Goedkope bruidstaart: 5 Tips om te besparen

Een bruidstaart kost zo een paar honderd euro, flink wat geld voor sommige bruidsparen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om te besparen op deze kosten. Alleen hoe doe je dat zonder veel in te leveren op de kwaliteit?

Een echte bruidstaart is natuurlijk prachtig en smaakt als het goed is ook nog eens heerlijk, maar toegegeven: dit kan flink in de kosten lopen. Je kunt gelukkig gemakkelijk veel geld besparen. Met deze 5 tips lukt het jullie ook om een goedkope bruidstaart te regelen:

Tip 1: Bestel losse taarten

Een bruidstaart is onder andere zo duur omdat hij gestapeld moet worden. Zo´n stapeltaart is lastig te maken door de hoogte en daarom ook duurder. Je kunt net zo goed een aantal platte taarten bestellen, dit is een stuk goedkoper! Overigens zijn platte taarten ook makkelijker om zelf te maken. Dus zet je moeder, oma en tante’s aan het werk en laat ze allemaal hun favoriete taart bakken. Zo hebben de gasten ook nog eens veel meer keuzes dan wanneer je slechts één bruidstaart hebt.

Tip 2: Ontwerp je eigen bruidstaart

Toch liever een stapeltaart? Ook hierbij is het mogelijk om kosten te besparen. Het laten ontwerpen van een bruidstaart kost veel geld, maar wist je dat het ook mogelijk is om dit zelf te doen? Bij Bruidstaart.nl kun je de taart van jullie dromen samenstellen! De basis bestaat uit een witte lagentaart die je helemaal naar eigen stijl kunt decoreren. Op de dag voor de bruiloft wordt jullie bruidstaart gratis gekoeld geleverd (dit is in heel Nederland mogelijk). Vervolgens kun je zelf aan de slag gaan met de decoratie. Kies bijvoorbeeld voor de hartjes, sterretjes, bloemen of het lint dat je op de website kunt bestellen. Of ga juist voor verse bloemen om het plaatje compleet te maken. Doordat je de bruidstaart zelf in elkaar zet, bespaart dit heel wat kosten. Hierdoor kun je deze bruidstaart al bestellen vanaf €3,95 per persoon!

Goedkope bruidstaart bestellen

Fotograaf: Jemma Keech

Tip 3: Bestel een taart bij de bakker

Doe je liever helemaal niets zelf? Geen probleem! Je kunt ook heerlijke gewone taarten bestellen bij de bakker. Dit is goedkoper dan wanneer je om een echte bruidstaart vraagt en de smaak wordt er niet minder om!

Tip 4: Kies voor cupcakes als alternatief

Hecht je niet zoveel waarde aan een taart? Ga dan voor cupcakes. Een stuk goedkoper en gemakkelijk zelf te maken. Maar je kunt ze ook gewoon bestellen, want dit kost minder dan een hele bruidstaart. Per cupcake ben je ongeveer €2,50 kwijt.

Cupcakes als bruidstaart

Fotograaf: Harper Noel Photography, taart: Gigi´s Cupcakes via Style Me Pretty

Tip 5: Bestel een fototaart als goedkope bruidstaart

Toch liever iets persoonlijks? Laat dan een fototaart drukken. Dit is ook een stuk goedkoper, maar wel heel persoonlijk. Jullie kunnen bijvoorbeeld een verlovingsfoto gebruiken om hier op te laten drukken.

En tot slot: Kies iets wat bij jullie past

Al dat besparen klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar belangrijk is wel dat jullie een lekkere taart serveren aan jullie gasten. Het zou vervelend zijn wanneer jullie achteraf spijt hebben omdat de taart lang niet zo lekker was als gehoopt. Kies dus niet per se een goedkope bruidstaart, maar ga vooral voor iets waar jullie je fijn bij voelen!

Dit blog bevat een gesponsorde link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *