Red velvet taart

Fotocredits: Eefs Food

De lekkerste red velvet bruidstaart ideeën

Red velvet is een traditionele Amerikaanse taart gemaakt van roodgekleurde chocoladecake met een dikke laag glazuur van witte chocola en roomkaas. Niet alleen smaakt deze taart heerlijk, ook ziet hij er fantastisch uit. Je ziet red velvet taarten niet zo vaak op bruiloften. Toch kan een red velvet bruidstaart een heel goed alternatief zijn voor de traditionele bruidstaart!

Bij het zien van bruidstaarten loopt het water je al snel in de mond. Want wat zien deze prachtige taarten er altijd lekker uit! En dan zijn er ook nog eens zo veel verschillende smaken. Het kan dan ook lastig zijn een keuze te maken voor de lekkerste bruidstaart die uiteindelijk op jullie bruiloft geserveerd gaat worden. Het is dan ook slim om een proefsessie te boeken waarin jullie verschillende soorten taart kunnen proberen. Red velvet kan absoluut niet op jullie lijstje ontbreken! Ben je nog niet helemaal overtuigd? Wij hebben de lekkerste ideeën en mooiste voorbeelden van red velvet bruidstaarten voor je verzameld!

Bedekte of naakte bruidstaart

Wist je dat je een bedekte bruidstaart kunt bestellen, maar ook kunt kiezen voor een naakte variant? Een naakte bruidstaart wordt niet afgedekt met een laagje fondant of marsepein. Hierdoor kun je de lagen van de taart goed zien. Een red velvet bruidstaart is zowel bedekt als naakt erg mooi. Wanneer jullie kiezen voor een naakte taart, heeft dit als voordeel dat je de rode kleur extra goed kunt zien. Met verse vruchten of bloemen kun je de bruidstaart vervolgens decoreren. In plaats hiervan kun je ook voor een bedekte taart kiezen. De traditionele witte laag over de red velvet bruidstaart kan heel mooi staan. Hierbij wordt de rode kleur zichtbaar zodra de taart aangesneden wordt. Dit steekt mooi af tegen de witte buiten- en binnenlagen. Kunnen jullie niet kiezen? Dan is het ook nog mogelijk om een deels bedekte bruidstaart te bestellen.

Handige tip: Gaan jullie binnenkort de bruidstaart voor jullie bruiloft regelen? Lees dan eerst even dit blog waarin precies staat uitgelegd wat je allemaal moet weten voor je de bruidstaart gaat bestellen!

Red velvet bruidstaart inspiratie

Er zijn dus heel wat verschillende opties als jullie voor een red velvet bruidstaart kiezen. Ben je benieuwd wat er allemaal mogelijk is? Dit zijn wat mooie voorbeelden als inspiratie:

Witte taart met love taarttopper

Fotocredits: Heather Hembree

Aardbeien taart

Fotocredits: Baking a Moment

Red velvet bruidstaart

Fotocredits: The Wedding Bliss

Red velvet bruidstaart met hartjes

Fotocredits: Chiara Passion

Red velvet cupcakes

Houden jullie niet zo van taart? Of gaan jullie liever voor een goedkoper alternatief? Dan zouden jullie cupcakes kunnen bestellen. Ook hierbij is het mogelijk om voor een red velvet variant te kiezen. Een ander leuk idee is het maken van mini taartjes die je bijvoorbeeld voor het dessert kunt gebruiken. Deze kleine taartjes smaken heerlijk en zien er geweldig uit!

Andere originele bruidstaarten

Zijn jullie niet gek op red velvet taart, maar willen jullie wel graag een bijzondere bruidstaart? Dan zijn er ook nog genoeg andere ideeën te bedenken! Wat dacht je bijvoorbeeld van:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *