De bruidstaart is een bijzonder onderdeel van jullie bruiloft. Als het goed is kiezen jullie een prachtig exemplaar uit die ook nog eens heerlijk smaakt. Gaan jullie voor een mooie lagentaart? Het is traditie om het topje van de bruidstaart te bewaren en op te eten tijdens jullie eerste jubileum. Alleen een bruidstaart invriezen, hoe werkt dat eigenlijk precies?

Op de bruiloft wordt de bruidstaart verdeeld over de gasten, alleen het topje kunnen jullie invriezen en op jullie eerste jubileum samen eten. Een leuke, en erg lekkere traditie! Om er een jaar later nog plezier van te hebben, is het alleen wel heel belangrijk om de taart op de juiste manier in te vriezen.

Bruidstaart invriezen, zo doe je dat!

Hebben jullie de bruidstaart aangesneden, de eerste happen genomen en vervolgens het topje veilig gesteld? Zet de bruidstaart dan eerst even in de vriezer om te zorgen dat hij goed koud wordt. Zo kun je hem in folie verpakken zonder dat de fondant of marsepeinen laag beschadigingen oploopt. Verpak de taart vervolgens in drie lagen folie en zorg dat dit luchtdicht is. Heb je de doos van de taart nog? Dan zou je hem hierin kunnen plaatsen met een laagje folie er omheen. Vervolgens verpak je de taartdoos luchtdicht en zet je hem in zijn geheel in de vriezer.

Bruidstaart ontdooien

Op de dag van jullie eerste jubileum willen jullie natuurlijk kunnen genieten van een lekker stukje taart. Haal de bruidstaart daarom de dag tevoren al uit de vriezer, verwijder het folie en zet hem (in de doos) in de koelkast neer. Zo kan de taart langzaam op temperatuur komen en blijft hij mooi. Een paar uur voor jullie de bruidstaart gaan eten, kun je hem buiten de koelkast op kamertemperatuur laten komen.

Lekker smullen

Vervolgens is het tijd om de taart op te eten. Koop een goede fles bubbels en geniet van dit romantische moment samen. Hebben jullie meer dan genoeg taart over? Dan kan het ook een leuk idee zijn om de getuigen of ceremoniemeester uit te nodigen. Op deze manier kun je ze nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid op jullie bruiloft.

Bruidspaar met bruidstaart

Fotograaf: Jen Huang via Style Me Pretty

Let op: Smaak verandert

Ook al blijft een bruidstaart lang goed wanneer je hem op de juiste wijze invriest, toch kun je niet verwachten dat hij net zo lekker is als op jullie trouwdag. De kwaliteit zal achteruit gaan, maar jullie zullen er vast nog steeds van kunnen genieten.

Wel taart, maar niet invriezen?

Lijkt het je leuk om samen een stuk bruidstaart te kunnen eten op jullie eerste jubileum, maar zie je het invriezen van de taart niet zo zitten? In dat geval zou je ook contact op kunnen nemen met degene die jullie bruidstaart heeft gemaakt. Het is namelijk mogelijk om een kleinere versie van jullie taart opnieuw te laten maken. Zo weet je zeker dat de taart heerlijk smaakt en krijg je toch weer het idee van jullie bruidstaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *