen!

Bruidstaart van donuts

Fotograaf: Salt Media via Polkadot Bride

#4. Lagentaart van macarons

Gaan jullie liever op de Franse tour? Dan is een bruidstaart gemaakt van macarons een goed idee. Deze luchtige koekjes met vulling staan prachtig op iedere bruiloft. Bovendien zijn ze in allerlei kleuren verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de themakleuren van jullie bruiloft.

#5. Soesjes toren

Nog zo’n leuk alternatief idee in de vorm van een bruidstaart: een toren van soesjes. Zo’n toren ziet er ontzettend gezellig uit en is erg origineel. Je kunt de soesjes nog decoreren met poedersuiker, chocola en karamelsaus. Met een paar verse bloemen maak je het plaatje compleet!

#6. Cakepops

Niet alleen cupcakes, maar ook cakepops zijn heel geschikt als vervanging van de bruidstaart. Deze kleine cakeballetjes kun je op allerlei manieren decoreren. Doordat ze zo klein zijn, vallen cakepops een stuk minder zwaar op de maag dan een stuk bruidstaart. Hierdoor kun je cakepops goed combineren met andere zoete hapjes.

#7. Bruidstaart gemaakt van kaas

Gaan jullie liever voor iets hartigs? Dan is een bruidstaart gemaakt van kaas een goed idee. Jullie kunnen verschillende lekkere kazen met elkaar combineren en stapelen als een echte taart. Dit is een origineel alternatief voor een zoete bruidstaart!

#8. Cheesecake

Toch liever een zoete bruidstaart? Dan zou je ook voor cheesecake kunnen kiezen. Voor iedere laag van de taart kun je een andere smaak bedenken. In plaats van een lagentaart kun je natuurlijk ook verschillende losse cheesecakes neerzetten voor de gasten.

#9. Pannenkoekentaart

Gek op pannenkoeken? Ook daar kun je een prachtige bruistaart van maken! Met pannenkoeken in drie verschillende formaten maak je er een echte stapeltaart van. Vervolgens kun je een lekkere vulling kiezen die je tussen de pannenkoeken smeert. Door een leuk kleurtje toe te voegen, maak je er een extra vrolijk geheel van. Een pannenkoeken bruidstaart ziet er prachtig uit op jullie bruiloft!

#10. Chocoladefontein

Willen jullie eigenlijk heel iets anders? Dan zou je kunnen denken aan een chocoladefontein. Dit is weliswaar geen bruidstaart, maar ziet er wel een beetje zo uit door de verschillende lagen. Zet bakjes neer met bijvoorbeeld banaan, marshmallows, ananas, aardbei en koekjes die de gasten zelf onder de chocoladefontein kunnen houden. Dit is een leuk idee voor tijdens de receptie of na het diner.

Chocoladefontein

Fotograaf: Hillary Muelleck

#11. Sushi als alternatief voor de bruidstaart

Wil je een écht origineel alternatief voor de bruidstaart? Dan is een lagentaart gevuld met sushi een leuk idee. Dit ziet er prachtig uit en je zult zeker op waardering van de gasten kunnen rekenen. Er zijn namelijk genoeg mensen gek op sushi!

#12. Alternatieve bruidstaart gemaakt van koekjes

Wist je dat je ook een taart kunt maken die in plaats van cake bestaat uit koekjes? Zo zijn chocolate chip koekjes hier heel geschikt voor. Tussen de lagen kun je net als bij een echte bruidstaart een lekkere vulling smeren. Dat wordt smullen!

Bruidstaart gemaakt van koek

Fotograaf: Salt Media via Polkadot Bride

#13. Bruidstaart gemaakt van oreo’s

Op zoek naar een goedkoop en simpel idee als vervanging van de bruidstaart? Maak dan een taart door oreokoekjes op te stapelen. Dit ziet er vrolijk uit en is lekker als tussendoortje voor de gasten. Met een beetje decoratie maak je het plaatje compleet.

#14. Taart gemaakt van wafels

Ook wafels kun je opstapelen tot een mooie taart. Met wat poedersuiker en vers fruit maak je er een prachtig geheel van. Eventueel kun je de wafels nog verder decoreren met verse bloemen.

#15. Appeltaart als alternatief voor een traditionele bruidstaart

Je zou ook voor een lekkere appeltaart kunnen kiezen als bruidstaart. Wil je er echt iets bijzonders van maken? Dan zou je meerdere taarten in verschillende formaten kunnen bakken zodat je ze kunt stapelen als een echte bruidstaart. Dit ziet er toch fantastisch uit?

#16. IJstaart als dessert

Tot slot nog een idee voor het dessert op jullie bruiloft: een mooie ijstaart. Zo’n ijstaart ziet er uit als een bruidstaart, maar de lagen zijn gemaakt van ijs in plaats van cake. Je zou voor verschillende smaken kunnen kiezen. Dit is heel geschikt als alternatief als jullie niet zo van taart houden, maar wel een mooie bruidstaart willen hebben.

Een alternatief voor de bruidstaart op jullie bruiloft

En? Heb je de perfecte vervanging voor de traditionele bruidstaart gevonden? Door gebruik te maken van een origineel alternatief weet je zeker dat de gasten jullie bruidstaart zullen blijven onthouden. Bovendien kunnen jullie zo voor iets kiezen wat jullie écht heel lekker vinden. Met een beetje geluk bespaar je ook nog eens flink wat geld, want veel van bovenstaande opties zijn een stuk goedkoper dan een complete bruidstaart. Met een beetje creativiteit of wat hulp van de familie zou je ook kunnen proberen zelf wat te maken voor jullie bruiloft.