5 Tips om te besparen op de bruidstaart

 Een bruidstaart kost zo een paar honderd euro, flink wat geld voor sommige bruidsparen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om te besparen op deze kosten. Alleen hoe doe je dat zonder veel in te leveren op de kwaliteit? Met deze 5 tips regel je gemakkelijk een goedkope bruidstaart voor jullie huwelijk! 

Een echte bruidstaart is natuurlijk prachtig en smaakt als het goed is ook nog eens heerlijk, maar toegegeven: dit kan flink in de kosten lopen. Je kunt gelukkig gemakkelijk veel geld besparen. Met deze 5 tips lukt het jullie ook om een goedkope bruidstaart te regelen:

Tip 1: Bestel losse taarten in plaats van een gestapelde bruiloft taart

Een bruidstaart is onder andere zo duur omdat hij gestapeld moet worden. Zo´n stapeltaart is lastig te maken door de hoogte en daarom ook duurder. Je kunt net zo goed een aantal platte taarten bestellen, dit is een stuk goedkoper! Overigens zijn platte taarten ook makkelijker om zelf te maken. Dus zet je moeder, oma en tantes aan het werk en laat ze allemaal hun favoriete taart bakken. Zo hebben de gasten ook nog eens veel meer keuzes dan wanneer je slechts één bruidstaart hebt.

Tip 2: Neem een simpele, witte taart als basis

Wil je toch liever een bruidstaart met 3 lagen? Ook bij een stapeltaart is het mogelijk om kosten te besparen. Het laten ontwerpen van een bruidstaart kost veel geld, maar wist je dat het ook mogelijk is om dit zelf te doen? Neem een simpele, witte bruidstaart als basis en voeg vervolgens je eigen decoratie toe. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van bloemen of vers fruit. Door zelf je bruiloft taart te decoreren kun je flink wat geld besparen. En hoe tof is het om straks te kunnen zeggen dat de taart jullie eigen ontwerp is?

Witte bruidstaart met decoratie

Fotograaf: Elsa Campbell via Nouba

Tip 3: Bestel een goedkope taart bij de bakker

Doe je liever helemaal niets zelf? Geen probleem! Je kunt ook heerlijke gewone taarten bestellen bij de bakker. Dit is goedkoper dan wanneer je om een echte bruidstaart vraagt en de smaak wordt er niet minder om! Bovendien zijn er heel wat prachtige taarten te vinden voor weinig geld. Ideaal als jullie wat geld willen besparen, maar niet willen inleveren op de kwaliteit.

Tip 4: Kies voor cupcakes als alternatief

Hecht je niet zoveel waarde aan een taart? Ga dan voor cupcakes! Een stuk goedkoper en gemakkelijk zelf te maken. Maar je kunt ook gewoon cupcakes bestellen, want dit kost minder dan een hele bruidstaart. Per cupcake ben je ongeveer €2,50 kwijt, terwijl een bruidstaart al snel 6 of 7 euro per persoon kost. Cupcakes bestellen voor de bruiloft is dus een goedkope optie. Naast cupcakes zijn er ook nog andere leuke alternatieven voor de traditionele bruidstaart te bedenken. Je leest er alles over in het blog 16 Ideeën als alternatief voor de bruidstaart

Goedkope cupcakes in plaats van een bruidstaart

Fotograaf: Harper Noel Photography, taart: Gigi´s Cupcakes via Style Me Pretty

Tip 5: Bestel een fototaart als goedkope bruidstaart

Toch liever iets persoonlijks? Laat dan een fototaart drukken. Dit is ook een stuk goedkoper, maar wel heel persoonlijk. Jullie kunnen bijvoorbeeld een verlovingsfoto gebruiken om hier op te laten drukken.

En tot slot: Kies iets wat bij jullie past

Al dat besparen klinkt natuurlijk hartstikke leuk, maar belangrijk is wel dat jullie een lekkere taart serveren aan jullie gasten. Het zou vervelend zijn wanneer jullie achteraf spijt hebben omdat de taart lang niet zo lekker was als gehoopt. Daarnaast wil je natuurlijk ook dat jullie bruiloft taart er mooi uitziet. Kies dus niet per se een goedkope bruidstaart, maar ga vooral voor iets waar jullie je fijn bij voelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *