De red velvet taart is een traditionele Amerikaanse taart gemaakt van roodgekleurde chocoladecake met een dikke laag glazuur van witte chocola en roomkaas. Niet alleen smaakt deze taart heerlijk, ook ziet hij er fantastisch uit. Daarom zijn red velvet bruidstaarten ook zo mooi! 

Bij het zien van bruidstaarten loopt het water je al snel in de mond. Want wat zien deze prachtige taarten er altijd lekker uit! En dan zijn er ook nog eens zo veel verschillende smaken. Het kan dan ook lastig zijn een keuze te maken voor de lekkerste bruidstaart die uiteindelijk op jullie bruiloft geserveerd gaat worden. Een red velvet bruidstaart is zeker het overwegen waard. Wij laten je wat leuke ideeën en mooie voorbeelden zien voor het gebruik van deze taart op jullie bruiloft.

Naakte bruidstaart of bedekt?

Een red velvet bruidstaart kun je op verschillende manieren presenteren, hij is zowel naakt als bedekt erg mooi. Wanneer jullie kiezen voor een naakte taart, heeft dit als voordeel dat je de rode kleur extra goed kunt zien. Met verse vruchten of bloemen kun je de bruidstaart vervolgens decoreren. In plaats hiervan kun je ook voor een bedekte taart kiezen. De traditionele witte laag over de red velvet bruidstaart kan heel mooi staan. Hierbij wordt de rode kleur zichtbaar zodra de taart aangesneden wordt. Dit steekt mooi af tegen de witte buiten- en binnenlagen. Jullie kunnen ook kiezen voor een gedeeltelijk bedekte bruidstaart.

Handige tip: Gaan jullie binnenkort de bruidstaart voor jullie bruiloft regelen. Lees dan eerst even dit blog waarin precies staat uitgelegd wat je allemaal moet weten voor je de bruidstaart gaat bestellen!

Red velvet cupcakes

Willen jullie liever cupcakes in plaats van een bruidstaart? Ook hierbij is het mogelijk om voor een red velvet variant te kiezen. Een ander leuk idee is het maken van mini taartjes die je bijvoorbeeld voor het dessert kunt gebruiken. Deze kleine taartjes smaken heerlijk en zien er geweldig uit!

Red velvet mini taartje

Fotocredits: Sprinkle Bakes

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *