Bruiloft cupcakes als leuk alternatief voor de bruidstaart

Steeds vaker maakt de traditionele bruidstaart plaats voor een origineel alternatief. Zo zijn bruiloft cupcakes bijvoorbeeld erg populair. Waarom? Ze zijn minstens zo lekker, zien er prachtig uit, je hoeft ze niet te snijden en ze zijn ook nog eens goedkoper dan een stuk taart per persoon. Ben je ondanks al deze voordelen nog steeds niet helemaal overtuigd? Wij geven je een flinke dosis cupcake inspiratie voor jullie eigen bruiloft! 

Wil je wel eens wat anders dan een traditionele bruidstaart? Dan is het leuk om voor een alternatief te kiezen. Op steeds meer bruiloften maakt de grote lagentaart plaats voor andere lekkernijen. Zo zijn cupcakes een leuk alternatief waar je heel wat leuke dingen mee kunt doen.

De cupcakes decoreren voor jullie bruiloft

Cupcakes kun je in allerlei soorten en maten laten maken waardoor ze altijd perfect aansluiten bij het thema van jullie bruiloft. Je kunt gaan voor een simpele variant met alleen een beetje kleur, maar je kunt ze ook, net als de bruidstaart, laten decoreren zoals jij dat wilt. Met mooie creaties van fondant of marsepein, verschillende kleuren of zelfs cupcakes die er uitzien als een bruid en een bruidegom. Je kunt voor allemaal dezelfde exemplaren gaan of juist kiezen voor verschillende soorten. Eigenlijk is alles mogelijk!

Als finishing touch kun je nog een kaartje in de cupcakes steken met bijvoorbeeld de datum van de bruiloft of jullie namen er op. Deze kaartjes kun je zelf maken door gebruik te maken van dik papier en prikkertjes. Zo heb je voor weinig moeite leuke decoratie.

Bruiloft cupcakes met bramen

Fotocredits + recept: One Sarcastic Baker

Wat kosten bruiloft cupcakes?

Naast dat cupcakes er super leuk uit zien, zijn ze vaak een stuk goedkoper dan een bruidstaart. Per cupcake zijn de kosten ongeveer 2 tot 3 euro. Voor luxe cupcakes betaal je iets meer. Ter vergelijking: De kosten voor een bruistaart zijn als snel zo´n 5 tot 7 euro per persoon. Zeker wanneer er veel gasten op jullie bruiloft komen, scheelt dit je dus flink wat geld!

Ben je handig in de keuken? Het is natuurlijk ook mogelijk om zelf aan het bakken te slaan. Doe dit echter alleen wanneer je al wat ervaring hebt. Het zou jammer zijn wanneer jouw cupcakes toch niet zo mooi worden als je had gehoopt, of dat ze niet zo lekker smaken. Besparen is leuk, maar je trouwt maar één keer en dan wil je alles wel goed geregeld hebben. Bovendien kan zelf kokerrellen ook flink wat stress opleveren. Heb je daar geen ervaring mee? Besteed het dan uit aan een professional!

Een ander leuk alternatief voor jullie bruidstaart

Zijn cupcakes niet helemaal jouw ding, maar wil je wel graag iets anders dan een bruidstaart? Er zijn gelukkig ook nog heel wat andere opties. Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Dan kun je eens een kijkje nemen bij deze 16 Ideeën als alternatief voor de bruidstaart. Zeker weten dat hier alternatieven bij staan die je voor jullie eigen bruiloft kunt gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *