25 Ideeën voor een vrijgezellenfeest voor vrouwen

In de weken voor de bruiloft wordt de bruid vaak verrast door haar vriendinnen met een gezellig dagje uit. Tijdens dit vrijgezellenfeest worden er leuke activiteiten bedacht en wordt er natuurlijk flink gefeest. Ga jij binnenkort een vrijgezellenfeest voor vrouwen organiseren? Dan hebben wij 25 leuke ideeën voor je op een rijtje gezet!

Wist je dat het vrijgezellenfeest tot in de jaren 70 alleen bestemd was voor mannen? Tegenwoordig mag de bruid gelukkig ook een avondje feesten voor ze in het huwelijksbootje stapt. Alleen hoe gaan jullie deze bijzondere dag vormgeven? Bij het organiseren van een vrijgezellenfeest heb je niet alleen met de bruid te maken, maar ook met de wensen van al haar vriendinnen. Het kan daarom best lastig zijn om een leuk programma te bedenken dat ook nog eens aansluit bij het budget. Misschien dat deze 25 ideeën je vast een beetje op weg helpen!

Goedkope vrijgezellenfeest ideeën voor een laag budget

Hebben jullie weinig geld te besteden of houden jullie het budget gewoon liever wat lager? Dan zijn er alsnog genoeg leuke ideeën te bedenken die bijna niets kosten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende activiteiten?

 • Ga samen de stad in met wat zelfgemaakte hapjes en drankjes en geef de vrijgezel opdrachten mee om te vervullen. Wij hebben de 7 leukste opdrachten vast voor je op een rijtje gezet!
 • Organiseer een gezellige pyjamaparty waarbij jullie films kijken, voor lekkere hapjes en drankjes zorgen en een leuke quiz of opdrachten voor de bruid verzinnen. Door thuis een vrijgezellenfeest te geven, kunnen jullie flink wat geld besparen. Bovendien wordt het er niet minder gezellig op!
 • Toch liever de stad in? Gebruik een vrijgezellenfeest bingo om jullie avondje uit nóg leuker te maken.
 • Speel oud-Hollandse spelletjes zoals zaklopen, spijkerpoepen en koekhappen. Helemaal leuk is het om deze spelletjes door de bruid uit te laten voeren en steeds aan een voorbijganger te vragen om mee te doen.
 • Zet een speurtocht uit in de buurt waarbij er vragen over de bruid en bruidegom beantwoord moeten worden. Zo leren jullie het bruidspaar nóg beter kennen.

Actief vrijgezellenfeest

Niet alle vrouwen vinden het leuk om servies te beschilderen of taarten te bakken tijdens hun vrijgezellenfeest. Het kan zijn dat de bruid juist wat stoerder is. Daarom hebben we hier wat leuke ideeën voor actieve uitjes:

 • Boek een dansworkshop waarbij jullie met elkaar een dans leren. Deze dans zouden jullie misschien zelfs op kunnen voeren tijdens het trouwfeest!
 • Is de bride to be een echte daredevil? Dan zouden jullie kunnen gaan bungeejumpen of parachute springen. Als deze activiteiten iets te duur zijn voor jullie budget, zouden jullie ook alleen een sprong voor de bruid kunnen betalen. Ondertussen kunnen jullie haar aanmoedigen en foto´s maken.
 • Een escape room is altijd leuk om te doen met een groep vriendinnen. Dit is ook een leuke manier om elkaar wat beter te leren kennen.
 • Ken je het programma Wipeout nog? Deze hilarische race met obstakels kunnen jullie zelf ook eens uitproberen tijdens het vrijgezellenfeest!
 • Als het lekker weer is, wil je natuurlijk zo veel mogelijk buiten zijn. Een Vespa tour door de omgeving kan dan een leuk idee zijn. Ondertussen kunnen jullie ergens stoppen voor een uitgebreide picknick.

Ontspannen vrijgezelfeest

De maanden voor de bruiloft zijn vaak erg hectisch en de bruid kan daarom wel wat ontspanning gebruiken. Het is heerlijk om een dagje lekker verwend te worden en ondertussen bij te kunnen kletsen met vriendinnen.

 • Lijkt het jullie wel wat om helemaal tot rust te komen? Ga dan bijvoorbeeld een dagje naar een wellness met elkaar.
 • In de zomer is het leuk om een bootje te huren. Vaar bijvoorbeeld door de grachten van de stad of ga juist een natuurgebied in.
 • Is de bruid erg op haar uiterlijk gesteld? Dan is een visagie workshop een goed idee. Zo kunnen jullie vast oefenen voor de bruiloft!

Lekkere hapjes en drankjes tijdens het vrijgezellenfeest

Natuurlijk kan ook lekker eten en drinken niet ontbreken tijdens het vrijgezellenfeest. Hier kun je bovendien meteen een leuke activiteit van maken.

 • Houden jullie wel van een drankje? Dan is het leuk om samen een cocktailworkshop te volgen. Misschien ontdekken jullie tijdens het vrijgezellenfeest wel een heerlijk drankje om op de bruiloft te schenken!
 • Ook een high wine is altijd erg gezellig. Jullie krijgen hierbij verschillende wijnen voorgeschoteld met wat lekkere hapjes er bij.
 • Als jullie met elkaar willen eten ´s avonds, is het een idee om een kookworkshop te volgen. Jullie maken het eten eerst zelf en eten alles vervolgens samen op.
 • Gaan jullie voor een zomers vrijgezellenfeest? Dan is een barbecue een leuk idee. Dit hoeft niet veel te kosten en is erg gezellig!

Uitgebreid vrijgezellenfeest met een hoog budget

Hebben jullie veel geld te besteden en willen jullie er echt een onvergetelijk vrijgezellenfeest van maken? Dan zouden jullie deze activiteiten kunnen kiezen:

 • Een stedentrip is een gaaf idee voor een wat hoger budget. Kies een leuke stad uit in Europa waar jullie een aantal dagen zullen verblijven. Barcelona, Londen, Berlijn en Praag zijn echte aanraders.
 • Houden jullie van festivals? Ga dan met de hele groep één of meerdere dagen naar jullie favoriete festival toe.
 • Een roadtrip is ook een leuk idee, zeker als jullie hier een leuk busje bij huren. Als de groep niet al te groot is, kunnen jullie gezellig bij elkaar in de auto.

Vrijgezellen outfit bruid en vriendinnen

Een vrijgezellenfeest draait niet alleen om wat jullie doen, maar ook om hoe jullie er uit zien. Tijdens het vrijgezellenfeest moeten jullie natuurlijk wel een beetje opvallen. Dat kan op de volgende manieren:

 • Natuurlijk krijgt de bruid een mooie outfit, maar het is ook leuk als alle andere vrouwen op het vrijgezellenfeest herkenbaar zijn. Laat daarom t-shirts maken als vrijgezellen outfit die jullie als groep kunnen dragen.
 • Naast een leuk t-shirts is het altijd leuk om voor wat extra accessoires te zorgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een sjerp of kroontje voor de bride to be?

Originele vrijgezellenfeest ideeën voor vrouwen

Willen jullie écht wat anders dan anders? Dan zijn dit nog wat originele ideeën om het vrijgezellenfeest extra bijzonder te maken:

 • Normaal gesproken viert de bruid het vrijgezellenfeest met vrouwen en de bruidegom met mannen. Wist je dat je dit ook om kunt draaien? Een omgekeerd vrijgezellenfeest is super origineel en ook erg gezellig!
 • Maak een vlog van jullie vrijgezellenfeest door bij elke activiteit een stukje te filmen en een aantal vriendinnen wat te laten vertellen. Geef de bruid dit filmpje cadeau tijdens de bruiloft.
 • Stel met elkaar een vriendinnenboekje samen waarin jullie allemaal een pagina vullen voor de bruid. Je kunt voor een ouderwets vriendenboekje gaan die je met de hand moet invullen, maar tegenwoordig kun je dit ook heel gemakkelijk online maken!

Bron: Nu.nl