Hoe kun je een bruidstaart invriezen?

De bruidstaart is een bijzonder onderdeel van jullie bruiloft. Als het goed is kiezen jullie een prachtig exemplaar uit die ook nog eens heerlijk smaakt. Gaan jullie voor een mooie lagentaart? Het is traditie om het topje van de bruidstaart te bewaren en op te eten tijdens jullie eerste jubileum. Alleen een bruidstaart invriezen, hoe werkt dat eigenlijk precies?

Op de bruiloft wordt de bruidstaart verdeeld over de gasten, alleen het topje kunnen jullie invriezen en op jullie eerste jubileum samen eten. Een leuke, en erg lekkere traditie! Om er een jaar later nog plezier van te hebben, is het alleen wel heel belangrijk om de taart, eventueel met fondant, op de juiste manier in te vriezen.

Bruidstaart invriezen, zo doe je dat!

Hebben jullie de bruidstaart aangesneden, de eerste happen genomen en vervolgens het topje veilig gesteld? Zet de bruidstaart dan eerst even in de koelkast om te zorgen dat hij goed koud wordt. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Zodra de bruidstaart hard genoeg is, kun je hem in folie verpakken zonder dat de fondant of marsepeinen laag beschadigingen oploopt. Verpak de taart vervolgens in drie lagen folie en zorg dat dit luchtdicht is. Heb je de doos van de taart nog? Dan zou je hem hierin kunnen plaatsen met een laagje folie er omheen. Vervolgens verpak je de taartdoos luchtdicht en zet je hem in zijn geheel in de vriezer.

Overnachten jullie in een bruidssuite of gaan jullie meteen na de bruiloft op huwelijksreis? Vraag dan aan de ceremoniemeester of zij het topje van de bruidstaart mee naar huis kan nemen om in te vriezen. Zo blijft de taart zo vers mogelijk.

Bovenste laag bruidstaart invriezen

Fotograaf: Jessica Janae Photography via Ruffled

De bruidstaart ontdooien

Op de dag van jullie eerste jubileum willen jullie natuurlijk kunnen genieten van een lekker stukje taart. Haal de bruidstaart daarom de dag tevoren al uit de vriezer en zet hem (nog in de doos en met het folie er omheen) in de koelkast neer. Zo kan de taart langzaam op temperatuur komen en blijft hij mooi. Wanneer het temperatuurverschil te groot is, zal er condensvorming ontstaan. Zonde, want daar wordt de taart een stuk minder mooi van! Zeker wanneer er een laagje fondant om de taart heen zit, is het heel belangrijk dat er geen condens ontstaat na het invriezen. Een paar uur voor jullie de bruidstaart gaan eten, kun je hem buiten de koelkast op kamertemperatuur laten komen. Je kunt dan ook alle lagen folie verwijderen.

Vieren dat jullie 1 jaar getrouwd zijn

Vervolgens is het tijd om de taart op te eten en te vieren dat jullie 1 jaar getrouwd zijn. Koop een goede fles bubbels en geniet van dit romantische moment samen. Hebben jullie meer dan genoeg taart over? Dan kan het ook een leuk idee zijn om de getuigen of ceremoniemeester uit te nodigen. Op deze manier kun je ze nogmaals bedanken voor hun aanwezigheid op jullie bruiloft.

Hoe lang is taart houdbaar?

Ook al blijft een bruidstaart lang goed wanneer je hem op de juiste wijze invriest, toch kun je niet verwachten dat hij net zo lekker is als op jullie trouwdag. Een taart is in de vriezer is wel een aantal maanden houdbaar, maar na een jaar zal je toch echt verschil in kwaliteit merken. De bruidstaart zal waarschijnlijk wat droger zijn dan op de bruiloft. Als jullie de bruidstaart bestellen, is het daarom slim om vast aan te geven dat jullie van plan zijn hem in te vriezen. Degene die jullie bruidstaart maakt, kan jullie hier vast over adviseren. Niet alle bruidstaarten zijn namelijk even geschikt om in te vriezen.

Wel bruidstaart, maar niet invriezen?

Lijkt het je leuk om samen een stuk bruidstaart te kunnen eten op jullie eerste jubileum, maar zie je het invriezen van de taart niet zo zitten? In dat geval zou je ook contact op kunnen nemen met degene die jullie bruidstaart heeft gemaakt. Het is namelijk mogelijk om een kleinere versie van jullie taart opnieuw te laten maken. Zo weet je zeker dat de taart heerlijk smaakt en krijg je toch weer het idee van jullie bruidstaart!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *